Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S čím máte nejraději těstoviny?

Od: aglioolio odpovědí: 41 změna:

Dobrý den všem milovníkům těstovin,

s čím máte těstoviny nejradši? Miluju těstoviny a ráda se inspiruju :)

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

S těstovinami máme rádi MAMINČINO KUŘE. Kuře běžně upéci na másle, na špeku, ochucené gril. kořením.

Těstoviny uvařit al dente. Přidat k nim směs: na sádle podušenou cibuli, houby a na kousky nakrájená drůbeží játra. /Vepřová nebo hovězí jsou tvrdá. / Vše orestovat, přidat k těstovinám, promíchat. Na talíř hromádku, k tomu kuřecí stehno a polít výpekem. Je to všechno dohromady velká dobrota. Jaga.

Jaguško, super recept, udělám jej co nejdříve *palec*

hodnocení

3x

Dobrý den. S orestovanou zeleninou a sýrem. Nebo se zelím a anglickou slaninou. Nebo zapečené s čímkoliv co dům dá. :). Těstovinový salát s kuřecím masem.

hodnocení

3x

Zdravíčko.
Nejraději mám špagety Adriana s hříbky a anglickou slaninou, zalité smetanou.
Trocha červené kápie a samozřejmě hodně cibule na základ.
Koření = Tymián a Bazalka. *mnam*

Ještě dodám...samozřejmě na Olivovém oleji.

jezevec*
hodnocení

3x

MOJE TOP 5
1. Sušená rajčata + bazalkové pesto s piniovými oříšky + hoblinky parmazánu
2. Žampiony + smetana + bacon
3. Kuřecí maso + kari + kokosové mléko + citronová tráva
4. Klasická carbonara
5. Masové koule v rajské omáčce

hodnocení

3x

Před nějakými 40 lety kolínka + konzerva "vepřové maso ve vlastní šťávě". Kolínka zůstala prakticky stejná, ale konzervy, které se dneska pod tímhle názvem prodávají nejsou k žrádlu *blee*.

senior

Doporučuji Vepřovku z Pochvalova. Sice dražší, ale každý chválí. Já objednávám a potom rozdávám. *uf*

(jasně, vše z doby kom. totality bylo skvělý (a dneska je blbý)... - já si velmi dobře pamatuju, jak sme v době reálného socializmu v rámci čundrů (což jaksi z principu vylučovalo přílišnou kulinářskou náročnost) vyhodnotili jako prakticky NEŽRATELNOU konzervu taky s něčim "ve vlastní šťávě" (snad selský maso, nebo jak se ta sračka menovala); některý konzervy se jíst daly, samozřejmě ve srovnání s běžnou domácí stravou byly HNUSNÝ všechny (snad tak s výjimkou pražský šunky nebo frankfurtskejch párků - obojí patřilo ke konzervovýmu avůbec potravinářskýmu luxusu, i cenou), ale podobně jistě dopadaj i dnešní konzervovaný výrobky, to není nic zvláštního;
kombinace kolínka + maso v konzervě je mi podezřelá, to bych si z regálu radši vůbec nebral (jak vidno, vlastní hloupostí sme se připravili na čundry tak o třetinu jakžkakž poživatelnejch konzerv..., jedna bylo něco, co se snad menovalo tokáň a bylo to maso s (oddělenou - to vše v konzervě) rejží, a pak snad nějaký játra, kdyžtak dejme tomu ten legendární slavnej lanšmít (taky nic tak úžasnýho), ale ten moc vhodnej nebyl, v konzervě se blbě ohříval a s ešusama sme se na kratší "konzervový" čundry netahali);

ale celý tohle podvlákno je naprosto off topic, jen sem si halt (hloupě) neodpustil reagovat s použitim vlastní zkušenosti na ty věčný oslavný tirády na úžasný časy bejvalýho režimu (kterej byl přitom zkurvenej i po tý konzumně materiální stránce, však hlavně proto ho s nadšenim posílala a nakonec (když doba přezrála) poslala do prdele i masa tupejch českejch maloměšťáčků, kterejm ta totalia zas tak moc nevadila...))

hodnocení

2x

Na uvařené těstoviny dám smažená vajíčka, postrouhám sýrem, posypu pažitkou, případně pokapu kečupem.

hodnocení

2x
Těstoviny jako přílohu mi znechutili na vojně. Aby nemuseli škrábat brambory cpali nám je 3x týdně. Dneska je s chutí sním jako šunkofleky nebo na sladko s mákem. Jediná omáčka ke které je dávám je perkelt. Ten ale dělám zásadně z bůčku aby to nebylo tak zdravé :)

hodnocení

2x
Těstoviny s cuketou a houbami (v receptu jsou špagety), je v nich i anglická slanina. Podle cuketové kuchařky od Jany Štěpánkové. Moc mi chutnají.
Nebo těstoviny.. Osmahnout cibulku, přidat konzervu vepřového masa ve vlastní šťávě, pak smíchat se sterilovaným lečem, vše pak smíchat s vařenými kolínky, posypat sýrem a zapéct v troubě.
Nebo jen buřtík na kostičky na zpěněnou cibulku, smíchat s vařenými těstovinami a vmíchat vejce v hrnci na plotně.
Občas mi chutná k těstovinám i segedýnský guláš i guláš chalupářský z hovězího s buřtíkem v guláši.
Nebo děláme uzené vepřové na kostičky, s houbami, zamíchané do těstovin a zalité vejci, na způsob pozměněných šunkofleků. To vaříme výjimečně.

hodnocení

2x
Nejraději je mám s boloňskou omáčkou a sýrem, pak se zeleninou a sýrem, kečupem.

mejmeno
hodnocení

2x
Tohle je super na rychlooběd :) ještě je dobrý do horkých dat vajíčko a sýr, a rajská je super.
S čím máte nejraději těstoviny?

hodnocení

1x

YumYum s kureci prichuti.*palec2*

kicune*

Vrchol kulinarskeho umeni je hodit do YumYum pulku srpecku tavenyho syra a nechat rozpustit. A kdyz se chci rozsoupnout, tak treba nakajet zampion :)

to jako ten žampion je polosyrovej (a neslanej)?, nebo se stačí (dík tenoučkym plátečkům?) uvařit a nasolit?

(mimochodem, co se instantních nudlí tejče, vymyslel sem jinej zlepšovák - dám o trošku víc vody než by bylo třeba, sleju jí, a mám coby teplej nápoj k nudlim; ale zásadně používám jen zeleninový, nebo houbový příchutě, ostatní se mi zdaj hnusnější;
a eště mimochodem - instantní nudle se daj jíst i neudělaný, syrový, je ale dobrý zjistit, který takhle chutnaj líp (některý moc ne), spíš bych to zkoušel s pravejma asijskejma (pytlík s příchutí nevyhazovat, využít jinak (-: - ochucení rejže, polívky, nebo ten jednoduchej teplej polívko-nápoj (dá je do něj dát i vajíčko a je z toho bujón)...))

Jo, tim krupavym syrovym smotkem nudli sme na Korsice nahrazovali chleba. S rybickama v tomatu to byla vyhlasena pochoutka.

kicune*

Ty nudle se dají jíst i "samotné", bez vody. Nechám nudle odstát v horké slané vodě bez příchutí, pak se voda sleje a na nudle vysypu pytlíčky, promíchám a takhle to sním. Takhle to baštil už můj táta, já se to naučil od něj. Takhle samotné jsou podle mě nejlepší Mi Kim Chi.

Jen ten zelený hnus tam nedávám.

hodnocení

1x
Aglio olio a pak Carbonara

lidus*
hodnocení

1x

S mákem, nivovou omáčkou, žampiony nebo hlíva. Tuňák s konzervy + zelenina.

hodnocení

1x
Bazalkové pesto s piniovými oříšky a sýrem. Všechno se dá koupit normálně v obchodě. Případně pesto udělat doma. *srdce*

bekycek*
hodnocení

1x

Posypané mletým mákem a moučkovým cukrem a pomaštěné domácím sádlem, podle mé babičky.

hodnocení

1x
S masem.
Koneckonců, s masem se dá sníst skoro všechno, třeba i trocha zeleniny.

floro*
hodnocení

1x
S mákem, povidly a zalité máslem...!
20.03.21 07:23

*mnam*

kicune*
hodnocení

1x

S hovězím gulášem

hodnocení

1x

Udělám těstoviny a smíchám s tímto:

nakup.itesco.cz/...

Panzani Bolognese Extra 425g

hodnocení

1x
S mákem, strouhaným perníkem, tvarohem - na sladko. Žena tvaroh na slano. Taky mám rád jako mléčnou polívku.

hodnocení

0x

Moje verze Aglio Olio

hodnocení

0x

Špagety, klasika.

Nakrájené a osmažené párečky, cikánská nebo čertovská omáčka a nahoru str.eidam,

host
hodnocení

0x

V Normě prodávali (netuším proč už skončily) výborné těstoviny Villa Gusto.

Těstoviny s mnoha doplňky - pro občasné domácí kutily nejjednodušší sypané sýrem a s kečupem, pro kuchařinky boloňské špagety, nebo kolínka nebo makaróny apod. s hovězím a omáčkou, nebo tradiční české (italové si mohou ukroutit hlavu údivem) nudle s mákem, atd. Těstovinový salát ze studených nedojedených těstovin, atd.

A samozřejmě nudličky a hlavně písmenka (oblíbené u dětí) v polévce.

hodnocení

0x

Z dětsví - s marmeládou.

liska5
hodnocení

0x

Těstoviny jím minimálně. Asi za jednou za dva měsíce.

Nejvíc nudle s mákem, kolínka s žampionovou omáčkou a špagety se strouh. sýrem a dom.kečupem.

maylin*
hodnocení

0x
Nejradši mám carbonara, potom taky s pestem a parmazánem nebo jen obyčejná rajčatová omáčka s cuketou/lilkem a krůtím masem

72mona
hodnocení

0x

Miluju těstoviny na většinu způsobů. Na slano i sladko. I zapečené. Jedině se vyhýbám těm s plody moře a těm přílohovým - k omáčkám typu rajská, UHO, koprovka... *blee* To prostě nelze*stop* Těsně před tím, než se uzavřely restaurace, jsem poprvé měla lasagne. "Luksusní"*mnam*M.

anaab
hodnocení

0x
Niva + rajčata + žampiony + špenát + vlašské ořechy a zapéct:)

hodnocení

0x

S tuňákem a kečupem. ;)*palec2*

hodnocení

0x

Hovězí nebo vepřové na kostičky, hodně zeleniny a rajčata. A taky s rozlítanými ptáčky.

hodnocení

0x

nejradši mám zapejkaný,
ale coby tip, s čim se můžou udělat, se zvlášť u nějakejch plněnejch taštiček (typ ravioli, tortellini) nabízí zalití kyselym pseudojogurtem, kysanou smetanou, kefírem, podmáslím apod. - ovšem nepoužitelné pro lidi, co mají (podivnej) pocit, že se z podobnejch kysanejch výrobků zeblejou nebo poserou...
(pseudojogurt = doma dělanej jogurt, kyselosti se dosáhne použitim vsádky po už opakovaný výrobě z původního v krámu koupenýho produktu (pointa je v tom, že do čistý kultury se samovolně dostává čím dál víc běžnejch divokejch kyselejch kvasinek) + prodloužením doby dělání (tj. ohřevu); případně lze místo jogurtu pro výrobu použít kefír apod., ale i tak by zvýšení kyselosti chtělo spíš opakovanou než první originální vsádku; samozřejmě by zalejvka měla bejt spíš hustší (v tomhle ohledu příliš dlouhý opakovaný používání vsádky zas škodí, taky je rozdíl použít polotučný, nebo tučný mlíko), a ano, kyselost se dá dosáhnout i octem, to je trapný, ale v nouzi použitený)

a další opět minimalistickej tip jsou špagety s kouskama nakrájenejch syrovejch rajčat a spoustou nastrouhanýho sejra

a eště polominimalistickej tip - takový ty plochý nudle (třeba rejžový, ty sou snad nejoptimálnější) + kolečka pórku, po uvaření a slití eště chvilku obdělat na oleji, asi lepší na chvilku přiklopit těsnou pokličkou (není to pochopitelně exkluzivní jídlo, ale nebejt toho krájení pórku, dost výhodný dle poměru složitost, pracnost / poživatelnost);
eště jednodušší, opět minimalistická varianta - zelený špenátový nudle + parmazán (+ kousky syrovejch rajčat)

hodnocení

0x

s kuřetem / tuňákem / mozzarellou / eidamem / cottagem / balkánem / + jakoukoliv zeleninu (vařenou nebo syrovou)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]