Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak děláte tento chleba tak, aby se nedrobil

Od: pansvacinka® odpovědí: 8 změna:

Mňauky hólkíííííííí, peču si doma sám tento chlebík, nemám pekárnu, peču v troubičččččcé. *slunce*

Chlebík mi mócinky chutná, ale drobouškuje, přidávám do něj krom uvedených surovin i lžičičinku octa pro lepší chuť, připomíná to pak jako by byl z kvásku. Používám tyto surovinky:

*koupani*

300 ml vlažné vody

50 ml oleje

1 lžička soli

1 lžička cukru

kmínová drť

500 g hladké mouky

kostka droždí (42 g.)

Jak děláte tento chleba tak, aby se nedrobil

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Ale to co je na obrázku není žádný chleba, ale nějaká veka z bílé mouky. Včera jsem pekla také chleba, ale s kváskem a také v troubě. Ale mouku jsem dávala chlebovou žitnou a chlebovou pšeničnou, semínka, otruby a kvásek ze žitné mouky. Ale není to hotové za hodinu, protože musíte oživit kvásek a pak dobře propracovat a doba kynutí je dlouhá. Od vykynutí kvásku, hnětení a kynutí to zabere asi 4 hodiny, než ho strčím do trouby. Ale celou tu dobu u toho samozřejmě nestojím. Posílám foto včera upečeného chleba. A mohu Vás ubezpečit, že se nic nedrobí.

Jak děláte tento chleba tak, aby se nedrobil #2
Jak děláte tento chleba tak, aby se nedrobil #3

A pořiďte si třeba i ošatku na kynutí, dělají kulaté i oválné a ve více velikostech. Já mám tuthle.

Jak děláte tento chleba tak, aby se nedrobil #4
hodnocení

A jak ho mám naříznout v syrovém stavu, nožem mi to nejde .. *zmateny*

No, takhle má vypadat chlebík .. *co*

suzymon@ tohle vypadá opravdu moooc dobře. Hned bych si dal.

V otázce to není chleba ani náhodou, to je opravdu něco jako veka.

Já řežu obyčejnou žiletkou. Ale musíte rychle, jakmile ho převrátíte na rozpálený plech a rychle zavřít troubu. Já plech nevyndávám, jenom vysunu v té kolejnici, s citem vyklopím bochník rychle naříznu a peču prvních 12-15 minut na plný výkon, pak snížím na 200 stupňů a pak ještě trochu. Řídím se okem a velikostí bochníku. V troubě mám na dně pekáček, ve kterém je voda. V troubě musí být zpočátku vlko. Pak už můžete tak v polovině pečení pekáček s vodou vyndat. Chleba je upečený, když poklepete na spodní stranu a on slyšitelně "zvoní". Ale já už to poznám okem.

A pro "jenyk", ráda bych dala ochutnat. Je opravdu moc dobrý a vydrží mi měkký 10 dní, pak už je snědený a peču si další. Tak nevím, jestli by nevydržel i déle.

hodnocení

8x
Mňaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu! Tady sis to spletl s receptíky na mimibazárku. My tady dáváme radičky pro všechny lidičky. Droždíčka uber a z žitné moučenky si můžeš uňufňat mocinky jednoduchý kvásíček. Pak buděš mít mňamínkový chlebíček pro každý mlsný jazýček. Ke kmínečku přidej koriandříček, fenyklíček a budeš mít hustokrutě dobrounké chlebíčkové kořeníčko jen za malinenko penízečků. Do chlebíčka můžeš nádherně přidat smažeňoučkou cibulečku, škvarečky a další mňamky od tvojí mamky. Posílám pac a pusinečku.
hodnocení

Libor, dík. Samozřejmě odpovídat můžou i klucííííííííííííííí .. *pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]