Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco není semnou v pořadku

Od: sarus* odpovědí: 13 změna:

Vidim svět jinak než kdysi ,pár krát jsem slyšela hlasy z vedlešich pokoju ,mluvily ke mě což me trochu vydělilo (bud vsichni uz spaly nebo jsem byla doma sama) ,ted mi spis prijde ze ovladly moje myšlenky, přijde mi že věci vnimam ted jinak, bojim se že mi lidi dokažou číst myšlenky,je pro mě těžky mluvit s někym cizim v nakych připadech i s kamarady.jsem ted hrozne přecitlivěla beru si vše hrozne osobně a pak nad tim přemyslim ,mam samomluvu jako kdyby byl nekdo v mych myslenkach a ja na to musela odpovědet nebo udelat to co mi rikaji , mam uzkosti ,a citim se od všech hrozně odstrčená, najednou mám zmeny nalady , jsem uzavřena do sebe ,a hrozne nervni poslední době jsem , vubec se nedokažu soustředit , že nekdy ani nevim co druhy mi řikaly, nekdy se fakt citim jak dement co si pak ty lidi o mě mysli...*alene* posledni co mě trapí je... že mam zrakové halucinace ..kdyz jsem je začinala mít tak se mi vyvolaly jen kdyz jsem se na misto zakoukala ( napr. koukala jsem na zem a zacla se mi mírně vlnit atd.) ale ten je to 24/7 veci se mi ruzně opticky spiraji do sebe , veci se mi vlny , klavesnice jak na pc tak i na mobilu jako kdyby se mirně hybaly , atd... no. a to nejvic negativní je že mám sebevražedné myšlenky.nekdy si řikam že radši pujdu k psychologovi nebo psychiatrovi ale pak zas že se nepotřebuju vylečit že to někdy skočim sama vime jak to myslim*bzum*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Duševní porucha.
Navštivte co nejdříve psychiatrii.
Nelze jinak, jinak hrozí totální kolaps.
doplněno 05.02.21 21:55: Nezlob se, že tohle píši tzv. natvrdo.
Ale... sama se z toho nedostaneš.
Ambulantně také ne.
Potřebuješ akutně hospitalizaci na psychiatrii.
Neboj se tam jít, je to normální léčebna, kde nejsou pouze blázni.
Mají tam oddělené pavilony.
Příjemní a hodní odborníci, kteří vědí, co mají s tebou dělat.
Co se týče koupání, respektive sprchování, tam chodí každý sám.
Žádní sanitáři, ani sestry tě koupat nebudou.
Mj.tam jsou poměrně prima aktivity.
Cvičení, keramická dílna, drhání, pletení košíků, aj.
Můžeš docházet do bufetu,koupit si dobrůtky, noviny, časopisy...
Odpoledne probíhají návštěvy, potom se můžeš dívat na televizi ve společenské místnosti.
Nebo jsme hráli na kytaru a zpívali,vyměňovali si názory o svých problémech, nebo jsme si normálně povídali.
Jak říkám,jsou tam opravdoví odborníci, včetně psychoterapeutů.
Není se čeho bát.
Chceš se uzdravit, že?
Tam vede cesta.
Držím palce,to dáš *palec*
sarus*
hodnocení

děkuju , určitě propřemýšlím

hodnocení

6x

Vzhledem k vašemu věku kontaktujte co nejdřív doktora. Nejvíc schizofreniků začíná mít problémy v dorosteneckém věku.

hodnocení

5x

Zacinajuca schizofrenia ako z ucebnice, zial ina cesta ako akutna hospitalizacia nie je. Precitaj si o tej chorobe, ked ti dobre nastavia lieky, pojdes rychlo opat domov a budes fungovat normalne.

Ak to budes odkladat, zosypes sa a liecba bude trvat dlhsie. V stave, o akom pises, mozes rovno volat 112 a pride sanitka. Povedz o tom aj rodicom, ako sa cits, daj im precitat tvoj prispevok.

hodnocení

4x

Kontaktujte ihned Centrum duševní pomoci, v každém městě se jmenuje jinak, a navštivte psychiatra. Lze tam zajít kdykoli bez objednání. Které město? Mohli bychom se podívat konkrétně. Tento Váš dotaz mu dejte přečíst.

Čekací lhůty u psychiatra jsou několik měsíců. Váš problém je akutní. Také se můžete nechat hospitalizovat na psychiatrické léčebně/klinice.

Psycholog určitě. VZP teď nabízí 7000kč na 10 sezení online u psychologa. Psychologové a psychoterapeuti pracují pouze online přes web kameru kvůli koronaviru. vzp.cz/... Některé další pojišťovny také přispívají, ale pouze několik set korun. Další možnost je psychologa si zaplatit. Můžete si vybrat kohokoli např. znamylekar.cz z celé republiky. Případně zdarma na žádanku od praktického lékaře či psychiatra. Psychologové na žádanku jsou, myslím, dost obsazeni a také se obvykle čeká déle.

Po stabilizaci a zaléčení stavu můžete žádat komplexní lázeňskou léčbu, na pojišťovnu zdarma. Doporučení na lázně dává psychiatr namísto hospitalizace anebo po hospitalizaci na ustálení stavu. Praktický lékař pak sepíše lázeňský návrh na doporučení psychiatra. Psychiatrické diagnózy se léčí v lázních Jeseník, Karlova Studánka a Horní Lipová, všechny na Jesenicku v horách.

Co děláte? Chodíte do zaměstnání?

doplněno 05.02.21 18:03:

VZP příspěvek je až od 18 let. Jak můžete studovat, když máte tak vážné duševní potíže? Které město? Najdeme Vám centrum pro okamžitou psychiatrickou pomoc.

sarus*
hodnocení

jestě stujuji , za 4 mesicu mi bude 17 teprve

sarus*
hodnocení

největší paniku mám pravě s toho že se budu muset lečit v psychiatrické lečebně , neni i jina cesta treba naky terapie s psychiatrem nebo prasky? ...nedokakžu si představit že by mě koupaly naky sanitaři.

Zkuste zajít za psychiatrem v Centru duševní pomoci. Může Vám ihned nastavit léky.

joudic*
na psychiatrii to neni jak ve filmech, pokud se tam uz nakrasne dostanete s nakymi bludy ze schizofrenie, protoze nechcete jist predepsane prasky, tak vam jen daji medikaci, a jste na normalnim pokoji jak se slepym strevem, hromadne terapie, soukrome pokecy s lekarem atd. Prikurtuji vas jen kdyz ublizujete ostatnim nebo sama sobe. Proste jak na "tabore". Hospitalizovat vas nikdo nebude. Prasky si zkusite a proste pak chodite ambulantne na kontroly, kdyz nevyhovuji predepisi se jine, nez jste spokojena a vse mate pod kontrolou. Kamos ma schizofrenii, ale kasle na to, takze jeho FB je denne plny naprostych bludu bez hlavy a paty, musel jsem si davno vypnout sledovani.

aneta*
hodnocení

4x

Ahoj nejseš v tom sama. Mě se to taky dělo. Ale měla by ses poradit s rodiči a ty následně najít nějakého odborného lékaře. Od tý doby co mě rodiče posílali na různá sezení tak se to pomalu začalo léči. Porád taky slyším nějaké zvuky z obýváku nebo z půdy. Ale drž se.

hodnocení

3x
Pěkný den,to chce psychiatra. A ideálně hospitalizaci. Nebudu Vás utěšovat,jak je to v léčebně prima, hodně záleží,na jaké oddělení Vás dají. Ale dá se to zvládnout i na uzavřeném a otevřené na doléčení už je pohoda. V každém případě to nenechte dojít dál.

benu
hodnocení

2x
Nejste náhodou taky pozitivní na Covid? Teď se přišlo na to, že hlavně u mladých lidí vir postihuje mozek a je už hodně různých případů. Vyšetření je opravdu nutné!

spirit33
hodnocení

0x
Nejspíše jde o psychospirituální krizi. Je zapotřebí si uvědomit, že toto se odehrává v mysli, neztotožňovat se s tím. Pokud jste spíše introvert, přemýšivý typ, tak mohl nastat čas duchovního dozrávání, kdy pochopíte kdo jste a odkud vše pochází. Bohužel psychiatrie je na toto krátká, může pomoci utlumit stavy léky, ale může z vás udělat možná doživotního schizofrenika, avšak pokud cítíte, že si můžete ublížit, tak nevahejte a volejte klidně rychlou. První pomoc při akutní atace-nejdříve poproste duchovní průvodce o ochranu,stačí v myšlenkách a pocitech. To, co vidíte a slyšíte zkuste brát tak, že to nejste vy, je to děj okolo a vy jste pozorovatel, je zapotřebí si v tomto procesu uvědomit, že vy jste jen pozorovatel a myšlenky nejsou vaší součástí, nemohou vám ublížit ani vás o ničem přesvědčit. Nejsou vaší součástí. Vy jste vědomí pozorovatele, které vše v klidu vnímá. Pokud člověk v tomto stadiu něco provede je proto, že se s tím, co se v něm děje ztotožnil včetně ztotožnení s myšlenkami. Pokud si uvědomíte v atace, že vše je mysl a vy jste ten, kdo to řídí, přestanete se automaticky bát, stane se doslova zázrak. Získáte sílu nad sebou a vším, co se vám děje. Řekněte-li dost, tohle nechci vidět, stane se. Je to proces, kdy můžete mít různé zážitky, včetně velmi pozitivních, setkání s bohem. Já na psychiatrii nebyla a dala jsem to. Byl to doslova boj mezi zlem a dobrem a zvládla jsem to. Ovšem bylo mi už 30. Ve vašem věku bych se obrátila třeba na diabasis.cz/... nebo holos.cz/... jsou tam odborníci, kteří ví, co dělají. Kdo nezažil, těžko bude vědět, o co se jedná. Dle mého názoru jsou schizofrenici lidé uvázlí v tomto procesu sebeuvědomění. Pokud chcete, můžete mi napsat na pomocvkrizi33@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]