Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Játra naložená v mléce - alergie na mléko

Od: baru* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
myslíte že by vadili člověku s alergií na mléko k obědu játra prvně naložená v mléce? Zůstane v v tom nějaké mléko? Ptám se jen tak pro jistotu, nerada bych někoho ohrozila. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nikdy jsem neslyšela, že by se játra nakládala do mlíka. Ledvinky ano, ale játra není potřeba. Nezmýlila jste se, nejdná se o ledvinky? Zvláště pak, když jsou drůbeží, nejlépe krůtí. Ta jsou skvělá a velice rychle prosmažená.

Přesně tak, o játrech v mléce jsem nikdy neslyšela. Ani o dršťkách. Já do mléka nakládám jen vepřové ledvinky. Přes noc. Ráno důkladně v několika vodách vyperu a dál upravuji. Krůtí a kuřecí ledvinky není třeba nakládat.

Sousedka o Vánocích namáčela do mléka porce kapra, aby prý ztratily pach po rybině. Ale já to nezkoušela. Jaga.

Na toho kapra v mléíce, by náš tata řekl: Když ji ryba nevoní, ať si kupi syr. :-D Někdy, občas se stávalo, že kapr byl cítit bahnem. Ale dnes už ne. Už rybníky vyloví dříve a nechají ryby v čisté vodě vyčistit. A také rybníky jsou dobře udržované.

A také mozeček namočím do mlíka a pak odblaním.

hodnocení

3x

Ahoj.
Játra se nakládají do mléka, aby z nich tzv. odebrala cosi jako toxiny a nelibý odér.
Dělává se to také u ledvinek a drštěk ( sakra, to je název ) *smich*

Po vyjmutí z mléka se ještě vyperou několikráte ve vodě.
Po mléku ani vidu ani slechu.

Ledvínky ano,ale jádtra jsem v zivotě nemáčela, jen je omyju.

hodnocení

1x

Máš alegrii na mléko obecně nebo na laktózu?

baru*
hodnocení

Bílkovina kravského mléka.

hodnocení

0x

Že vy jste si spletla játra s ledvinkami?

ladis*
hodnocení

0x

" Alergie na mléko"je chybné, ale v populaci často používané označení pro některou z následujících diagnóz:

ABKM - Alergie na bílkov/...

Intolerance laktózy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]