Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaktní čočky, jak je nasadit bez řezání a pálení

Od: ahojky* odpovědí: 6 změna:

Mám takový problém, někdy mi jdou čočky nasadit bez řezání a pálení, ale už párkrát se mi stalo, že mě oko začalo hrozně pálit, rudnout a slzet. Nevíte čím to je, že se to stává jen někdy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kataka
hodnocení

0x

Používám měsíční kontaktní čočky cca 2 roky. Někdy se mi to stane taky...čočku musím vyndat, opláchnout roztokem a mechanicky bříškem ukazováčku v dlani očistit z obou stran. Pak je už vše ok. Nicméně může být víc problémů, proč se to děje. Pokud jste začátečník, tak je to běžné, oči nejsou zvyklé a trvá to pár dní, týdnů, než si jednak oko zvykne a vy si ošaháte tu manipulaci s čočkami a budete prostě vědět, co a jak. Další problém může být (pokud máte měsíční čočky a ne jednodenní), že je večer špatně nebo dokonce vůbec manuálně neumyjete roztokem a jen je vložíte do obalů, zachytí se tam nečistoty a ráno je potom výsledkem pálení apod. Také dejte pozor, zda vkládáte čočku správnou stranou do oka...na to byste měl být upozorněn při první koupi, jinak je na inernetu spouta návodů, jak na to. Pokud nejste ani začátečník a hygienu dodržujete, tak je potom taky možné, že Vám prostě jen nevyhovuje typ, značka čoček. Zkuste určitě několik druhů a typů, v dobré optice Vám dají klidně od každé značky na cca 3-4 dny vzorky zdarma.

Ale za mě...pokud s nimi opravdu teprve začínáte, dejte tomu čas, dodržujte hygienu (jak starání se o čočky, obaly, každý den čistý roztok do obalu...tak i hygienu rukou, než čočky nasazujete/vyndáváte) a mělo by to být ok.

A malý tip...když ráno vyjímáte čočku z kalíšku a máte ji již připravenou k aplikaci na ukazováčku, ujistěte se, že máte v té čočce trochu toho roztoku (aby čočka nebyla úplně okapaná, suchá), klidně si do ní kapičku kápněte...mnohem líp se tak čočka chytne do oka, je krásně zvlhčená a minimalizují se problémy jako máte Vy.

motak
hodnocení

0x
U mě to dělá jedna značka roztoku, která mě pálí v očích. A ještě poznám,kdyz si dobre neumyju ruce před aplikací.

hodnocení

0x
Tohle mi připadá, jako by byly čočky nasazené naruby popř se smítkem. Osvědčila se mi pinzeta/kleště(pozor- musí být speciální na čočky) na vytahování čoček z roztoku. Omezí možnost přidaného smítka téměř na nulu. Samozřejmě důležitá je hygiena. A doporučuji jednodenní čočky. Jinak předpokládám, že čočky máte předepsané optikem na Vaše oči...
ahojky*
hodnocení

Nene, já vidím dobře. Toto jsou čočky nedioptrické barevné.

asd1

Tak se na čočky vy... Oči máš jen jedny a kontaktní čočky umí dobře zaškodit.. Záněty rohovky apod. - i nejlepší čočky snižují okysličení, i přes pečlivou hygienu se mezi čočku a oko dostane nějaká breberka apod.

Musíte je před nasazením dobře opláchnout roztokem z obou stran (i když předtím již v roztoku byly). A pokud to není nutné (viz ty nedioptrické čočky), nosit je co nejméně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]