Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysazení Hormonální antikoncepce

Od: bmb odpovědí: 9 změna:
Ahojte, vidím na netu tuny případů kdy žena po vysazení HA měla zpět chuť k sexu, kterou předtím nevědomky ztratila. Jaká je vaše zkušenost s tímto holky a jestli, tak po jaké době se vám ta chuť vrátila od vysazení? Bylo to postupné nebo najednou?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To jako holky užíváním antikoncepce ztrácí chuť na sex? Tak proč teda tu antikoncepci užívají?

eman
Třeba proto aby neotěhotněli?
liska5

Hormonální antikoncepce jim vymaže tu vlastní ženskou cykličnost...Ale na chuť k sexu to nemusí u všech mít vliv. Těch vlivů je moc. Nelze nezájem o sex svádět jen na HA.

pb®
hodnocení

0x

Brala jsem HA před prvním dítětem, chuť k sexu že bych manžela utahala. Po prvním dítěti i s HA chuť normálka, ovšem po druhém dítěti s HA nic. Na soulož jsem se zmohla tak 1x za 14 dní, už jsem vůbec neznala nadrženost a těšení se na sex, i když orgasmus byl skoro vždy, než jsem se vzrušila na provozní teplotu, to byla doba. Tak jsem HA vysadila a chuť se vrátila velice rychle. Jako nemít muže, asi to neřeším, nemít vůbec chuť na sex je docela osvobozující, ale já vedle sebe mám hezkého manžela, co mu tenkrát nebylo ani 35.

A jak prosim resite antikoncepci ted?

bmb
hodnocení

My to teď děláme jen s kondomem, ale po dvou letech souložení bez kondomu je to hrozný nezvyk. Oba jsme se rozhodli, že další HA kupovat nebudeme, když sex jsme měli jednou za 14 dní a začali se zajímat co všechno vlastně HA může způsobovat. Teď bychom hodně chtěli si to obzvláštnit globulemi pharmatex, ale máme z toho oba strach, pro jistotu provozujeme přerušovanou soulož dokonce i s kondomem, takže s globulemi bychom to dělali stejně, ale po tom co jsme četli příběhy lidí, co dodržovali postup (zákaz mýdla apod) a stejně se jim podařilo otěhotnět, máme velký strach a nejspíš tak zůstaneme u kondomu. Máte někdo zkušenosti s pharmatex?
pb®

Kondom, ve dny okolo menstruce bez kondomu, měřím si bazální teplotu a pozoruju cyklus, jakmile je teplota několik dní zvýšená, už je po ovulaci a vajíčko je ko. Taky spoléhám na to, že jsem ve věku, kdy ženy už mají sakra problém otěhotnět a k tomu si dělám co 2 měsíce těhotenský test, to kdybych náhodou otěhotněla a přesto měla menstruaci, abych stihla jít na potrat do 12.tt. S případným potratem jsem bez výčitek svědomí smířená, další těhotenství se dost doře neslučuje s mojí diagnózou RS a po druhém porodu jsem se zařekla, že nosit a rodit dítě už nikdy nebudu. Dvě mi stačí a je to příliš devastující pro tělo. Případná neplodnost po potratu mě netrápí, byl by to dar, žádné další děti neplánuju.

Uvažovala jsem i o tělísku, ale i to jsou hormony a u nehormonálního může dojít každý měsíc k oplodnění vajíčka a já měla při obou těhotenstvích příznaky hned od začátku, u prvního ještě před uhnízděním (týden před menstruací špinění, to bylo unízdění oplozeného vajíčka, pár dní před uhnízděním jsem se příšerně potila) to bych každý měsíc zažívat nechtěla. Navíc měsíce může trvat, než si tělísko sedne, vlákna lze nahmatat, neměl by se používat menstruační tampon. No nejlepší by byla vasektomie u manžela, ale on na sebe sáhnout nenechá a já ho nutit nebudu.

floro*
A jen se zeptám, ne uvažujete, že by šel manžel na vasektomii?
pb®
Psala jsem to v poslední větě. Já bych vasektomii uvítala, manžel by na to nešel, nutit ho nebudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]