Nejste přihlášen/a.
Vidim svět jinak než kdysi ,pár krát jsem slyšela hlasy z vedlešich pokoju ,mluvily ke mě což me trochu vydělilo (bud vsichni uz spaly nebo jsem byla doma sama) ,ted mi spis prijde ze ovladly moje myšlenky, přijde mi že věci vnimam ted jinak, bojim se že mi lidi dokažou číst myšlenky,je pro mě těžky mluvit s někym cizim v nakych připadech i s kamarady.jsem ted hrozne přecitlivěla beru si vše hrozne osobně a pak nad tim přemyslim ,mam samomluvu jako kdyby byl nekdo v mych myslenkach a ja na to musela odpovědet nebo udelat to co mi rikaji , mam uzkosti ,a citim se od všech hrozně odstrčená, najednou mám zmeny nalady , jsem uzavřena do sebe ,a hrozne nervni poslední době jsem , vubec se nedokažu soustředit , že nekdy ani nevim co druhy mi řikaly, nekdy se fakt citim jak dement co si pak ty lidi o mě mysli... posledni co mě trapí je... že mam zrakové halucinace ..kdyz jsem je začinala mít tak se mi vyvolaly jen kdyz jsem se na misto zakoukala ( napr. koukala jsem na zem a zacla se mi mírně vlnit atd.) ale ten je to 24/7 veci se mi ruzně opticky spiraji do sebe , veci se mi vlny , klavesnice jak na pc tak i na mobilu jako kdyby se mirně hybaly , atd... no. a to nejvic negativní je že mám sebevražedné myšlenky.nekdy si řikam že radši pujdu k psychologovi nebo psychiatrovi ale pak zas že se nepotřebuju vylečit že to někdy skočim sama vime jak to myslim
Vzhledem k vašemu věku kontaktujte co nejdřív doktora. Nejvíc schizofreniků začíná mít problémy v dorosteneckém věku.
Zacinajuca schizofrenia ako z ucebnice, zial ina cesta ako akutna hospitalizacia nie je. Precitaj si o tej chorobe, ked ti dobre nastavia lieky, pojdes rychlo opat domov a budes fungovat normalne.
Ak to budes odkladat, zosypes sa a liecba bude trvat dlhsie. V stave, o akom pises, mozes rovno volat 112 a pride sanitka. Povedz o tom aj rodicom, ako sa cits, daj im precitat tvoj prispevok.
Kontaktujte ihned Centrum duševní pomoci, v každém městě se jmenuje jinak, a navštivte psychiatra. Lze tam zajít kdykoli bez objednání. Které město? Mohli bychom se podívat konkrétně. Tento Váš dotaz mu dejte přečíst.
Čekací lhůty u psychiatra jsou několik měsíců. Váš problém je akutní. Také se můžete nechat hospitalizovat na psychiatrické léčebně/klinice.
Psycholog určitě. VZP teď nabízí 7000kč na 10 sezení online u psychologa. Psychologové a psychoterapeuti pracují pouze online přes web kameru kvůli koronaviru. vzp.cz/... Některé další pojišťovny také přispívají, ale pouze několik set korun. Další možnost je psychologa si zaplatit. Můžete si vybrat kohokoli např. znamylekar.cz z celé republiky. Případně zdarma na žádanku od praktického lékaře či psychiatra. Psychologové na žádanku jsou, myslím, dost obsazeni a také se obvykle čeká déle.
Po stabilizaci a zaléčení stavu můžete žádat komplexní lázeňskou léčbu, na pojišťovnu zdarma. Doporučení na lázně dává psychiatr namísto hospitalizace anebo po hospitalizaci na ustálení stavu. Praktický lékař pak sepíše lázeňský návrh na doporučení psychiatra. Psychiatrické diagnózy se léčí v lázních Jeseník, Karlova Studánka a Horní Lipová, všechny na Jesenicku v horách.
Co děláte? Chodíte do zaměstnání?
VZP příspěvek je až od 18 let. Jak můžete studovat, když máte tak vážné duševní potíže? Které město? Najdeme Vám centrum pro okamžitou psychiatrickou pomoc.
největší paniku mám pravě s toho že se budu muset lečit v psychiatrické lečebně , neni i jina cesta treba naky terapie s psychiatrem nebo prasky? ...nedokakžu si představit že by mě koupaly naky sanitaři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.