Nejste přihlášen/a.
Tak je shnilá, nebo jenom měkká? Předpokládám, že mluvíte o červené řepě. Pokud je měkká, tak je to tím, že se z ní odpařila voda. Pokud nemá známky hniloby, tak ji dejte do čisté vody a nechte ji do druhého nasáknout vodu. Pak ji klidně uvařte třeba i na ten salát. Já teda červenou řepu vařím vždycky, i do salátu. Zrovna červená řepa syrová, není dobrá. Ale nevím, jak dalece máte tu řepu změklou, tak to nechám na Vašem odhadu.![]()
Jestli je jen scvrklá, zabalte ji na pár dní do mokrého hadru /čistého/. A dejte někam do chladu.
Já to řeším tak, že "zasadím znovu do země". Tedy nezasadím, ale dám ven do vyhloubené jámy a zasypu zeminou. Což odpovídá radě @liska5 - vlhko a chlad. Výhoda je, že těch pár dní mohu prodloužit i na delší dobu.
( samozřejmě - jestli je jen scvrklá )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.