Nejste přihlášen/a.
Na česneku
Maso prošpikovat nudličkami slaniny a česneku. Kousek slaniny na kostičky roztavit na trošce másla/oleje, na tom maso, opéct (zatáhnout) ze všech stran, osolit a opepřit. Pomalu dusit pod pokličkou, po chvíli podlít trochou vody se lžíci octa. Když začíná měknout, zprudka dopéct v troubě do červena a při pečení polévat kyselou smetanou.
Na pivě
Maso orestovat na tuku, přidat nahrubo krájenou cibuli, kmín, pepř. Pořád míchat ve vlastní šťávě do vysmahnutí, podlít vývarem, přidat nové koření, muškátový oříšek, sůl a dusit skoro doměkka. Potom nechat vydusit do tuku, zaprášit moukou, zalít pivem a provařit. Slabší povahy si omáčku cedí
Na jalovci
Orestovat maso, lehce pocukrovat - nechat mírně zkaramelizovat, přidat na kostičky krájenou cibuli a kořenovou zeleninu, tymián, jalovec, bobkový list, celý pepř, krájené rajče nebo trochu rajského protlaku (nemusí být), podlít, dusit. Vybrat koření, zahustit tmavší jíškou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.