Nejste přihlášen/a.
Tvarohová pizza je velkej level, ale do pravé to má hodně daleko. Obyčejná pizza = obyčejné kynuté těsto, žádná raketová věda. poradte.cz/...
V tomhle případě bych raději klasické koláče. Pokud naslano, tak použít sýry. Ty mají aspoň chuť.
Jestli nasladko, tak ještě do toho tvarohu pro chuť trochu cukru, strouhané citronové kůry i šťávy a vanilkový cukr. Aby nebyl moc tekutý, může se vmíchat trochu pudinkového prášku, rozinky, kokos...
Můj moravské pizza recept
1, Udělat kvásek - 20g droždí (tj. půlka kostky) + žečka cukru + nekolek lžeček mléka
2, Kvásek do mikrovlnky cca 10 fteřen, pak nechat nekolek minut ve vypnuté mikrovlnce
3, 400g móky + špetka soli + vykynuté kvásek + voda (nebo mléko), vody tolek, aby to mělo hmotu těsta
4, Těsto cáknót olejem a rozetřít jej po povrchu, nechat kynót tak 20 min
5, Těsto rozválet na plech a nechat dokynót, mezitím přejít na bod 6,
6, Smíchat špetku soli + rajčatové protlak + bazalka + žečka oleje + trocho vody
7, Rajčatovó smíchaninu nechat několek minut vařit v malém odklopeném hrnci
8, Zapnót tróbu na 50°C a dát do ní těsto (bez rajčatové smíchaniny) tak na 10min
9, Vytáhnót těsto a dát na něj rajčatovó sméchaninu + na vrch sér Mozzarella di bufala. Žádné Eidam
10, Teplotu tróby zvéšit na 200-220°C a péct dokuť nezačnó kraje hnědnót
Tuhle: tchiboblog.cz/...
+ sugo z Lidlu, čerstvé žampiony, mozzarella strouhaná z Lidlu
Kdo ji ochutnal, ten si ji pochvaloval. Ale je fakt, že jsem recept dávala sestře, a ta říkala, že jí tak dobrá nevyšla. Přitom já ji dělala 3x, pokaždé z jiné mouky i kvasnic, jiná délka kynutí, jednou mi dokonce nevyzbyla hladká, tak jsem dala část celozrnné... a vždycky prvotřídní.
Zrovna včera jsem četla článek o nejlepší pizze v Nuslích.
" Nejdřív to byla katastrofa. Trvalo mi půl roku, než jsem upekl pizzu, která by chutnala a vypadala obstojně.
Těsto odpočívá i 48 hodin a je to věda.
Inspirujte se, pizzu nyní nedělám, ale zaujalo mě to.
V krámku Mozzarellart jsem byla dvakrát a doporučuji, pokoukáníčko. Jak v Itálii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.