Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bábovka gigant, proč?

Od: julie* odpovědí: 12 změna:
Krásný pátek,
pro Kristovy rány, můžete mi prosím poradit, proč ta bábovka takhle vyskočila? To je hrůza...

Bábovka gigant, proč?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Rada od chlapa: vem dortový nůž a horní část odřízni. Budeš mít bábovky dvě a pocukrované budou chutnat určitě.

julie*
hodnocení

Pohled praktika, naprosto kvituju, ale bojím se, tě to rozdrbu totálně ...

hodnocení

4x
Pokud je chuťově vynikající, tak na tvaru nezáleží. Na pohled vypadá velice chutně. Hned bych si dal.
julie*
hodnocení

No, musím skromně říct, že už při pečení božsky voněla, je tam vanilka, citron. kůra a chutná moc moc dobře, ale holt vobludka.
Snad přítel ocení, že je vod srdíčka ...

sella
hodnocení

4x

Bylo asi hodně těsta a malá forma na to. Nebo se mělo dát méně kypřícího prášku. Ale jinak může být dobrá.

noora
hodnocení

3x
Možná moc prdopeče/sody
julie*
hodnocení

Zdá se mi to dost pravděpodobné... Dekuji.

hodnocení

1x

Když mi tohle někdy bábovka udělala, tak jsem ji vyklopila na hluboký talíř a bylo to *smich*.

noora
hodnocení

0x
Podle jakého receptu jste to dělala?
julie*
hodnocení

Recept z hlavy si pamatuji, ctyri vejce, bilky, zloutky, ke zloutkum 25dkg cukru, decka oleje, 30dkg mouky, decka mlika, 1 cely pdp. Do bilku jeden vanilkovy, sopetku soli, rozšlehat, však už vite, rozdělit, pridat kakao a do obojiho bilky. Recept od Slovenky z youtube, ji z toho mimochodem vylezla babovka poloviční ... Achich.

hodnocení

0x
Jestli se vám stává, že povrch během pečení vyboulí a popraská, potřete těsto ve formě ještě před tím, než bábovku vložíte do trouby, mlékem. Jestli vám praská opakovaně, může být ale na vině i samotná konzistence těsta, anebo kvalita surovin. Takže pokud děláte těsto hustší, nebojte se ho zředit mlékem nebo jinou tekutinou dle chuti a vybírejte vždy kvalitní ingredience. U třeného těsta problém může být i v příliš vysoké teplotě, vyhovuje mu teplota 160°C recepty.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Nebyl recept na větší formu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]