Nejste přihlášen/a.
Nemáte tam ryby, králíčí maso, vnitřnosti, slepici ze které je výborné rizoto, luštěninová jídla, bramborová jídla, hovězí maso vaříte? S ním existuje plno omáček, dále mletá masa, uzená masa.
Jmenovitě - krokety, rajská omáčka, dalmátské čufty, sladké plněné kynuté knedlíky, plněné bramborové knedlíky uzeným masem,
ptáčky,
nudle s mákem,
bramboráky, plněné palačinky, žemlovka, bramborové špalíky se strouhankou, lečo s uzeninou a bramborem,
křenová omáčka
sýrový špíz, masový špíz
těstoviny s kečupem a mletým masem,
rybí filé zapečené v troubě, nebo obalené v trojobalu
haše s bramborem, dukátové buchtičky s krémem,
karbanátky, mohou být masové nebo houbové
pečená dýně hokaido, hovězí v mrkvi, kuře + slepice na paprice,
Na internetu je tolik kuchařek a návodů. Nedá se to všechno vypsat.
Nechte vařit manžela, ten můj vaří. Musel začít, já už neokrájím brambory ale vaří a peče i vdolky, rád. Jen říká, chudery ženské, práce, děti, uvařit, vyprat, vyžehlit a pak příjde chlap,chudák unavený z práce, sedne si a remcá. 30 let jsem se starala a mnohdy remcal, na to nemá chuť atd. Dnes už ví, jak je to složité. Na internetu si hledá recepty, sleduje kde jaké vaření v TV. Pravda musel si koupit kvalitní nůž a několik barevných prkýnek, jedno na to a další zase na něco jiného. Celý život jsem to nepotřebovala, pro něj je to nutnost.
Zítra vaří Dřevorubeckou polévku- no je to zeleninová s houbama a paprikovou klobásou + jíška a krkovici pečenou + bramborová kaše ( tu mi vařil na dnes a sobě lososa). Ke kávě z koupeného listového těsta peče taštičky s tvarohem, příjdou na ně i vnučky.
Ve čtvrtek jsem dělal krikovičku z trouby (viz vlákno : poradte.cz/... ) včera jsme si objednali s dovozem z restaurace Střelnice, dne s jsem si dělal kysané zelí moje červené a pečené krůtí stehna s BK, zítra pak sekanou od babičky a brambory. A jen tak mimo-isnspiraci beru na youtube -od Warlocorn-a nebo od Brepty bez repty.
Diesel, tu Vaši krkovičku z touby jsem si hned opsala do sešitu receptů, abych to potom na poradně nemusela složitě hledat. Vypadá to totiž velice chutně, krkovička je teď v Tescu za 79,90 Kč, což je pěkná cena a tak to určitě vyzkouším.
Jinak, jestli tou Střelnicí myslíte oblíbený "Střelák" v HK, tam vařili vždycky velice dobře. Absolvovala jsem tam dokonce i jednu svatbu táborových kamarádů a jídlo bylo opravdu na jedničku s *.
Já vařím dnes také krkovičku v troubě, ale jiný recept - s cibulí, sladkou smetanou a zapečeným sýrem. To je také moc dobré. Děda už se těší. Jaga.
Čtu Váš výčet jídel: kuře, řízky, kachna, květák, segedín, smažák, flíčky se zelím. A víte, co mě dost zarazilo? Vy tam kromě toho segeďáčku nemáte vůbec žádné omáčky. A omáčka dovede snad všechny chlapy potěšit. Jistě i toho Vašeho.
Proto nabízím omáčky: dušené ledvinky, dušená játra, guláše s nejrůznějšími obměnami, třeba i buřtguláš nebo houbový guláš, plíčky na smetaně, kuře či vepřová na paprice, koprovka, rajská, švestková omáčka, křenová, houbová, kyselka /bílá nakyslá omáčka/, španělské ptáčky, roštěná. Ta roštěná se dá udělat na několik různých variant: buď klasická, nebo
1/ štěpánská /s vařenými vajíčky/
2/ frankfurtská /s kolečky párků/
3/ znojemská /s kyselými okurkami/
Nemá to stejnou chuť, je to vlastně pořád totéž, ale zároveň díky těm přísadám jiné. A máte pokjaždé jiný oběd. Vyzkoušejte, ať neděláte pořád jenom jedno. Já omáčky vařím ráda, ne sice pořád, ale v jídelníčku se mi objevují. A myslím, že je tolik jídel, že kdybyste vařila každý den něco jiného, tak Vám na to rok nebude stačit.
Jaga.
Zapomněla jsem na královnu omáček - svíčkovou. ![]()
Na vaření zítra nemám čas, protože musím do práce, ale hned jak to půjde, tak udělám kuře na paprice, špenát nebo čínský nudle. Na vše mám chuť.
Jo a ty uzený žebra co tu někdo zmiňoval jsou taky na pořadu dne. Ty jsem neměla aspoň rok ![]()
Zkusim to jinak.Na to ze me nenapada co zitra ,mam seznam vsech jidel ktera varim.Projdu ho kdyz nevim.
Na rozsireni jidelnicku doporucuji nejakou dobrou kucharku/knihu/ nebo nekolik a listovat.Recepty,ktere me zaujmou oznacit a zkouset.
Na internetu musite nejdriv vedet co,teprve potom najdete recept.V knize najdete napady i recept.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.