Nejste přihlášen/a.
Před zapékáním brokolici nevařím. Však ona změkne během pečení dostatečně.
Na dno pekáčku dávám rozškvařenou slaninu nebo malé kousky kuřecího nebo filé. Vrstvu brokolice přisolím, posypu kolečky cibule a na maličké kousky nakrájeným česnekem. Pokud není vespod maso, mohou se přidat kousky uzeniny. Posypat provensálským kořením nebo čubricou. Zasypat strouhankou. Přidat další vstvu brokolice a toho všeho včetně strouhanky. Lehce zapéct a pak přelít smetanou. Mám to ráda lehce připečené, strouhanka pak křupe.
Podobně zapékám rajčata.
Sorry, mě ten nákyp přijde jako strašlivej blaf. Brokolici bych povařil a pak bych volil jednu z možností :
- ze sýra, smetany a másla bych udělal sýrovou omáčku a vařenou brokolici přelil
- brokolici bych obalil v trojobalu a usmažil jako řízek, z jogurtu a jemně strouhanýho sýra bych udělal takovej dip místo tatarský omáčky.
Vynikající recept na brokolici:
Oloupeme a zmenšíme na kusy vhodné do úst. Dáme do kastrolu, přidáme čerstvý česnek na plátky /já dávám hodně/, olivový olej skoro 1 dcl, podlít trochou vody /aby bylo na dně/, posolit. Přikryté začít vařit /ne víc než 5 minut/, pak odkrýt a pokračovat ve vaření dokud se nevyvaří vody. Míchat, pžípadně pokud je tvrdé cvrknout ještě vody a oleje. Sním celou palici bez přílohy, ale doporučují se brambory. Když se trošičku přismahne, tím lépe.
Je to zřejmě recept zdravé výživy. Nákyp bývá jemný, je to něco jiného, než růžičky zapečené v pekáčku.
Dávám do nákypu třeba i strouhanku /místo otrub.
Můžete dát i ty uvařené těstoviny, jídlo bude jiné.
Tučnější jogurt můžete dát pokud nic jiného není.
Také vařím z toho, co lednice dá, když se mi nechce na nákup, či je před důchodem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.