Nejste přihlášen/a.
Mám takový problém, někdy mi jdou čočky nasadit bez řezání a pálení, ale už párkrát se mi stalo, že mě oko začalo hrozně pálit, rudnout a slzet. Nevíte čím to je, že se to stává jen někdy?
Používám měsíční kontaktní čočky cca 2 roky. Někdy se mi to stane taky...čočku musím vyndat, opláchnout roztokem a mechanicky bříškem ukazováčku v dlani očistit z obou stran. Pak je už vše ok. Nicméně může být víc problémů, proč se to děje. Pokud jste začátečník, tak je to běžné, oči nejsou zvyklé a trvá to pár dní, týdnů, než si jednak oko zvykne a vy si ošaháte tu manipulaci s čočkami a budete prostě vědět, co a jak. Další problém může být (pokud máte měsíční čočky a ne jednodenní), že je večer špatně nebo dokonce vůbec manuálně neumyjete roztokem a jen je vložíte do obalů, zachytí se tam nečistoty a ráno je potom výsledkem pálení apod. Také dejte pozor, zda vkládáte čočku správnou stranou do oka...na to byste měl být upozorněn při první koupi, jinak je na inernetu spouta návodů, jak na to. Pokud nejste ani začátečník a hygienu dodržujete, tak je potom taky možné, že Vám prostě jen nevyhovuje typ, značka čoček. Zkuste určitě několik druhů a typů, v dobré optice Vám dají klidně od každé značky na cca 3-4 dny vzorky zdarma.
Ale za mě...pokud s nimi opravdu teprve začínáte, dejte tomu čas, dodržujte hygienu (jak starání se o čočky, obaly, každý den čistý roztok do obalu...tak i hygienu rukou, než čočky nasazujete/vyndáváte) a mělo by to být ok.
A malý tip...když ráno vyjímáte čočku z kalíšku a máte ji již připravenou k aplikaci na ukazováčku, ujistěte se, že máte v té čočce trochu toho roztoku (aby čočka nebyla úplně okapaná, suchá), klidně si do ní kapičku kápněte...mnohem líp se tak čočka chytne do oka, je krásně zvlhčená a minimalizují se problémy jako máte Vy.
Tak se na čočky vy... Oči máš jen jedny a kontaktní čočky umí dobře zaškodit.. Záněty rohovky apod. - i nejlepší čočky snižují okysličení, i přes pečlivou hygienu se mezi čočku a oko dostane nějaká breberka apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.