Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jídlo vidím jen jako kalorie

Od: sabrinaa odpovědí: 6 změna:
Všechno jídlo vidím jako číslíčka kalorií. U jídla, kde není napsaná nebo si kolik kalorii to ma nepamatuji to neresim, ale obcas se mi kvuli tomu stava, ze se tim kvuli hrozne prejim. Na obalech se snazim na hodnoty nekoukat, ale vnitrni hlas me k tomu vzdycky donuti, takze ikdyz to ani nema tolik kalorii, nedam si to, protoze by mi to mohlo zkazit muj celodenní jídelníček. Takhle prostě dál žít nemuzu, poradite mi prosim co s tim? Popripade mate vlastni zkusenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

To už je nějaká obsese. Vyhledejte psychologa.

hodnocení

2x
Tak se nedivej na kalorie, ale výživovou hodnotu, pak se můžeš prejidat celý den.

rootu
hodnocení

1x

Zdravím, nemáte za sebou poruchu příjmu potravy? Může to mít kořeny právě tam.

hodnocení

0x

Věk?

Určitě psychoterapeta a případně nutričního terapeuta (výživový poradce).

Popovídání s psychologem probíhá pouze online formou kvůli covidu. Promyslete si, zda spíše ženu nebo muže. S kým by se Vám lépe hovořilo? Můžete využít příspěvek od zdrav. pojišťovny.

VZP 7000kč 10 návštěv po 700kč (nedoplácí se, jedna změna terapeuta) , ČPZP 5 x 500kč (max. 700), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč ,RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky odkazy poradte.cz/...

V seznamu VZP a ČPZP najdete i MUDr. Cajthamlovou, známou z televize. Je lékařka internista, provádí psychologická sezení a zároveň nabízí nutriční poradenství. Rozumí všemu, co byste potřeboval.

joudic*
hodnocení

0x
tabulky jsou supr ze startu, aby se clovek trochu orientoval jake druhy potravin nejsou vhodne.. a napr vedel, ze 4bilky je to same jako 1 zloutek. Resim to vicemene jen v obchode sporadicky u ruznych znacek stejneho produktu, kdyz nevim ktery vzit. Hlidat se musite sama. Pokud drzite dietu, tak stejne moc nic takoveho na co se da podivat kolik ma kalorii, rozbalit a hned snist, byste ani doma mit nemela.
sabrinaa
hodnocení

Dietu jsem drzela, prave proto jsem si kalorie hlidala. Nyni jsem uz nanejvys spokojena se svym telem, akorat me trapi to, ze se nedokazu zbavit tech cisilek v hlave pripadne vycitek z jidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]