Nejste přihlášen/a.
Jak mám pořadně umýt okna,aby nebyla šmouhatá?
Už jsme vyzkoušeli snad všechny možné přípravky a stejně se šmouhy objeví.
Nemáte nějakou dobrou radu?Mimo vzít kladivo.
Zdravím milá kolegyně! Vy tu oslavu berete opravdu z gruntu! Tady máte rady z tohoto týdne. poradte.cz/... Já bych vsadila opravdu na ty noviny. A jedno okno zkuste s tím pudinkem - já malvince věřím. Sama jsem to nezkoušela, protože musím okna mýt stěrkou. A brala jsem to jen vodou s octem, protože ještě nemáme nové omítky a okna jsou zaprášená z těch starých. Já si myslím, že všechny přípravky jsou skoro stejné. Důležité je nemýt okna za sluníčka, to právě šmouhuje - rychle to prý schne. A potom také někdy zlobí u dřevěných oken to, že pouští tmel. Na to jsem musela dávat pozor u oken v domečku. Ale kašlete na nějakou tu šmouhu. Hlavně když oslava mamky a posvícení se vyvede. Když bude zábava v plném proudu a všichni se budou krásně bavit, nikdo nebude určitě koukat, jak se blýskají okna. Tak ještě jednou - hezkou oslavu a mamince přeji hodně zdraví!
A jak jsem to psala, tak jsem začala přemášlet - zda čmouha (to jsem napsala nejprve) a nebo šmouha? Ale myslím, že bude správné obojí. :D
Zdravím,
rady si přečtu,asi mě nějak utekly.
S tím úklidem to zas tak nepřeháním,ale byly už docela špinavé.
Díky za přání a ať se vám povedou ty dorty
Já zase mám pod okny výduchy plynového topidla. Takže kdybych použila třeba puding nebo něco, druhý den bych přes šmouhy neviděla. Takže vezmu hadr na podlahu, takový ten z netkané texitilie a jarovou vodou to vezmu namokro a pak vykrouceným hadrem. Jen tak halabala. Po uschnutí dětskou plínou a fouknu na to 2x pěnu Clin s alkoholem na okna. A mezi takovým poctivým mytím to několikrát vezmu suchým hadrem nebo tou pěnou. A nejlepší mytí je když se zlobím, zuřím, trápím nebo je mi smutno. Pak to odsejpá a mě ty blbé emoce přejdou. Když jsem byla vdaná, měla jsem nejčistější okna v celém městě.
Jo a víte, že se lino nemá mýt jarovou vodou? Vydává při chůzi mlaskavé zvuky. A fakt!
Dávám kolegyni babkazov za pravdu,pro mne je také mytí oken náramně fajn relaxace,při ní vypustím z hlavy všechen stres a ještě se po tom můžu kochat tou nádherou z čistých oken ,voňavých záclon a svěžího vlhkého vzdoušku po domě...Lenka
Postupovat naprosto stejně jako v jednom nedávném dotazu : Umýt jarovou vodou, dočistit Ironem nebo Okenou a doleštit suchýma novinama. Jsem samotnej chlap a jednou za čas se donutím tuto ponižující a pro mě depresivní práci vykonat a věřte, že okna jsou vážně jako nová a nebo umytá ženskou rukou.
dřív jsem čistila okna novinama, ale dělalo to nepříjemné zvuky ale efekt se dostavil nebyli na oknech šmouhy. Pak jsem přišla na to, že se okna dají vyčistit kuchyňskými ubrousky teda myslím tím ty papírové na ruličce taky to s nimi jde dobře vyleštit a přišlo mi, že i rychleji než s novinami.
Jak píše Liduška,nemýt za sluníčka,vyberte podmračené počsí,ale ne déšt.
Mám bohaté zkušenosti se vším možným,nakonec jsem zakotvila u švédské útěrky.Rámy umyju klasicky,voda trochu jaru a vezmu na ně obyčejný hadr,Na skla čistou vodou,c případě potřeby vyměnit a umýt švédskou útěrkou- stačí ta levná z drogerky cca 20Kč.Nakonec šv.útěrku dobře vyždímu a utřu do sucha ,jak to jde.Drobné kapičky za chvíli uschnou,šmouhy to nedělá,je to levné rychlé a 100 %.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.