Na začátku roku 2020 toho na mě bylo hodně. Měla jsem strašně práce, školy, že jsem se neměla pořádně ani čas najíst. V té době to začalo, místo jídla jsem žvýkala jen žvýkačky, za den jsem nesnědla ani 500kcal. Takhle to trvalo asi 2 měsíce. Vždycky jsem jídlo milovala, nebyla jsem ani tlustá ani hubená. Ale potom, jak jsem si odvykla jíst, jsem za celý den neměla hlad ani chuť. Přecejenom už jsem toho jedla trochu víc, ale byla to pořád bída.Za celou tu dobu jsem zhubla asi 10kg. Tohle trvalo až do začátku léta. Škola mi skončila a já si užívala prázdniny. Začala jsem jíst opravdu hodně. Přibrala jsem zpátky asi 5kg, ale nebyla jsem spokojená, pořád jsem se viděla jako slonice, ikdyž tomu tak vůbec nebylo. Začala jsem více cvičit a jíst zdravě, jenže v září se to zas nějak všechno pokazilo a já další měsíc přežívala zas jen na žvýkačkách a rýžových chlebíčkách. Zhubla jsem neuvěřitelných 15kg, vypadala jsem hrozně. V listopadu jsem se to rozhodla definitivně ukončit. Začala jsem jíst zdravě a snažila jsem se jíst alespoň 2500kcal denně a to trvá až do teď. Za ty pomalu 3 měsíce jsem nepřibrala absolutně nic. Nechápu proč, nevím, kde dělám chybu, hlídám si dostatečný podíl bílkovin, sacharidů, vlákniny... Ještě sem přidám můj jídelníček, kdyby někdo věděl, co bych měla pozměnit. Snídaně:ovesná kaše s ovocem, tvarohem, ořechy Svačina: 2 plátky celozrnného chléba s lučinou,avokádem, rajčetem, vejcem, cottage sýrem Oběd:těstoviny se sýrovou omáčkou, tuňákem,žampiony Dezert: smoothie se sójovým mlékem Svačina:domácí muffiny, jablko, hruška, pomeranč Večeře:domácí burger s kuřecím, hermelínem,zeleninou Snídaně: vejce,sýr,šunka zelenina, chléb s máslem Přesnídávka: bebe sušenky Svačina: obložený toust Oběd: pizza Dezert:řecký jogurt s banánem, müsli s kousky čokolády Svačina: hummus s knäckerbroty Večeře: poke bowl (cizrna, quinoa,uzený losos,avokádo, kukuřice, mrkev a další zelenina) Přes týden jím spíš zdravě, ale o víkendu si občas ráda dám i třeba smažák, fast food...
K porovnání- dřív jsem za celý den snědla jablko, malý oběd a trochu zeleniny Předem děkuji za nějaké rady
Možná tělo doplňuje deficit z toho ubírání (třeba u Tebe nefunguje jojo efekt), možná se to projeví po delší době, možná máš nějaký zdravotní problém. Chtělo by to řešit s praktickým lékařem, ten Tě už nasměruje.
Měla byste jít k lékaři, aby Vám udělal odběry. Mohla jste se těmi výkyvy pošramotit zdraví. Dlouhodobě chyběly nějaké bílkoviny, vitamíny, prvky.. Ty žvýkačky nalačno jsou taky špatně! Jaképak zdravě? A co burger, pizza, sýrová omáčka a smažák ...?
Nebo aspoň vyhledejte nutričního /výživového/ poradce. Tohle je porucha příjmu potravy a chaos. Podle mne plácáte dohromady různé druhy bílkovin a ovoce se zeleninou. To je zátěž pro trávení.
Z toho, co jste zde vypsala, se nedá nic vyčíst. Snad nejíte jedno a to samé pořád kolem dokola. Ten smažák bych teda já nejedla a fast food také ne. Ale když Vám to chutná, tak proč ne. Já si ale myslím, že si nemusíte zoufat, protože když budete ještě nějakou tu dobu takto pokračovat, tak se jako ta slonice budete cítit znova. Ale ono se to těžko odhaduje, protože svou váhu neuvádíte, pouze to, kolik kilo jste kdy zhubla. Ale nepíšete, jaká byla Vaše váha předtím, kolik měříte, kolik je Vám let a kolik vážíte teď. Ale ono by to bylo stejně asi k ničemu.
Máte nějakou poruchu v hlavě. Přece není normální se tak dopodrobna zabývat jídlem, i když se nám to dnešní chytráci snaží vnutit. Navštivte odborníka. Nebo se smiřte s tím, že jste tyčka. Znám jednu, které je 60 let a obleče šaty, které nosila v 14 letech. Je prostě hubená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.