Jelikož jsou od dneška zakázány jídelny, obracím se na vás s dotazem, co si rádi děláte k obědu a ke svačině do práce do krabičky. Vždycky jsem obědvala v naší jídelně v práci, svačinu si kupovala buď v bufetu/ houska, ovoce z domova. Moc věcí kromě těstovinového salátu, kuskusu, sendviče, vajec mě nic jiného nenapadá. Co si připravujete vy? (Nemám možnost si jídlo ohřát)
Tuňákový salát, kupuju Rio mare nebo v Lidlu s fazolema a jinou zeleninou. Dávám si k tomu z Lidlu žitnou placku nebo rýži, bulgur, těstoviny. Bageta s čímkoliv - uzený losos s koprovým dresingem je kapku dražší sváča ale vynikající, jinak je super udělat si špíz a naplnit jím bagetu. Klidně dejte jen plátky šunky, hermelínu a nějaký salát nebo tuňák a vajíčka. Do bagety jde dát leccos a když se proleží chutná to hned jinak. Dělám si často tousty nebo vločkové lívance, které sním se směsí z tvarohu a jogurtu smícháno s malinami, oslazeno... Udělejte karbanátky nebo sekanou, jestli máte ráda věci jako falafel. Palačinky s tvarohovou náplní a nebo štrůdl na slano - kupte hotový plát listového těsta a naplňte zelím, špenátem, s masem i bez, kousek slaniny nebo uzené na kostičky nebo jen pizza šneky. Na ozvláštnění kupte tortilla placky a naplňte je. Já mám ráda i jen čerstvou housku, sýr typu parenice a miska rajčat...
krabicka22
Dekuji! Ten tunakovy salat jsem jeste nevidela, ostatni tipy urcite take rada vyzkousim.
sisin
Tuňákové saláty také doporučuji, na těch ujíždím. Vždycky kupuji v akci v Bille.
Nyní byl Tuna salad couscous od Franz Josef a Giana Tun. salát Mexiko.
Mají i jiné, ale já beru tyhle dva.
Myslím, že ale akce skončily v úterý. Za plnou cenu je to drahá záležitost.
Různá zelenina, syrová i vařená, doplněné i bílkovinami, které jsou v rýži, těstovinách, bulguru, kuskusu, opražených houskách, možno přidat šunku, kuřecí prsíčka, sýr, tyto saláty miluju a je spousta způsobu a chutnají i studené. X možností.
Podobné téma se tu na Poradně řešilo několikrát, zkuste se podívat například na Co dáváte dětem ke svačině do školy? (kliknutím na podtržený odkaz se dostanete k odkazovanému článku)
USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 1. března 2021 č. 241: "... s tím, že v provozovně zaměstnaneckého stravování se zakazuje konzumovat pokrmy (slouží jen pro prodej nebo podání pokrmů), ..."
Takže bych se zeptal, zda budou nadále vařit a vydávat, a pro oběd bych si do jídelny normálně chodil.
Čtyři roky jsem obědvala studené a teplou jsem měla až večeři doma. Nosila jsem si často rybí konzervu se zeleninou, amolety naslano i nasladko, ovesnou kaši s ořechama a sušenýma švestkama, rizoto, či rýžový nákyp do krabičky. To se dá i studený. Ale i řízek nebo škvarky s chlebem, hořčicí a cibulí..Pokaždé k tomu různou zeleninu v další krabičce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.