Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záněty močových cest

Od: iv® odpovědí: 14 změna:
Zdravím ženy, záměrně oslovuji ženy, protože... Jsem už zoufalá, dcera 13 a půl, opakovaně záněty močáku. Bakterie E coli, leukocyty nad 1000, nezmeritelne, hygienu dodržuje, ATB od ledna, teď nás čekají znova, moč má barvu a konzistenci pomerančového džusu, fakt... Jsme u lékaře pečení vaření, prostě pořád, ledviny ok... Urinal nepomáhá, pije dostatečně.. Co může pomoci? Nechci ji v dnešní době zavřít do špitálu, jistě chápete proč.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Moje kamarádka má dceru 9 let, ta má záněty močáku a antibiotika snad každý měsíc, nepomáhá nic. Ale ona má problémy i s vyprazdňováním a asi to spolu souvisí.

E.coli pochází z fekálií, tedy nějakým způsobem se musí stolice dostat k močové trubici a odtud výše do močáku, kde způsobí zánět. Cukr D-manosa způsobí, že se E.coli nemůže udržet na stěnách močového měchýře, množit se tam a je vypáchnutá spolu s močí ven. Hygienu dodržuje, to je takové obšírné. Ohledně hygieny, stále není pro velkou část populace normální omýt si po stolici konečník, nebo se omýt ráno. Ráno vstanou, dojdou si na stolici, jen se po otřou toaletním papírem, někdo možná i vlhčeným ubrouskem plným chemikálií a tradá do světa, kde takto běhají celý den až do večerního mytí. Zbytky stolice na konečníku zůstanou a k močové trubici je to jen kousek.

Spodní prádlo po vyprání vyžehlit!, to skoro nikdo nedělá. Samozřejmostí je utírání "odpředu dozadu", stejně tak bych měla jeden ručník jen na pohlavní orgán a konečník utírala po umytí jen do toaleťáku a ten hned zlikvidovala, abych předešla přenosu bakterií. Nebo i pohlavní orgán utírat jen do čistého toaleťáku. Ne že se umeju, utřu celé tělo do jednoho ručníku, nejdřív zadek pak pipinu a zítra zas, pipinu tentokrát do místa, kde jsem včera utírala zadek. Ručníky měnit často (jendou týdně je málo), vyvařovat je a opět žehlit.

hodnocení

3x

Hlavně by měla jíst probiotika na zažívání, aby si nezničila střevní mikrofloru, která má vliv na zdraví a imunitu. Biopron Premium - probiotika speciálně určená během a po užívání atb. Užívat odděleně od atb.

Nepoužívat tampóny a ani slipové vložky mimo menstruaci. Vynechala bych koupání, jen sprchování.

doplněno 17.03.21 19:51:

a bavlněné spodní prádlo i kalhoty. Nenosit umělé materiály, které nevětrají a které napomáhají množení bakterií. Kalhotky typu tanga nenosit - snadněji se přenáší infekce do močových cest.

iv®
hodnocení

Probiotika bere, už víc jak tři měsíce. Prádlo mění častěji, nekoupe se, sprchuje. Je doma na distančce, neprochladla...

hodnocení

2x
Já jsem se z kolotoče zánětů dostala s pomocí manosy. Určoval manosa, v poslední dobře mi hodně vyhovuje Blokurima (to je taky d-manosa). Dostatečně pít, nedržet čůrání, nohy v teple.
iv®
hodnocení

Pije víc jak 3 litry denně,čistá voda s max trochou šťávy, nejí kořeněná jídla, má ovoce zeleninu... Nemá nadváhu, při 154cm váží 49 kg. Prostě už nevím čím to může být.
Možná se tomu budete smát, nebo vám to přijde jako blbost, ale myslím, že svou roli hraje i psychika. Není teď jednoduchá doba... Ale snad už se blýská na lepší časy. Manosu (já mám nejlepší zkušenost s tou Blokurimou) může brát i dlouhodobě, preventivně. Já si ji dám vždy, když by se mi zánět fakt nehodil, vždy o dovolených, po plavání, když mi provlhnou boty...
iv®
hodnocení

Zkonzultuji s lékařkou a zkusíme nasadit.
Koukám, že automatické opravy přepsaly správný název Urovalu. Uroval manosa, a Blokurima.

liska5
hodnocení

2x

Určitě, co už tu padlo, celkově zvednout imunitu. Upravit probiotiky střevní mikrofloru. Též omezit cukr. Tyto problémy jsou typické pro zimní období. S jarem bude líp. Často zánět vyprovokuje stres, starosti, obavy, smutek. Přímo jako léky je dobré mít po ruce: Kapky lichořeřišnici, kapsle Rowatinex. Pitný režim. A neprochladnout od nohou. Nechodit bosa ani doma.

hodnocení

1x

Mě pomohla až autovakcína.

Taky se přidávám k autovakcíně.

hodnocení

0x

Zkusila bych to s koloidním stříbrem.

Ale dobře si vyberte, kde ho koupíte - tady neporadím, mám ho přímo od výrobce (můj bratr).

(někde, kde nevydrží dlouho na skladě, aby mělo krátkou dobu od výroby)

iv®
hodnocení

Myslíte že lékařka poradi v tomhle směru?

Pokud je lékařka přístupná novým informacím, tak by mohla. Já osobně bych to zkusila - s tím, že stále bude i dodržovat správnou dietu, hodně pít atd., bez toho to nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]