Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, spřátelila jsem se s jedním klukem. Chodíme spolu ven a moc se mi líbí. Nosí mi dárky, doprovází mě za ruku až domů a píše mi krásné zprávy. Na FB je připojen k ČT24 a píše tam komentáře ohledně koronaviru. K příspěvku o Babišovi napsal, že je to prolhaná svi** a lhář a dal tam emotikonu prostředník. K vladním nařízením napsal: Zmrdi, spustě vleky a dal tam emotikonu prostředník. Dnes ohledně zpřísnění vládního nařízení napsal: Nasr*t, čůr*** a dal tam zase prostředník.
O mámě mluví jako o matce a o babičce jako o babce.
Mám to brát jako varovný signál?
Ano, může to být varovný signál. Sice jste to jeho chování popsala hodně krátce, ale i na základě těch jeho příspěvků na facebooku je možné se domnívat, že ten kluk má takovou povahu, že pokud se mu něco nelíbí, tak to začne dávat dost najevo - a třeba i v mezilidských vztazích. Taky se dá domnívat, že není dostatečně tolerantní. Nevylučuju, že pokud byste se s ním chtěla někdy rozejít nebo chtěla udělat něco, co by se mu nelíbilo, tak by přestal psát hezké zprávy a naopak by možná začal psát hnusné zprávy. Jsou lidi, kteří mají takovou povahu, že pokud druzí dělají to, co oni chtějí, tak se chovají přívětivě. Pokud ale někdo udělá nebo chce udělat něco, co se jim nelíbí, tak ukážou "druhou tvář" a začnou se chovat dost agresivně. Např. v domě, kde bydlím, je jeden takovej soused.
Já toho Vašeho kamaráda neznám a posuzuju to jen na základě Vašeho krátkýho popisu. Ale přesto pro mně osobně takové chování varovný signál je. Byly případy, kdy holky měli podobně milého přítele, ale jakmile se rozešli, tak naopak ten přítel začal vypisovat nehezké smsky nebo vyzváněl u domovních dveří a dožadoval se toho, aby šla ven apod.
Otázka ale samozřejmě je - co s takovým varovným signálem dělat? Dá se totiž na základě toho signálu domnívat, že ten Váš kamarád nemá dost empatie nebo není schopen empatického chování. Můžete si tu jeho míru empatie zkusit "otestovat". Např. mu říct o něčím nějakém problému (samozřejmě pokud to není tajemnství dotyčného člověka). Pokud by ten kamarád nereagoval soucitně a empaticky, tak to může být náznak možného budoucího problému i ve Vašem vztahu.
Taky si jeho povahu můžete "otestovat" třeba tak, že některý den s ním nebudete chtít jít ven - třeba i pod nějakou záminkou, nebo stačí napsat, že nemáte dnes náladu nebo že se dnes budete učit apod. Nebo třeba můžete některý den jít někam s kamarádkou a ne s ním. Dle jeho případné negativní reakce možná taky dokážete líp odhadnout jeho povahu, tedy jestli to jeho milé chování je skutečně jeho přirozené chování nebo jen "nasazená maska" (přetvářka). POkud ny např. reagoval nevrle na to, když byste mu řekla, že některý den nemůžete jít někam s ním, protože už jste domluvená na něco s kamarádkou, tak to by byl další varovný signál.Co se týká toho doprovázení domů, tak je možné taky to, že Vás doprovází domů i proto, aby měl pod kontrolou, zda se nesetkáte s někým jiným. To je ale samozřejmě moje spekulace.
Myslím, že to varovný signál je.
K Vám se chlapec sice chová jako gentleman /zatím/, ale jinak je to podle slovníku jen obyčejný vidlák.
Chová se hezky zatím. Ale určitě, kdyby vztah pokračoval dál, stanete se časem jen "buchtou", "starou" nebo "stíhačkou."
Nechovám také extra kladné názory k některým z našich politiků a myslet si mohu cokoli, ovšem, s podobnými slovy bych se nikdy na veřejnosti neprezentovala. Každému tím ukazuje, jaký je ve skutečnosti. O něm se dá říct jedině: nevzdělanec a nevychovanec.
Nepřeji nikomu nic zlého, ale kdyby mladík dostal covid s těžkým průběhem, v nemocnici by měl čas přemýšlet o tom, že by se lidé opravdu měli chránit. A že ta vládní nařízení, byť nepopulární, k něčemu jsou.
Pokud jste stejně hrubé povahy a slovníku jako on, což si nemyslím,. budete si rozumět a doplňovat se. Pokud jste naopak slušná dívka s kvalitním vyjadřováním, nikdy si s podobným hulvátem nebudete rozumět.
A teď je jen na Vás, jak se zachováte. Ale věřte tomu, že po čase by se ty jeho vulgarismy mohly obrátit i proti Vám. Znáte to: Když ptáčka lapají...a časem je to všechno jinak. Jaga.
Oslovování rodinných příslušníků se řídí zvyky v rodině. Třeba u nás se jedné babičce říkalo stařenka, druhé bábina. Na babce nevidím nic špatného, jestli je to v dané rodině zvykem.
Co se týká výstižného slovního hodnocení současné vlády a zvlášť jejího předsedy, tam bych to považoval spíš za projev upřímnosti.
Důležitý varovný projev je jen to, že se s ním (opakovaně) necítíte dobře.
To , jak se vyjadřuje , bych já osobně nepovažovala za upřímnost, ale za hulvátství a nevychovanost. Měly by být určité meze i ve vyjadřování a pokud se někdo chová podle vašeho popisu jako onen chlapec, vůbec by se mi jeho dvě tváře nelíbily. Možná, když byste se s ním rozešla, tak by se k vám choval jako na FB. Snad by pro váš klid pomohlo zeptat se ho přímo, viděla byste jeho reakci. Byla bych ale opatrná, může být agresívní a ta agrese by se mohla obrátit časem proti vám. Podle mě, pokud je někdo ve své podstatě agresívní, nevydrží se chovat mile stále a pokud mu je agrese cizí, nebude se určitě takto vyjadřovat. I nesouhlas je dá říct slušně.
Dobrý den. Divné chování onoho kluka jste zde již řešila. A je vidět, že ke zlepšení jeho chování nedošlo a že Vám to stále vadí. Pokud s ním chcete chodit dál, pak ho holt musíte brát takového jaký je ( včetně chování a vyjadřování ). Jinak si najděte jiného. Mimochodem - už jste mu řekla, že Vám vadí jeho vulgární vyjadřování?
Po mě by to varovný signál určitě byl. Svědčí to o určité nevyzrálosti a neschopnosti sebeovládání.
Asi není nikdo, kdo by s nařízeními souhlasil bez výhrad, všichni vnímáme spousty věcí, které nám absolutně nedávají smysl, ale nikoho to neopravňuje chovat se jak hulvát a primitiv.
Ani to oslovení v rodině mi nepřipadá v pořádku, ale to byste poznala lépe až časem, až byste navštívila rodinu.
Jak se chová k nejbližším, tak se jednou může chovat i k Vám...
Upřímně se můžou říkat dobré ale i špatné věci. To co píšete, podle mne varovné je. Kritika se může vyjádřit i slušným způsobem. Toto je takové hulvátské a sobecké. Jako třeba někdo jde demonstrovat, na což má právo. Ale je zase rozdíl mezi slušným demontrováním s transparenty a takovým, kdy se v ulicích ničí majetek lidí, co za nic nemůžou. A babka by si zasloužila i hezčí pojmenování. Zvláště, cpe-li mu peníze horem dolem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.