Dobrý den, Mám dlouhodobý problém je mi 13 let mám 31 kg a 155 cm. Jsem strašně drobná říkají to učitelé,rodiče,rodina, prostě okolí. Od malička jsem drobounká. Narodila jsem se o 2 a půl měsíce dřive a měla pouhý 1 kg. Byl to fakt boj a taky jsem kvůli tomu byla v nemocnici s mojí maminkou 3 měsíce než jsem měla normalní váhu. Ale to je jiný příběh. Asi zhruba ve 2.třídě jsem jela do ozdravovny,abych tam přibrala. Dostala jsem léky na podporu chuti k jídlu. Vše bylo ok,po 2 měsících jsem mohla jet konečne domů. Pak přišli nutridrinky,jezdění do Prahy k doktorce,léky,nutriční poradci. Nějak jsem prostě přibrala. Ale teď mám 31 kilo. Moje sestra váží 33 kg a je jí 9 let. Váží dokonce víc jak já. Rodiče jsou zoufalí jako já. Přitom mám ráda jídlo normálně sním i víc než skoro rodiče. Ale prostě pořád nepribírám. Nevím co mám dělat prosím poraďte. Děkuji. Budu ráda za tipy nebo nějaké jídelnícky cokoliv. Moc moc moc moc díky.
So mnou to bolo podobne, zlepsilo sa to, ked mi v dospelosti diagnostikovali celiakiu a zacal som drzat dietu. Mas to vysetrenie? Mysleli na to lekari niekedy? Este je zaujimave, celiakia sa vie dobre skryvat a maskovat, mne to definitivne urcili na druhy pokus.
Nějak tu něco nesedí.Sníst víc než rodiče a mít tak nízkou váhu není možné.Pokud to tedy není myšleno tak,že u oběda sníte víc a pak jste celý den o hladu.Píšete že v ozdravovně jste přibrala tzn. že po návratu domů se něco změnilo.Já bych vsázel na nepravidelné a nevýživné jídlo.Je to stejné jako hubnutí...všechno je v hlavě a člověk se musí trošku donutit.V té ozdravovně jste byla nucená jíst a doma se na to kašle.
Proč by to nebylo možné? Děti v pubertě mají mít větší energetický příjem než rodiče, protože rostou, tvoří se jim svaly, kosti. Rodiče už nerostou (jen do šířky nabíráním tuku, pomineme ty, co posilují na nabírání svalů). Takže dítě klidně může jíst víc než rodič, aniž by nabíralo tuk a svaly a tedy opticky mohutnělo, jen žene do výšky.
liska5
No,...ještě je ve hře tasemnice .
A jestli ta není, tak k endokrinologovi.
michalverner
Pb...takže podle vás je možné aby takto staré dítě dokázalo sníst pomalu 3000 kalorií denně bez toho aby přibralo?Leda by pracovalo celé dny s palicí v kamenolomu,ale to by zas nebylo drobné.
Mám v práci kolegyni. Je ji přes 30 let, má osmiletou dceru. Váží 45 kg. Vždy prý byla velmi drobná. Normálně menstruuje, otěhotněla hned, když chtěla. Taky si velmi přeje přibrat a nejde ji to. S prominutím žere jak závoďák a s váhou to nehne. Všechna vyšetření má ok. Někdo to tak holt má.
Teď mě tak napadlo. Kdysi jsem chodila na injekce vitaminu B a po těch jsem docela přibrala. Co to zkusit?
michalverner
Nesmysl.O mě také kdysi říkali že žeru jak kyselina a ve finále jsem jedl málo.To že sním celou kachnu neznamená že jím dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.