Nejste přihlášen/a.
Banán, ovesné vločky jen přelité horkou vodou, přidám oříšky, skořici, med, rozpustit lžičku kokosového oleje, když už jsem ho koupila, je prý zdravý, když jsou jablka, tak místo banánu nastrouhám 2 jablka.
Jinak vaječnou smaženku se strouhankou, bez chleba. Hořčice, cibule, paprika, zelené ze zahrady. Nebo vejce na měkko.
Dnes plátky knackebrotu, ghí, eidam, kolečko domácího salámu, paprika.
Takže žádné novum asi pro Vás.
Vařím konvici čaje - kmínový, majoránkový, kurkumový, heřmánkový, plicníkový, slézový, či domácí směs a to popíjím celý den.
Nejčastěji snídám pokaždé něco jiného. Třeba housky (máslo + marmeláda, med, salám, paštika...), chleba (máslo + vejce na tvrdo, marmeláda, med, salám, paštika, hořčice, jen sůl...), buchty (mák, povidla), koblihy, vánočka, štrůdl... Prostě nějaké pečivo. Snídaně "na vidličku" zrovna nemusím (ani tousty, ani lívance, ale třeba míchaná vajíčka můžu). Zcela výjimečně bramborák (když zbyde od večeře, což se často nestává). Sýry a jiné mléčné výrobky nesnáším. Ovoce mám rád, ale k snídani si ho neumím představit. K tomu každopádně větší množství neovocného čaje (černý, zelený, žlutý... ). Kafe, ani mléko nepiju, džus mi nechutná, pivo takhle po ránu také ne. Ve všední dny i v neděli snídám obvykle kolem 6 ráno.
Teď se pod velice skromné snídaně bojím napsat tu svou, no budiž.
Pomazánky chystám večer, manžel vstává v 5.00 hod a já o hodinu později. Do krabičky nachystám rybí nebo vajíčkovou, domácí lučinu, škvarkovou, hermelínovou, sýrovou, 2x v týdnu šunku s plátkovým sýrem a tak to střídám. K tomu domácí tmavý chléb + caro + sklenici vlažné vody s citronem. Do další krabičky nachystám zeleninu, převážně nyní ledový salát nebo okurku, papriku, zelný salát, ředkvičky a co dům dal. Nikdy není sladká snídaně, něco sladkého až v 9.00 hodin ke kávě.
Stejně nejraději mám chléb s domácím sádlem + vejce na tvrdo + jarní cibulku, která nyní bujně roste na parapetu v ložnici.
Kafe a cigáro... První "normální" jídlo kolem poledne typu nějaký salát + dva rohlíky, oběd kolem šesté večer, večeři kolem desáté večer. Zatím žiji...
Vstávám před šestou a poprvé jím až kolem deváté. Po probuzení do sebe nic nedostanu i kdyby snad šlo o život.
Dám si čaj a pak něco podle toho co mi ráno v krámku padne do oka. Od mandlovýho šneku, přes plesnivej sýr nebo nějakou rybu v různé úpravě až po paštiku. S čajíčkem.
O víkendu kus vánočky nebo hemenex.
Večer se manžel ptá co budeme snídat. Vstávám až voní bílá káva a např. míchaná vejce, vejce s hlívou, tousty s máslem a šumkou nebo hermelímem, chleba s máslem a s tvarůžky, vaječná omeleta, chleba ve vajíčku sypaný sýrem...ovesná kaše-to bych ani nevstávala a počkala na oběd kdy si kaši dám s chutí. Nejsem až tak líná ale z postele na inv. vozík dnes už sama nepřelezu, moje vaření jsou ztráty, vše mi vypadne z rukou.Píši to aby jste se všichni nedivili, že u nás roli ženy převzal z nutnosti muž, velmi si práce žen začal vážit.
Z 99% je snídaně vždy slaná. Jakmile si dám něco sladkýho, tak mám do hodiny ukrutnej hlad. Obvykle chleba s něčím. Před nedávnem jsem si začala kupovat ranní chlebík od Penamu. Je moc dobrej a moc drahej, ale proč si nedopřát. K tomu černý kafe a ovocnej čaj.
Nedokážu si představit, že bych jedla ovesnou kaši. Tu si dám tak 2x do roka na chuť.
Jedna moje kolegyně snídá polívku. Obzvlášť teď v zimě. To mi přijde velmi zvláštní.
Moje kamarádka také snídá polévku, když nemá hotovou svoji, zaleje si ze sáčku. Ale bez ranní polévky je celá špatná.
když jsem byl v ranných devadesátých na VŠ a bydlel na koleji, tak jsme v prváku chodili do menzy na snídaně. Gulášek, gulášová polévka, řízek s chlebem, párky... Vše čerstvé a právě udělané. Bože tu chuť právě udělaného teplého řízečku, s měkkým čerstvým chlebíčkem, bože to byla nirvána... Vždy si vzpomenu na krásnou paní správcovou z Postřižin...
Pak jsme tam chodit přestali. Zkazili se. Loupáčky, rohlík, jogurt, to nebylo už nic pro nás...
Joj polévky, to mi připomnělo mladá léta a vojnu. UK útvaru narukoval člověk-pořez přes 30 na dosloužení ZVS,cca120kg živé váhy a samozřejmě jako řezník tam na čtz-ku jako kuchař.Vycházku měl jen 1x měsíčně, po "žoldu" - šel do protější hospody, vše tam nechal . Provianťák vždy na tento termím plánoval do služby jeho a na jídelníček na snídani polévku. Neskutečné polévky - od té doby jsem takovou nejdelani moje anijá to tak nedokážeme! Jedna porce by pak stačila se dvěma krající chlaba i jako oběd!
Nejraději mám chleba s máslem a kuřecí prsní šunkou. Tu bych mohla jíst celý den. Nemá sice barvu nic moc, taková vybledlá, ale chuťově je moc prima.
Jinak: sýr Niva, uzený plátkový sýr, tavený sýr. Vajíčka naměkko, míchaná s cibulkou a pažitkou, natvrdo - plátky na chleba s máslem, šunku s vejci, volská oka. Občas pomazánku ze sardinek, ještě lepší jsou uzené šproty. Paštiku z kelímku, střívka či hranatou ze staniolu. Manžel má rád i uzeninu: anglickou slaninu, poličan, paprikáš, salám rio ebro... Občas připravím pomazánku z uzené makrely, vajíčkovou, pomazánku z pom. másla, česneku a koření tzatziky. Hrozně rád má sladké snídaně - balené buchty, štrúdl, bábovku, vánočku...to ale dělám kvůli zdrav. problémům jen málokdy.
Večeře míváme studené. Tam už má manžel rád nějaký pikantnější salát /rumcajs, camping, Švejkův.../, zavináče, olomoucké syrečky či romadúr, doma nakládané utopence, dělám je z gothaje. Občas připravím domácí ruské vejce.
K snídani piju čaj s citrónem /chutná mi nejvíc černý, ty ovocné jsou moc navoněné/. Manžel pije černou kávu. Pokud je ta snídaně "buchtová", udělám pro oba kakao. Jaga.
Nejdřív přihřátou vodu s citronem. Pak dám ranní hygienu a obleču se. Před 9.hod nejčastěji nějaký zrníčkový chleba, kozí sýr, nebo tvarůžky či mozzarelu. Jindy hummus nebo tofu. Posypu řeřichou, petrželí, bazalkou /z květináčů v kuchyni/, přikusuju listy salátu, papriku, ředkvičky, mungo..i stroužek česneku. Čaje střídám bylinkové, zelený a šípkový.
Kafe s ořechy a sušeným ovocem si dávám právě teď - asi hodinu dvě před obědem.
Dokud jsem kouřil, tak 2-3 cigarety,a lógrovka a pak v práci až krajíc chleba. Dnes cdd a překapávaná káva s mlíkem-skrze nemoc jsem se musel naučit snídat. CDD-co je dům dal, krajíček chleba, celozrnné pečivo, spíše výjímečně bílé pečivo-máslo, žervé nebo pomazánkové a plátek šunky nebo místo toho jen mazlavý sýr...
I když mám rád sladké, ale neměl bych, tak 1 za rok zhřeším a dám si obyčejný chleba s máslem a džemem, vždy si hoooodně pochutnám -potom mám ale podstatně dříve hlad
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.