Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celaskon - užívání

Od: cel odpovědí: 8 změna:
Koupili jsme rodinné balení Celaskonu na podporu imunity a přečetli si příbalový leták o užívání, kde se píše, že se má brát 7 dní. To je docela překvapující krátká doba, nevíte proč?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Klidně ho berte celoživotně.

hodnocení

1x

Vitamínem "C" se na rozdíl od jiných vitamínů nelze předávkovat (přebytečný se z organizmu ihned vyloučí), takže není důvod se ničeho obávat. Uváděná informace je zřejmě doporučená dávka pro získání dostatečné hladiny vitamínu v těle (poslední věta je jen můj názor).

doplněno 05.02.21 09:26:

Zase jen můj názor - podle mě je to nešťastně formulovaná věta (možná přklad z bůhví jakého jazyka) a je to informace, po jaké době je užívání už zbatečné. Ale třeba někdo poskytne jiné vysvětlení.

cel
hodnocení

No to tam je taky napsané, že se přebytek vyloučí, ale proč teda píšou brát 7dní? A potom se poradit s lėkařem. To mně nějak nesedí.*co*? Ddd je tam napsaná taky.
liska5

Kolika miligramový C vitamin to je? Je to ten s pomalým uvolňováním? Pokud obyčejný a 1000mg, tak ten jen výjmečně. To je docela pecka na ledviny. I pro žaludek je to dost. Na co ho dráždit? Dlohoudobě bych nebrala ani nižší dávky, je to umělá kyselina. Tělo má céčko získávat ze stravy. Krátkodobě ho užívejte s jídlem a po předepsanou dobu. Nemusí se brát pravidelně. Občas si ho přidám, když mám větší fyzickou zátěž, jsem unavená nebo kdy nemám jinou možnost získat céčko, třeba na cestách.

liska5

Možná víc si Céčko bereme ze zeleniny, než z ovoce. Taky ne každý máme dobré ledviny, abychom žili na syntetickém céčku.

V čem se liší sysntetické od toho v zelenině a od toho, které si živočichové vyrábějí sami?

liska5

Asi jsme geneticky nastaveni se s přírodním céčkem lépe srovnat. V té rostlině, plodu jsou zároveń s céčkem i jiné vitamíny, minerály, enzymy a vzájemně se ovlivňují ve vstřebávání. U céčka třeba Fe a Cu. A není ho v těch plodech, až na vyjímky, tolik. Co když potřebujeme jiný vitamín a tehle si užíváme nad svoji potřebu? Proč? Ty metabolismy jsou daleko složitější, než si představujeme. A filtry v glomerulách ledvin nelze "prohánět"do nekonečna. Mám cystickou ledvinu a i ten šípkový čaj nemohu pořád. Cítím, že to je moc.

hodnocení

1x

Člověk, pár primátů, morčata a pár dalších živočichů jsou degeneráti, kteří ztratili schopnost vyrábět si vitamin C v těle. Pokud by člověk měl mít hladinu tohoto vitamínu třeba jako pes nebo kůň, musel by ho jíst asi 2 gramy denně.

Doporučená dávka 40 mg denně byla určena v době, kde se o jeho významu a funkci vědělo jen to, že jeho nedostatek způsobí kurděje. A tak se hraniční dávka vzniku kurdějí vynásobila třemi a bylo. Kdyby ovocem živený předchůdce člověka náhodnou mutací neztratil schopnost vytvářet jeden ze tří enzymů potřebných pro syntézu vitaminu C, měli bychom jeho hladinu 50x vyšší.

Jediný problém je v tom, že příjem přes zažívání může způsobit problém zas tady. Ale 500 až 1000 mg s postupným uvolňováním neuškodí ani náhodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]