Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůžete mi prosím? Nevím co mám dělat

Od: aneta* odpovědí: 31 změna:

Ahoj lidi, nevím jestli mi někdo pomůže, ale moje nejlepsi kamaradka začala hulit trávu. Začala hulit trávu kvůli jednomu ko*otovi (omlouvám se za to slovo). Ale je to tak. Ona miluje kluka, který jí napíše že se s ní nechce bavit. Mám jí moc ráda, ale nevím co jí poradit.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zbys*
hodnocení

6x
Tady pomoct nemůžeš. Ať uděláš cokoliv, vždy ve finále budeš ty ta špatná. Řekneš to rodičům - jsi bonzačka. Půjdeš proti její lásce - jen jí ho závidíš. Vše špatně. Pokud chce hulit, což ve své podstatě není žádné drama,tak ať hulí. Horší bude když postoupí na další level. Ani v tom okamžiku nemůžeš nic moc dělat.
Ale tyto rebelie brzo končí, novým zamilováním.
Jediná rozumná věc, aspoň z mého pohledu je tato:
Buď připravena jí pomoct, když bude na dně. Víc udělat nemůžeš
aneta*
hodnocení

Moc děkuji budu se spíš řídit touhle radou. Ty předchozí mi přidjdou trochu přes čáru.

asd1

Nejsou přes čáru. Tyhle věci je třeba řešit hned na začátku, jasně a rázně. Fetku (pardon vyhulence) za kam. nechci, ať si vybere. Podobně alkoholikovi musíš dát nůž na krk že buď se půjde léčit nebo s nim končíš. Pomáhat je třeba ne ze dna, ale aby na to dno vůbec nespadla.

hodnocení

5x

Říct to jejim rodičům. Pravděpodobně přijdeš o kamarádku, protože se naštve a přestane se s tebou bavit. Uděláš dobře, ať situaci řeší rodiče.

aneta*
hodnocení

Dobře, moc děkuji.

asd1

A jí řekni že s fetkou se kamarádit nebudeš, ať si vybere tebe nebo hulení.

Pokud je tak blbá že si vybere hulení, tak žádná škoda že se s ní přestaneš bavit. Její život a její problém, pomoct ano nechat se stáhnout ne.

aneta*
hodnocení

Ok good idea

pepeek
Asd1 feťák či fetka je člověk, který užívá amFETaminy nebo metamFETaminy (pro méně znalé speed nebo pervitin) z čehož jasně vyplývá že člověk co hulí trávu nemůže být označen za feťáka. Zajímalo by mě proč je marihuana tak společensky nepřijatelná když je tolik známých a úspěšných lidí co hulí.
asd1

Nemám problém s hulením/ mastičkama ze zdravotních důvodů, jednou za čas brko pokud neřídí ještě ujde, ale pravidelnej silnější hulič je na úrovni alkoholika. Pár takových znám a prostě to jsou vyfetla jak vyšitý.

@pepeek: Blbost. Člověk, který pravidelně hulí, je bez diskuze feťák.

pepeek
Jestli máte takový kladný vztah k marihuaně, tak byste měl vědět že to nikdy není o trávě, ale o člověku. Je jasný že hlupák co hulí bude furt hlupákem. Mluvím z vlastní zkušenosti, celkově hulím 5 let z toho 4 roky téměř každodenně a poslední rok pouze o víkendech a věřte mi, že nikoho kdo mě vidí poprvě životě by ani nenapadlo že jsem pravidelný uživatel. Jednoduše je to o lidech a jejich hodnotách v životě.

pepeek - zatím není poznat, že hulíte. Za pár let nebo ve starším věku se může objevit spousta zdravotních potíží, které marihuana vyvolává.

pepeek
@satam Jak můžete nazývat feťákem někoho kdo nikdy neměl s fetem nic společného? Použijte selský rozum.
liska5

Syn známého přišel o řidičák,a brzy příjde i o manželku a děti, protože je soustavně zhulenej. A to pouze trávou!

Takovému bych taky nevěřila, že když mu někdo nabídně jinou drogu, že odolá.

Můj muž takovým říkal slabší kusy, co se sami vyřadí...

Copak je povinnost milovat tu, která mne chce?

furgor
Tráva a droga?Nenechte se vysmát lidi.Kde ste to slyšeli?Kdo vám takovou kravinu nakecal?Vaše kamarádka televize?Už jí někdo z rádcú kouřil,že o konopí píšete takový hrozný věci.Podle stupidních odpovědí asi težko.Ještě nezapomeňte doplnit,aby si tu trávu ta kamarádka nepíchala do žíly nebo aby jí nešňupala vy inteligenti.
furgor
Hlavně aby to tazatelka napráskala všechno rodičum...To je nejlepší řešení.Tvl jak někdo může bejt tak blbej a práskal na kamarády?Vy jste ale skety...To vás liďi ve škole museli milovat

iz*
hodnocení

4x

Aneto,

ujasněme si to. Kamarádka nezačala "hulit trávu kvůli žádnému klukovi", ale protože jí zachutnala (spousta lidí se vymlouvá, že kouří, pije, fetuje "kvůli někomu" > není to pravda).

Říct jejím rodičům to asi nechceš (to by bylo nejúčinnější), takže se budeš muset smířit s tím, že kamarádce nemůžeš pomoci, dokud ona sama nebude chtít (člověku, který o pomoc nestojí, se pomoc nedá vnutit).

ruzena*
hodnocení

2x

Určitě se nestala narkomankou kvůli nějakému klukovi, to je jen výmluva, že je slaboch. Když posloucháte alkoholiky, tak všichni chudáci museli chlastat, protože jim to zavinilo okolí. Takže těmhle lžím nevěřte.

furgot
LOL narkoman.To jsem se pobavil

boom
hodnocení

2x

jestli začala hulit trávu, tak vím že trává dokáže člověka docela ukldinit a zbavit deprese, ale později se člověk stane zavislým, když si nezahulí tak docela bude často agresivní, mám známé, kteří dopadli dost špatně, buď přestanou že jim dojdou prachy, nebo lečebna, někdy vyjímečně přestanou.

furgor
Tak to ten známej asi neměl v hlavě srovnaný,že skončil kvůli trávě v léčebně...To nepochopim,že to zašlo tak daleko...Bylo určitě kvůli trávě?Nebylo to spíš kvůli PARNU?
boom

byl u doktora a udělal mu snímek plic a byl tam naběh na rakovinu a hulí jen trávu, marihuanový kouř navíc obsahuje vyšší koncentrace rakovinotvorných benzantracenů a benzpyrenů. Kuřák konopí oproti kuřákovi cigaret vdechuje až třikrát více dehtu.

boom

pro další odpověd, odkaz dole a známej má podobné příznaky, tak v čem to asi bude, ty to nepoznáš že jsi nesvůj.

Ale ve stáří tě to dožene :(

idnes.cz/...

boom

a taky jsem hulil ;)

furgor
Všichni ať chceme nebo nechcme,vdechujeme svinstva.Kouř z komína,kouř z výfuku u automibilu,smrady z fabriky,prach z okolí atd atd.Všichni na něco zemřou.Člověk kterej v životě nekouřil,nepil,nefetoval a bůch ví co jestě,může zemřít dřív,než ten co hulí,kouří,chlastá atd.
boom
26.02.21 00:10

pravda

furgor
Boome, fak hodně zajímavý čtení...Já kouřím přes wapík.Vyjmečně si balim do OCB takže si myslim,že to takový dolad mít nebude.Ale je pravda,že moje paměť občas vynechává a je to docela někdy flustrující,když mi vypadne,pro co jsem šel,nebo co jsem chtěl udělat.Myslím si,že lidi co mají blbou psychiku a se kterým tráva zamává,by trávu neměli dále užívat,protože je to kontraproduktivní a nemá to tim pádem smysl s tim pokračovat..Podle mě jenom hlupák dělá něco,co nechce.
furgor
Btw,pobavila mě ta fotografie v tom článku,jak to ten týpek zabalil do vážky :) :) to na tom musel bejt asi hodně špatně že to hulení takhle znehodnoťil.To neměl poblíž benzínku? ;) :)
boom
26.02.21 00:50

hodnocení

0x

Okamžitě ukončit vztah... samozřejmně jen v případě, že v tom "už lítá" a je zralá na detox léčení.

Asi je to dost tvrdé, ale jak píši pokud se necítíš na to aby jsi jí pomohla...

Drž se !

ruzena*
hodnocení

0x

S narkomanem je potřeba zacházet jako s alkoholikem. Dát mu ultimatum dříve, než ten narkoman nebo alkoholik sebou na dno stáhne i své okolí. Tohle je skutečně jediné řešení.

Domluvy, pláč, prosby nepomůžou. Narkomané jsou všichni závisláci sobci, co myslí jen na drogu. A nebude trvat dlouho, přestupují na jiné drogy a to je to nebezpečí.

Kolik alkoholiků se vzpamatovalo a šlo se léčit, když poznali, že protějšek to nebude akceptovat. Takže jí řekni - droga nebo já - jako kámoška - poznáš hned na čem jsi - pokud je závislá, za chvíli bys byla i Ty. Nemá to jiné řešení. Je to její život, ona rozhoduje, jestli se stane kusem hadru nebo člověkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]