Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fazolový guláš bez masa a uzenin, jak děláte?

Od: maky® odpovědí: 16 změna:

Hezký den, kdo děláte fazolový guláš, ale bez masa a uzenin, jaký je váš recept? Děkuji. Syn vždy před Velikonocemi nejí maso, tak aby měl změnu.:)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jako buřtguláš. Jen místo klobásky vyklopím konzervu fazolí. Ale jinak dost cibule, osmahnout, brambory na kostky, konzerva fazolí, zarestovat hladkou mouku, nasypat papriku, zalít vývarem, povařit, přidat česnek a majoráku, přisolit a připepřt.

doplněno 22.03.21 16:07:

Miluji braborový guláš z klobásky, do kterého vyklopím cca půl konzervy fazolí.

hodnocení

Bezva, všem děkuji. *mnam*

joudic*
hodnocení

2x
uplne stejne, bez uzenin.. jen trochu cibule a okorenit, a kdyz ho udelate dobre, tak chutna uplne stejne
hodnocení

Díky všem, udělám to, jako když vařím z masa. ;)

senior
hodnocení

2x

Já dělám fazole na kyselo /občas/ protože po tom se mohu utlouct a sním všechno skoro.

Ty fazole bez masa jdou i jako na paprice, prostě místo masa luštěniny.

Jenom si vařím luštěniny dopředu v papiňáku.

Možná ke konci přidat pár kostiček brambor, nebo opět již dopředu uvařené cizrny.

hodnocení

Děkujii za radu, vyzkouším.:)

lidus*
hodnocení

2x

Guláš bez masa nevaříme, děláme fazolový salát (uvařená bílá fazole, cibule, vejce na tvrdo, majolka a sypeme zeleným (pažitka, petržel, kopr) jak kdy a k tomu jidášky.

liska5

Liduš, co jsou jidášky?

Jinak s tím vejcem a majolkou, to je docela žlučníková pecka. Mne teda nikdy žlučník nebolel, ale jak to čtu, tak ho cítím... Sorry, proti gustu...

lidus*

Z kynutého těsta, u nás se rozválí, vykrájí se kolečka, nastříhají se aby měly špičky, potřou se vajíčkem, sypou se sezamem a lněným semínkem, pečou se na pečícím papíru. Prostě Jidáše ale máme je rádi malé tak Jidášky. Z těstem si hlavu nelámu, prostě kynuté a děláme ho s majonezou místo Hery, maminka dělá Jidáše nějaké lepší těsto kynuté a různě zapletené tvary. Vnučky se těší na to naše asi proto, že za jejich pomoci peče děda.

liska5
hodnocení

2x

1/ Z vařených fazolí mám nejraději jednoduchý salát. Nadrobno nakrájenou cibuli/ ideálně červenou/, olej, ocet, sůl, pepř. Někdy do toho nakrájím drobně červenou papriku... Jak se v chladu uleží, tak je lepší.

2/ Jestli guláš, tak osmahnout nakrájenou větší cibuli, zaprášit, aby se vytvořila tzv. cibulová jíška, do ní hodně mleté papriky, dva strouž.česneku, lžíci majoránky, osolit a zalít vývarem.

Varianta s hovězím bujonem, k cibuli ještě drobně nakrájenou čerstvou papriku a místo jíšky hrst ovesných vloček.

Dělávám podobně,ale s hlívou na cibuli a brambory místo fazolí.

mate59
hodnocení

0x

Místo masa dám uzené tofu.

hodnocení

*smich*no je fakt, že děda měl dnes hovězí gulášek a fazole by nepozřel v žádné úpravě.

No já nejsem zapřísáhlý masožravec, nevadí mi bezmasá jídla, ale guláš z tofu? To je nesmyslná náhražka .

Nežli do fazolí tofu, to radši nez ničeho. Fazole nejsou špatný, já je rád.

Ok, omluva, nechal jsem se unést.

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od administrátora 21. 03. 2021 16:49:14
Výrok, ale neřeší otázku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]