Dobrý den mezi vámi někdo, kdo užívá antikoncepci omisson? Případně někdo jiný kdo by mi sdělil zda to chápu dobře. Doktorka mi předepsala tuto antikoncepci. Nikdy predtim jsem žádnou antikoncepci nebrala. Včera mi začala menstruace, takže jsem si vzala první prášek kde bylo napsáno PO jako ponděli. A teď i s včerejškem jich mám teda vzít dohromady 21 (což znamená 22.2.20021 - 15.3.2021 a každý den jeden prášek) pak 7 dní vynechat a 8. den začít brat, z dalšího plata a zase 21 tablet? Prosím o radu nonstop-lekarna.cz/... A ještě bych se chtěla zeptat, to krvácení z vysazeni je menstruace? Já mám totiž menstruaci vždy 7 dni, a pak za 21 dni (tři týdny) zase. Kdyby byla možnost, poradit se sdoktorkou ať už telefonicky nebo osobně tak dotaz nedávám sem. Bohužel se s doktorskou nemůžu spojit a za ni už vůbec jet nemohu.
Jen připomínka - než začnete užívat HA, měla jste se nechat otestovat na trombofilní mutace. Test na protrombinovou a leiden mudaci je určen pro ženy plánující těhotenství a pro ženy před nasazením HA. Kdyby Vám vyšla některá mutace pozitivní, pak HA nemáte brát kvůli zvýšenému riziku vzniku žilní trombózy (krevní sraženiny) a následně embolie (uvolnění krevní sraženiny a ucpání cévy).
Při trombóze a embolii v rodině jsou testy zdarma na žádanku od lékaře.
Pokud nemáte nárok na žádanku, platíte si testy, které bývají na vyžádání u gynekologa anebo např zde ghcgenetics.cz/... 1600kč za základní variantu a 2400kč za rozšířenou. Nemusíte nikam chodit. Materiál se posílá poštou - výtěr z pusy. Investice do vlastního zdraví.
Je už pozdě na odpověď. Ale ano. Chápete to správně. První den menstruace začít užívat antikoncepci. Dojet plato a nechat mezeru sedm dní. Potom pokračovat v dalším platu. Dá se tedy začít užívat i v další dny menstruace, avšak pak je nutno počítat s nižší ochranou.
nikolastradalov
Děkuji moc za odpověď. Začala jsem je brat v pondělí a dnes už mám v sobě pátý. Jsem rada ze jsem to pochopila správně. děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.