Nejste přihlášen/a.
Mňauky hólkíííííííí, peču si doma sám tento chlebík, nemám pekárnu, peču v troubičččččcé.
Chlebík mi mócinky chutná, ale drobouškuje, přidávám do něj krom uvedených surovin i lžičičinku octa pro lepší chuť, připomíná to pak jako by byl z kvásku. Používám tyto surovinky:
300 ml vlažné vody
50 ml oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
kmínová drť
500 g hladké mouky
kostka droždí (42 g.)
Ale to co je na obrázku není žádný chleba, ale nějaká veka z bílé mouky. Včera jsem pekla také chleba, ale s kváskem a také v troubě. Ale mouku jsem dávala chlebovou žitnou a chlebovou pšeničnou, semínka, otruby a kvásek ze žitné mouky. Ale není to hotové za hodinu, protože musíte oživit kvásek a pak dobře propracovat a doba kynutí je dlouhá. Od vykynutí kvásku, hnětení a kynutí to zabere asi 4 hodiny, než ho strčím do trouby. Ale celou tu dobu u toho samozřejmě nestojím. Posílám foto včera upečeného chleba. A mohu Vás ubezpečit, že se nic nedrobí.
suzymon@ tohle vypadá opravdu moooc dobře. Hned bych si dal.
V otázce to není chleba ani náhodou, to je opravdu něco jako veka.
Já řežu obyčejnou žiletkou. Ale musíte rychle, jakmile ho převrátíte na rozpálený plech a rychle zavřít troubu. Já plech nevyndávám, jenom vysunu v té kolejnici, s citem vyklopím bochník rychle naříznu a peču prvních 12-15 minut na plný výkon, pak snížím na 200 stupňů a pak ještě trochu. Řídím se okem a velikostí bochníku. V troubě mám na dně pekáček, ve kterém je voda. V troubě musí být zpočátku vlko. Pak už můžete tak v polovině pečení pekáček s vodou vyndat. Chleba je upečený, když poklepete na spodní stranu a on slyšitelně "zvoní". Ale já už to poznám okem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.