Nejste přihlášen/a.
To taky záleží, jak velkou máte nádobu na smažení a kolik tam budete mít zároveň řízků.
Dal bych tak, aby byl olej aspoň do půlky tloušťky řízku. Nebo víc. Však můžete klidně dělat řízky ve friťáku, když budou plavat v oleji, ničemu to nevadí. Je potřeba mít správnou teplotu oleje a smažit rozumnou dobu.
Na smažení použít buď sádlo, přepuštěné máslo nebo řepkový olej. Slunečnicový není vhodný, snadno se přepálí.
Na pánev dám asi 1-1,5cm oleje, velice pomalu zahřeju a pak pomalu smažím řízky. V případě potřeby olej pomalu přileju, aby se nesnížila teplota a řízky se nepřestaly smažit. Nejradši ovšem mám, když se každá várka řízků smaží na novém oleji, ne že mi pánev jede hodinu a já flákám jeden řízek za druhým, kdy už na druhé várce řízků je vidět rozdíl oproti prvním a poslední várka už je plná nalepených kousků přepálené strouhanky.
Rozhodně nepoužívat tu "Perlu", to není tuk na smažení, to můžete ty řízky rovnou vyhodit oknem. Použijte olej, nebo sádlo, nebo přepuštěné máslo. To máslo si můžete doma udělat sama a nekupovat ho v obchodě, kde je to předražené a prodává se pod názvem "Ghí". Asi jste ještě velká začátečnice ve vaření, tak se napřed koukněte na nějaké návody na internetu, jak se to dělá. I sádlo je mnohem lepší, když si ho sama vyškvaříte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.