Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladování kvasnic

Od: sametka odpovědí: 5 změna:

Mám ráda určitou značku kvasnic, kterou vždy nemají, tak si těch kostiček vezmu víc. Skladuju je v boxíku ve dveřích ledničky. Už týden před upynutím doby spotřeby jsou ale dost oschlé (to se dají ještě oživit) nebo i zplesniví.

Je nějaký fígl,který by mi zajistil vláčné zdravé kvasnice?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Používáme i dva týdny prošlé, co máme v lednici. Nejsou oschle, jsou v pohodě a fungují. Plesnive vyhodte celé.
Jde je skladovat i v mrazáku. Jen po rozmrznuti je z toho brecka. Ale funguje. Nechávám rozmrazit rovnou ve kvásku.

liska5
hodnocení

0x

Na kvasnice mám dva ty nejmenší plastové boxíčky s víčkem / ks á 14Kč/. Aby každý kus byl sólo. Když z jednoho uberu, tak aby tam nevnikly spóry plísně a nenakazily druhou kostku..

Jednou jsem dala kvasnice do mražáku. Fungovaly, těsto vykynulo, ale po rozmrazení tekly!

id
hodnocení

0x

Mám dost velkou spotřebu kvasnic a kupuji vážené, ty se mi nejvíce líbí. Mám je v lednici na dveřích v plastové krabičce s víkem. Na víku je jako těsnění gumička a po stranách 4 klapky. Vlastně ani nevím datum spotřeby a i po 10ti denní dovolené kvasnicím nic nebylo a to nebyly koupeny čerstvé. Rezerva je v mrazáku, ale fuj tajbl, když je mám rozmrazit a použít.

hodnocení

0x

Dají se použít i zamražené.

makk
hodnocení

0x

V mrazáku vydrží dlouho, akorát se musí do těsta hodit ještě zmrzlé, protože po rozmrznutí tečou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]