Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalorické tabulky a rozdílné hodnoty

Od: lenule odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, obracím se na vás s radou jestli někdo máte zkušenosti s kalorickymi tabulkami.Když například chci zjistit kolik kcal má cizrna, tak na mě vyjede několik možností - cizrna něco okolo 300kcal a pak pod tím - cizrna VAŘENÁ která má jen cca 183 kcal. Samozřejmě já tu cizrnu nebudu chroupat syrovou :D a uvařím ji ale v tom případě kam se poděl ten rozdíl cca 100kcal? Mohl byste mi to prosím někdo vysvětlit? A jaká možnost je tedy správná?
U mě hraje docela velkou roli jestli budu mít někde 200kcal navíc a nebo naopak méně a nerada bych se řídila nějak špatně.
Předem moc děkuji za odpovědi :))

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gazda*
hodnocení

3x
Suchá cizrna je lehčí než vařená. V té je už voda. To bude ten rozdíl. Jestli ji budete vážit před vařením, tak se řiďte prvním údajem.
lenule
hodnocení

Páni.. Já si teď připadám opravdu hloupě že mi to nikdy nedošlo :D
Děkuji moc :))

hodnocení

2x

Přestaňte ztrácet čas počítáním kalorií,omezte mnozštví jídla, omezte pečivo a sladké a kg půjdou dolů.

Vřelý souhlas. Všechna tahle omezení a předsevzetí vezmou za své za týden, 14 dní. Naučte se jíst menší porce, vynechat to, o čem už víte, že je nedobré, o tom není třeba se zmiňovat a hlavně, sama sebe ukázněte. Nezobejte nic mezi jídly,"neodměňujte se", jezte pestře a střízlivě. A když si to osvojíte a zůstanete u toho, nepřijde jojo efekt, který všichni známe.

lenule
hodnocení

Dovolte mi vyvést vás z omylu, tohle jak vy říkáte "omezování" mě neomezuje + tak žiju více než rok a jsem s tím tak spokojená, líbí se mi mít přehled o tom co do svého těla dávám. Je fajn dávat tělu vše co si zaslouží a pečivo nebo sladké mu odepírat vůbec nemusím :)
Na otázku jsem se zeptala protože mě to mátlo a chtěla jsem vědět důvod :)
Hezký den :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]