Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem něco přes kilo takovéhohle masa. Je to v igelitu a dá se to rovnou (po rozbalení) žvýkat. Jenže mě to zůstává mezi zubama a plivu to. Jakým způsobem tohleto maso jíte, taky to prostě jenom žvejkáte?
Tahle úprava masa mě vůbec nechutná.
Též již vzpomínaná schw. šunka.
Na zkoušku jsem ji koupila v akci, připadá mi to syrové.
Vyřešila jsem to opečením na pánvičce, byly to tedy ty plátky a jako hemenex je to vynikající, nebo pod míchaná vajíčka na cibulce. Nebojte se toho.
Také bude dobré do zapečených těstovin /šunkofleků/. Nebo nudličky opéci, třeba i s pórkem a zamíchat do bramborů, jako přílohu.
Dělejte s tím jako s uzeným, nebo anglickou.
Pokrájet na proužky a opéci s cibulkovými kolečky na bramborové knedlíky. Také jestli můžete vločkovou kaši na slano /ovesná/, tak opět opéci na nudličky s cibulkou na sádle a polít tu kaši. Možná se někdo ušklíbne, ale řeknu Vám, že to je vítaná změna a je to rychlé. Stačí i takovéto jednoduché jídlo. Nějaký salátek k tomu /třeba kvašená zelenina - kimči/.
Větší množství pokrájet na kousky, jednotlivě zabalit a dát do mrazáku, a postupně podle potřeby vytahovat.
Ještě doplním, nejdříve dejte dělat cibulku, až teprve když je v půlce osmažená, tak nechte překulit tu uzeninku, moc nepotřebuje. Je to už půl roku, tak snad si to pamatuji dobře.
Tak takový přístup je tedy dle mne barbarství. To je jako byste láhev velmi kvalitního červéného a udělal z něj svařák.Nebo z pravé hovězí svíčkové třeba guláš (i když ten guáš by asi nebylo takové barbarství!
@pansvacinka - problémem je ten "nářezák", kterým nedisponuji
Udělejte "smutný voči" v řeznictví, myslím, že najdete takové, kde vás neodmítnou.
My si takové maso kupodivu tepelně upravíme.
Kolik lidí to žvýká zasudena a proč mi schválně napište pod komentář.
Marecek... tak jsem zase o něco chytřejší. Díky za odkaz
Tak moc dík všem za odpovědi, problémem je ten "nářezák", kterým nedisponuji. Šunkofleky mám rád, tak asi to nadrobno pokrájím a půjde to do šunkofleků nebo tak. Ještě se podívám na to video. Dík.
Nabruš si pořádnej nůž, aby byl hodně ostrej a zkus ty plátky co nejtenčí, jak tu padlo. Mělo by to jít i bez nářezáku.
Já maso nemusím skoro vůbec, ale tahle věc, když je na pizze, tak si i dám zrovna o víkendu jsem dělala vlastní těsto + sugo + mozzarella + 6-8 minut v troubě na co nejvyšší teplotu, mňam. Jo a taky k tomuhle jde dobře rukola
Zkuste
Také jsem jednou kus dostala, nikomu to nechutnalo a tak jsem to pomlela na masovém mlýnku a udělala zapečené brambory. Takle se to nevyhodilo ale sestra trpěla když jsem ji to řekla, pro její rodinu je to luxus.
Mam 4 platki masa hci to udelat nastavje a mam ktomu konzervu masem a fazoli muru udelat stavu
Mám 4 plátky masa a chci to udělat na šťávě a mám k tomu konzervu s masem a fazolemi ... můžu udělat šťávu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.