Otázka na ženy. Dobrý den. Bude mi 18 a jdu na vyšetření k ženské doktorce. Jelikož chci žít ,, sexuální život,, v klidu, a nechci abych v tomto mladém veku otěhotněla, chtěla bych si nechat předepsat antikoncepci. Chtěla jsem se zeptat, kolik vy nebo vaše dcery platí za antikoncepci. Vím, že každé dívce předepíší antikoncepci, která je určena pravě pro ni, doktorka přesně ví která. Já ale nechci vědět za kolik mi ji předepíše, vim ze se to hodně liší takže mě stačí jen srovnat ceny a s tou nejvyšší bych případně počítala. Prosila bych o napsání nejen ceny, ale například i věku ženy. Díky
Kondomy z Lidlu používám přes 10 let. Jsou nejlepší za minimální cenu.
eman
Svatá prostoto! Ke gynekologovi se chodí pro kondomy? Slyšeli už jste někdy o hormonální antikoncepci, na kterou se ta slečna ptá?
perditax
Slysela jsem dokonce i o nehormonalni antikoncepci, pro kterou se tam chodi...
jm
HA je věc o které jsem slyšel poslední roky, asi 20 let, vždy když si ženy stěžovaly, že po létech užívání sajrajtu nemůžou roky otěhotnět.
ester
Po 3 měsících po zavedení hormonálního tělíska první příznaky Roztroušené sklerózy, po 3 letech vyndaná a při plně rozjeté nemoci.. Teď 7rokem na vozíku.. Pokud chceš podobné vyhlídky doporučuji jakoukoli hormonální antikoncepci, při brání trifazovych tablet 6 let před teliskem byl také náběh do nemoci, po 2letech vynechání odeznělo. Btw. Kondom chrání i před sexuálně přenosnými nemocemi, tabletky/tělíska jen před otěhotněním
Používám Ornibel (nízkohormonální HA, vhodnější pro mladé slečny), cena je cca 700-800 Kč na tři měsíce. Je mnoho levnějších, ale i dražších. A za sebe tuhle formu můžu doporučit...je ve formě kroužku, který si sama zavedete každý měsíc, takže neprochází přes žaludek jako pilulka a s tím souvisí i mnoho výhod...vyhnete se problémům, které jsou u běžných pilulek, tzn. neúčinnost při střevních problémemech, užívání antibiotik a jiných léků, zapomenutí na užití pilulky (což je taky nejčastější důvod, proč se i přes HA otěhotní). A zavádění se nemusíte bát, taky jsem s touto formou HA začínala jako úplně nezkušená v 18 a vše naprosto bez problémů
Zdravím. V patnácti jsem začínala s Trinovum. Třífázová, na tři měsíce za 290-340 kč ( v průběhu let mého užívání samozřejmě zdržovaly). Pak je přestali dovážet do Čr a jezdila jsem si pro ně do Německa. Pak už jsem na to neměla čas. Přešla jsem tedy na jinou ve 25 letech- Ebelya,jednofázová,na tři měsíce za 500 kč. Jsem na braní prášků lajdák. Nikdy neberu ve stejný čas. Někdy si vzpomenu klidně až druhý den ráno. Sexu bylo az az a nikdy se žádný malér nestal- ovšem tím te samozřejmě nenabádám k nepravidelnému užívání nepotřebovala jsem nikdy řešit problémy s pletí atd. ,takže jsem si tehdy poprvé požádala prostě o ty levnější. Lekar vyjde v tomto vstříc . Jo a neztloustla jsem ani po jedněch. Tyhle Ebelya jsou vhodné pro mladé dívky. Neměnila bych je. Díky tomu že jsou jednofazove, tak neřeším oddálení menses kvůli dovolené atp jinými prostředky. A v podstatě je beru bez týdenní přestávky. A bacha- ne každý lékař předepisuje " tu nejvhodnější pro onu dívku "- hodně se hraje na značky a prodejce. Takže se často stává, že ženy od jedné lékařky mají v podstatě předepsané stejne antikoncepce.
Hlavně se před začátkem užívání hormonální antikoncepce nechej otestovat na trombozu, genetická anylýza na riziko vzniku trombozy. Protože, pokud by ti vyšlo něco pozitivní, tak bys neměla HA užívat, zdravotně by sis mohla ublížit. Zeptej se gynekologa na testy. Případně se lze nechat otestovat poštou zasláním bukálního stěru (DNA výtěr z ústní dutiny) ghcgenetics.cz/... 1600kč nebo 2400kč za rozšířený test. Pokud jsi měla někoho s trombozou v rodině, u genetika nebo možná i gynekologa? jsou testy zdarma.
Taky bys mohla uvážit očkování proti rakovině děložního čípku, jestli nejsi naočkována.
HA různé ceny. HA někdy nemusí sednout a může mít negativní vliv na psychiku, když prášky nesednou.
doplněno 12.02.21 20:38:
Test na protrombinovou a leidenskou mutaci je určen pro ženy plánující těhotenství a před nasazením hormonální antikoncepce nebo hormonální substituční terapie femisalva.cz/...
doplněno 12.02.21 20:39: Proč je genetický test vhodný před nasazením hormonální antikoncepce a hormonální substituční terapie?Riziko žilní trombózy a embolie je u uživatelek hormonální antikoncepce a hormonální substituční terapie v perimenopauze zvýšeno asi 2 – 4x, zůstává však stále jen malé (1:1000). Pokud jsou však tyto uživatelky současně dosud nerozpoznanými nositelkami některých trombofilních stavů, je riziko zvýšeno až 50x (1:20).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.