Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte jak nejlépe připravit hranolky pomocí horkovzdušné fritézy.
POZOR, existují 2 druhy hranolek! Tohle je hodně důležité vědět!
1) hranolky do fritézy (klasická olejová lázeň) (typická cena 25/kg)
2) hranolky do fritézy + do trouby (ty jsou kvalitnější a jiný druh suroviny - jiný druh brambor - a jsou dražší) a mají to v popisu i piktogramem zvýrazněné (typická cena je 30/kg)
Vy potřebujete typ 2) - protože Vaše fritéza je v podstatě konvektomat = horkovzdušná trouba. Nenecht se zmást názvem (horkovzdušná) fritéza )
Ps: podrobné vysvětlení rozdílu 1 a 2 ve výrobě - najdete v jednom dílu PEKLO NA TALÍŘI s Romanem Vaňkem. Třeba někdo doplní link. Zejména to, že jsou z kvalitnějších brambor!
Pps: nyní v akci v PENNY hranolky typu 2) běžně za 29,90 nyní v letáku za 19,90... Před 2 týdny byla stejná akce v Kauflandu.
Už je asi pozdě, ale pokud ze syrových brambor, tak nakrájené hranolky z brambor namočit do vody, asi na 20 minut, aby se vyplavil škrob. Pak opláchnout a usušit v utěrce, v míse postříkat olejem, pořádně promíchat rukou a pak do horkovzdušné fritézy. Já nemám tu s lopatkou, tak sama během smažení promíchám. Ale nedávám na tu nejvyšší teplotu, ale na 180 stupňů. Jsou dobré a nejsou mastné. Solím až na talíři.
V horkovzdušné fritéze hranolky dělám tam, že zmražené trošku pokapu olejem a šoupnu je do fritézy. Nastavím čas 25 minut, občas promíchám, ke konci jeden ochutnám, jestli už jsou, menší množství je hotovo dřív. Vysypu do mísy, osolím a promíchám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.