Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále myslím na jídlo

Od: maylin* odpovědí: 7 změna:
Nikdy mě vaření a pečení nijak extra nebavilo, ale přes karanténu jsem se dost nudila a tak jsem začala zkoušet nové recepty. Začalo mě to opravdu bavit. Protože jsem začala cvičit, vařila a pekla jsem spíš zdravější varianty jídel. Chtěla jsem si hlídat svůj příjem energie a hlavně bílkovin, takže jsem si začala počítat kalorie. Ze začatku to bylo fajn, ale po asi 2 měsících už jsem toho měla plné zuby. Dost mě to omezovalo, měla jsem na něco chuť, nedala jsem si to, protože by mi to zkazilo můj dopředu vypočtený denní příjem. Možná díky tomu jsem o jídle začala hrozně přemýšlet. Neustále na něj myslím, když jdu spát, přemýšlím, co si dám ráno ke snídani, k obědu, svačině, prostě abych toho neměla zase moc atd. Je to hrozně nepříjemný pocit. S počítáním kalorií jsem asi před měsícem a půl definitivně přestala, ale tohle mě provází pořád. Když jím, v hlavě mi běhají číslíčka kcal každého sousta. Hned po jídle už zas vymýšlím, co si dám dalšího. Jak už jsem psala, baví mě vařit, takže si dost projíždím recepty na internetu. Ale kdykoliv dělám něco jiného, vždycky se přistihnu, jak zase a zase myslím na jídlo. Našla jsem, že pomáhá se nějak odreagovat, jít na procházku, cvičit, zavolat někomu, jenže to mi opravdu nempomáhá, je to ještě horší. Už jsem opravdu v koncích a nevím co mám dělat, vnitřně mě to úplně žere.
Vím, že jsem nepsala úplně moc srozumitelně, tak doufám, že tomu z toho alespoň trochu porozumíte.
Předem moc děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

oki
hodnocení

2x

Na spotřebu kalorií je skvělý sex. Je to nejen fyzická, ale i psychická úleva.

hodnocení

1x

Kolik máš roků? Tvoje myšlenky na jídlo jsou až neuroza. Jako např OCD obsulzivně-kompulzivní porucha, kdy lidé myslí pořád na stejnou věc. Máš už 18 let? Poradila bych psychologickou pomoc.

doplněno 01.02.21 15:45:

Psychologická pomoc je zdarma na žádanku od praktického lékaře anebo od psychiatra. Bez žádanky se platí. Psychiatr je zdarma. VZP přispívá 7000kč na 10 sezení u terapeuta, ale až od 18 let vzp.cz/... Psychologové teď pracují pouze online přes web kameru, osobní kontakt mají zakázaný kvůli covidu.

hodnocení

0x

Jó - vo tomdle "něco" vím .. *smich* Já si dokonce vedu tabulku v excelu, zapisuju si jídla (i limonády) a dole mám celkový součet, a už vím, že to dneska zase bude přes 2 000,- kCal.

No, co pomáhá .. Dobrá nálada, přátelský pokec, někdy i tady ta poradna, když se sejde dobrá parta *palec2*

hodnocení

0x
Bez urážky, trpíš obžerstvím.
To je psychického rázu.
Bez psychiatra či psychologa to nepůjde!

hodnocení

0x

Aby člověk nemyslel na jídlo, stačí když bude něco dělat. Za dobu pandemie jsem udělala tolik práce. Vytřiď si třeba šatník. Uvidíš co času ti to zabere a na jídlo si ani nevzpomeneš. Neber jídlo tak vážně! Vyhni se sladkostem a živočišným tukům. Já místo sladkostí jím ovoce, třeba borůvky, jahody, jablka, mandarinky. A hlavně: nepočítej kalorie. Ze stresu bys přibírala. :)

*slunce*

maylin*
hodnocení

Snažím se nemyslet, ale prostě to nejde, kdykoliv cokoliv dělám, jdu na procházku, jdu běhat, cvičím, dělám něco do školy...
Kdykoliv se snažím na jídlo nemyslet, je to ještě horší.

hodnocení

0x

Asi nemate vhodny jidelnicek a mate proste hlad, nebo nedostatek nejake ziviny, tak to telo resi takto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]