Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to že z file opadává...?

Od: 1267 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

proč z file opadává při smažení trojobal?
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

3x
Většinou kvůli vodě, kterou "maso" v sobě má. M.

hodnocení

3x
Filé je třeba obalovat zmražené.
A smažit také ještě zmrazené.
Jinak ten trojobal odpadne.

hodnocení

2x

Asi jej smažíte přiklopený pokličkou.

id
hodnocení

1x

Popište způsob vašeho kulinářského umění, třeba najdeme někde chybu. Mně nic neodpadává.

hodnocení

1x

Obaluji částečně rozmrzlé, pokud je ještě tuhé, ale trochu povolené. Osuším napřed papírovou utěrkou a nikdy obal neodpadává. Poklici nedávám.

hodnocení

0x

Odpadává proto, že z filé se vylučuje při smažení voda. Občas je jí tam víc, než je záhodno.

Maso vyjmout z mrazáku, obalit a hned smažit. Žádné, ani sebemenší "povolování".

Může pomoci, že maso místo v mouce, obalíte ve škrobové moučce. Pak vajíčko a strouhanka. Škrob drží líp, než běžná mouka. Dělám to, když připravuji řízek Ondráš, prostě maso v bramboráku. Jaga.

liska5

Jestli jsou obavy, že filé zůstane uvnitř syrové, tak si zapnout troubu a v pekáčku ho dát dopéct. Ideálně na roštu. Dávala jsem na dosmažení a okapání řízků na pekáček rošt z minigrilu. /Nejčastěji jsem to dělala se smaženým květákem, který předem nepředvařuji./

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]