Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Injekce na vyvolání menstruace a deprese

Od: anonymus4821 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

po vysazení antikoncepce jsem delší dobu nedostala menstruaci, proto jsem navštívila gynekoložku. Ta mi píchla injekci na vyvolání menstruace, ale již pár hodin po té jsem začala cítit velkou úzkost. Klepání se, zimnice, zvýšený srdeční tep a obavy, strachy. Myslíte, že to může být z toho? Mám z techto věcí strašný strach, už jednou jsem si obdobím deprese a úzkostí prošla a bylo to to nejhorší, čím jsem si prošla. Prosím o vaše zkušenosti či rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravím.
Pravděpodobně jste dostala panický záchvat z neznáma.
Znám :(

liska5
hodnocení

0x

Tuhle injekci jsem několikrát v životě dostala, ale na psychiku mi to nic nedělalo. Ne po antikoncepci, ale při výkonnostním sportu jsem párkrát ztratila menses. Prostě dostalas trochu hormonů, jaké jsou běžně v těle, aby následně nastal hormonální spád, který vede k menstruaci - k odloučení té vnitřní výstelky v děloze, která jinak probíhá spontánně. Máš asi sklony všechno příliš prožívat. Užívej hořčík, zmírní stresy. Na tyhle stavy je dobrý Gynex- přírodní kapky. Upraví i cyklus i psychiku. Nejsi moc hubená? Máš dobrý krevní obraz? Myslím železo, hemoglobin.

hodnocení

0x

Neužíváte nějaké léky? Psychofarmaka někdy mohou zastavit menstruování.

doplněno 17.03.21 09:16:

Uvažovala jste o terapii - preventivně, aby se vám nevrátily úzkosti a deprese? Doporučuji.

Psychoterapeuti teď pracují pouze online - Nemusíte se stresovat, jste doma a mluvíte pouze přes počítač/telefon/chatujete.

VZP nabízí 7000kč (10 návštěv po 700kč, nedoplácí se, jednou je možná změna terapeuta), ČPZP 5 x 500kč (doplácí se do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky odkazy poradte.cz/...

Psycholog je také zdarma přes žádanku od lékaře (praktika). Neplatíte. Obvykle delší čekací lhůty.

hodnocení

0x
Pěkný den,hormony ovlivňují i naši náladu,takže ano,může to souviset s tou injekcí. Zase to odezní,jak se Vám srovná hladina hormonů,nestresovala bych se tím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]