Nejste přihlášen/a.
Jak vám šla letos loupat vařená vejce na Vánoční stůl, např. do salátu atd.? Na to, že stojí 4 kačky kus a pak pomalu půlku vyhodíte, tak ekonomicky nic moc. Kdysi jsem v práci používal denně cca. 200 oloupaných vař.vajec a málokdy se stalo, že šly špatně loupat.
ano
Použil jste čerstvá vejce. Na vaření by měly být tak týden po snešení. Proto jste si je měl na vánoční stůl koupit s předstihem.
Jinak uvařit, dát vychladnout do studené vody. Naťuknout na širší straně, kde je vzduchová bublina. Pak klidně nechat ještě chvíli ve vodě. No a mělo by to být v pohodě.
Já mám svá domácí, i když teď v zimě to snášení nestojí za mnoho. Ale ušetřila jsem si a loupaly se mi dobře.
Hezké Vánoce přeje Jaga.
Správně Jago a ostatní rádci. Čerstvá vejce se loupou špatně. Ty jsou dobrá k snídani, na hniličko, nebo na měkko a vyjídat ze skořápky lžičkou. Pochoutka, mňam...
Jinak já také naťuknu na širší straně a fouknu vzduch pod skořápku. Ale je to spíš takový zvyk. Když je vajíčko čerstvé, můžete foukat jak chcete, loupe se špatně. A Když je tak, jak má být, tak foukat nemusíte a loupe se krásně...
Jednou jsem koupila v Kaufladnu, jak bývaly ty akce Vše za 20,- či 30,- na loupání vařených vajec takový ostrý trojzubec.. Ty tři zoubky jsou hodně tenké a mírně zahnuté (můžu poslat foto). Ten prostřední je nejdelší a ten se zapíchne do jednoho z vrcholů vajíčka a jede se co nejšetrněji k protějšímu vrcholu, takže vznikne taková škvírra od jednoho vrcholu k druhému a věřte nebo ne pak stačí jen tu škvírku rozevřít a většinou je vejce oloupané a skořápka na dva stejné kusy. Možná mi chvilku trvalo, než jsem do ruky dostala ten správný grif a musím uznat, že se to taky někdy nepovede, pravděpodobně je to způsobené různou čerstvostí vajec, ale jsem spokojená a marně to sháním pro příbuzné a známé. Kdyby o tom někdo věděl, dejte mi prosím vědět. I bych uvíítala, pokud to někdo používá, znát jeho zkušenosti.
Vejce nesmí být úplně čerstvá, proto nejdou oloupat dobře. Když koupíte čerstvá vejce, tak je nechte asi tři dny v lednici. Tohle je stále ošemetná otázka, protože nikdo neví jak dlouho byla vejce kdesi, než je zabalili a dali do prodeje. Takže jestli Vám vejce nejdou dobře loupat, jsou čerstvá. Alespoň tohle Vám může být útěchou a můžete zkusit různé metody,jak píší ostatní. Je toho tady hodně.
S tímto problémem jsem se také setkal, ale je zde nyní velmi jednoduché řešení. Pokud ale nejde o vejce, jež jste obdrželi na "velikonoční" nadílku, již uvařená. V případě vaření doma, pro vlastní potřebu, ke snídani, k večeři a na saláty a podobně, je nyní k dispozici sada 6-ti silikonových formiček na vaření vajec s názvem "Eggies". K sehnání jsou na e-shopu "slevnuj.cz" za 99,- Kč (byla kdysi rovněž představována na teleshopingu). Do formiček vyklepnete vejce a dáte je uvařit (můžete oddělit i žloutek a bílek a uvařit pouze oddělené). Po uvaření vyklepnete vejce na talíř a nemusíte je loupat. A je po problému s loupáním. Jde vlastně o hloupost, ale myslím, docela užitečnou. Na témže e-shopu rovněž prodávají ještě, podle mne, dobrý "přípravek", týkající se rovněž vaření vajec. Je to identifikátor vaření vejce, který vás informuje, v jakém stavu je vejce při vaření (na měkko, na "švestkovo", nebo na tvrdo). Vloží se do vody s vařenými vejci (třeba i v těch formičkách) a podle zbarvování terčíku na "přípravku", je možno zjistit, v jakém stavu je vejce při vaření. Chce to sice, z počátku, získat trochu zkušenost, ale je to pořád lepší, naž to odhadovat jenom podle času. To se většinou člověk netrefí. Stojí 89,- Kč. K těmto produktům, pokud si neobjednáte ještě další věci z jejich nabídky (a není špatná) k tomuto musíte připočítat ještě poštovné, případně dobírku. Jde o částku kolem 100,- Kč. S ohledem na uvedený e-shop, se mohu za jeho spolehlivost zaručit, nakupoval jsem na něm již několikrát a vždy bez problémů a do 3 dnů bylo zboží u mne doma. Tato informace je aktuelní k dnešnímu dni t.j. 19.3.2016.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.