Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničené vlasy

Od: herma* odpovědí: 5 změna:
Co dělat při lámání a třepení konečků vlasů.
Má opravdu cenu si kupovat drahé šampony, nebo máte někdo jinou radu.
Na internetu si toho přečíst spoustu, ale chtěla bych znát někoho i radu nejlépe od někoho komu se podařilo „vyléčit“ konečky vlasů, nebo zničené vlasy
Děkuji za jakoukoliv radu, nebo typ.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Vlasy potřebují výživu zevnitř, každý roste z cibulky, kam přivádí výživu krev mikroskopickými vlásečnicemi. Proto je potřeba mít ve stravě dostatek těchto prvků: Mg, Zn, Fe, Si plus vitamin B2. Pokud kouříte, berete nějaké léky, horm. antikoncepci, pijete alkohol, máte nějaku chronickou nemoc, stresy nebo se nezdravě stravujete, tak se Vám zásoby těchto prvků v těle rychleji vyčerpávají. Upravte jídelníček. Omezte cukr, bílou mouku, průmyslově vyráběné potraviny, nejezte jednostranně mléčnou stravu, příliš uzenin...

Naopak jezte hodně zeleniny, saláty, ořechy, mandle, ryby, luštěniny, klíčky, různé cereálie, libová /nejlépe bílá/ masa, panenské oleje, kakao, banány, kvasnice...Kupte si řepnou melasu ve zdr.výživě. Lžíci denně. Má hodně právě těchto minerálů. Na pití lze přesličkový čaj /má křemík Si/

Pak je dobré používat šampony, které pokožku hlavy prokrví, např. kofeinový šampon.

Popraskané konečky odstřihnout a do vlasů vetřít po každém mytí trochu např. avokádového balzámu na vlasy. Těch přípravků je hodně, některé obyčejné a levné fungují, jako předražené.

Jinak mýt vlasy krátce, aby šampon dlouho nepůsobil. Nesušit horkým vzduchem, ale na nízký stupeň teploty, mít vhodný hřeben- některé jsou ostré.

liska5

Prý kokosový olej je na vlasy vynikající. Stačí jen kousek, jako malá fazolka. Co zůstane na rukou, jedině jim prospěje.

hodnocení

1x

Koupila jsem si Keratin a zdá se mi dobrý, vlasy se tak nějak zaplnily nebo co, nejsou tak roztřepené a vypadají hustší. Pozor, je to 250 ml, čekala jsem, že balení je větší.

Můj kadeřník nefunguje už 3/4 roku, vlasy mi vyrostly o 10 cm a potřebují péči.

hodnocení

0x

Ano, nejlepší je opravdu ten Keratin. Ten vlasy nezamastí, ale pouze vyživí. Nebo si občas můžete udělat vyživující zábal třeba z bambuckého másla. Po umytí vlasů vmasírovat pořádně do mokrých vlasů, ne do pokožky a zabalit do ručníku třeba na hodinu. Pak ještě jednou normálně umýt šamponem.

kataka
hodnocení

0x

Rozhodně se nevyhnete odstřižení poškozené části vlasů, takhle jen prodlužujete svoje trápení. Takže nejdřív odstřihnout poškozenou část (někdy je to potřeba i opakovaně, dokud se kavlita vlasů dostatečně nezlepší) a poté okamžitě nasadit kvalitní přírodní kosmetiku (např. LaSaponaria) + olejové zábaly z arganového oleje nebo i jiných. Zbytečně vlasy nefoukat, jen třeba vlasovou pokožku a co nejvíc ušetřit délky a konce. Také nic nezkazíte vlasovým fluidem (např. Keratin fluid od Edelstein).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]