Nejste přihlášen/a.
dobrý den ,je mi 29 let, chci zacnout s hubnutim a ráda bych do kvetna zhubla 5-7kg. merim 165 ,váha 65. Chtela bych se dostat na puvodni váhu 60 aspon. Mam doma orbitrek,snazim se nejist tucné a smazene. Kdyz budu cvicit denne půl hodinky nebo 2-3týdne 40 minutek podle casu na orbitreku,je to realné? dekuju za odpovedi)
stir - Tak hubnutí je snadnější než přibírání?
Tohle bych dala na nástěnku do poradny pro obézní. M.
maylin - no samozřejmě, jenže tady se bavíme o většině, nikoliv o pár jedincích. Taky znám dva, co můžou spucnout cokoliv a pořád to jsou vychrtliny. Jenže to jsou dva. Kdežto obezitologie jede ve velkém.
Ale pokud tedy chceme zacházet do detailů a pěkně to rozpitvat... Když postavíme vedle sebe jednoho, co je samé sádlo a přestaneme ho krmit a druhého, co přibrat nemůže a budeme ho cpát, tak ano, na hubeňourovi bude znát změna určitě méně. M.
Cukr a bílou mouku vynech! Místo toho zeleninu. Spalování tuku začíná od 45 min pohybu. Lepší je běh či rychlá chůze venku v přírodě. Ideálně na více hodin. Z tučného si nech akorát ořechy, případně panenský olej kapku na salát. abys měla minerály.
Jo, a určitě poctivě snídat a další jídla pokud možno menší. Hlavně přílohy zmenšovat. A dodržet velké mezery mezi jídly. V těch pauzách víc pijte. Dobré je do každé sklenice vody lžíci jablečného octa. Při hubnutí se zároveň zbavujete nežádoucích látek z těla, tak tím se líp vyplaví ven.
Odkud to mám? Té literatury je víc. Třeba z knížky Peter Gunert "Jablečný ocet aneb jak zhubnout..." Jde o podporu trávení, lepší odbourávání tuků, podporu látkové výměny a úpravu pH krve. Zbavuje organismus kyselin z přílišné konzumace živočišných produktů, z cukru a bílé mouky, kávy,... Jedná se o setinky, ale to právě může zabránit tzv. jojo efektu. Tohle hezky popisuje Hana Synková " Byla jsem tlustá, jsem jaká jsem..."
Tak záleží především kolik toho celkově jíte, resp. důležitý je váš celkový energetický příjem a výdej. Pro redukci tělesné hmotnosti byste měla být v kalorickém deficitu (vydat více energie než přijmete). Takže nejprve vyladit jídelníčkem - zjistit si, kolik toho jíst a pak zajistit správnou skladbu toho jídelníčku, aby byl vyvážený a pestrý s převahou kvalitních potravin. Dále doladit pohybovou aktivitu - vedle kardia (orbitreku) bych zkusila zařadit i nějaký silový trénink. No a na co také nezapomínat je pitný režim a spánek! To je tak obecně ... pokud byste chtěla s jídelníčkem pomoci napište mi klidně na mail fitbyes@email.cz, ráda pomůžu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.