Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží vepřová krev?

Od: babajaga® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

nedávno se tady hovořilo o zabíjačce, prejtech, prdelačce...a tak bych to zase asi po roce chtěla udělat. Už jsem si sehnala plecko a půlku vepřové hlavy za pěkných 19 Kč/kg. Játra taky mám i kroupy. Ještě mi chybí lalok a krev.

Krev si kupuji ve velkém řeznictví v krajském městě, objednávám si ji telefonicky předem. Nalijí mi ji do mnou přinesené PET láhve.

Zajímalo by mě: pokud si koupím krev /přecezená, vychlazená/, jak dlouho mi v chladu doma vydrží? Je možné si ji koupit a zpracovat třeba až za týden, nebo podléhá rychle zkáze? Do města je to dost daleko, běžně tam nejezdím, tak by mě zajímalo, zda bych mohla krev koupit, ale použít ji třeba až za nějakou dobu, ne hned po koupi. Děkuji - Jaga.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

6x

Co jsem se dočetla na netu, tak krev podléhá rychlé zkáze a musí se zpracovat do max. 48 h.

krevnice
hodnocení

3x

Pokud máte na ně telefon, e-mail, tak jim zavolejte a optejte se. Ale také tipnu, že dlouho nevydrží.

Tady tohle znáte? profikoreni.cz/...

hodnocení

Ne, tohle jsem opravdu neznala a koukám na to jako trdlo. Nevěděla jsem, že i takto je možné uchovat krev. A odebrat jen tolik, co spotřebuju. Jaga.

Jago, s obchodem "profi koření" mám opravdu velmi dobré zkušenosti. Já bych si tu "krev" u nich klidně koupila a použila podle návodu. Nakupuji tam už několik let všechno koření a nikdy jsem nebyla nespokojená. mají obrovský výběr a všechno je to opravdu perfektně zabalené a čerstvé.

hodnocení

2x

Zdravím, Jaguško :)
Pokud nemáte dost chladnou místnost, kde by byla stálá teplota kolem 5 ti stupňů C., tak můžete krev zamrazit na
teplotu - 7 až - 5 st. C.
Dáváme do mikrotenových sáčků.

hodnocení

Děkuji, Wampíku. *palec* Nikdy jsem to nezkoušela, myslela jsem si, že po zamražení a následném povolení se krev srazí. Proč jsem si to myslela, nevím.

To zamražení by pro mě bylo nejlepší řešení. Tento týden jedu do města, krev bych si koupila, ale dělat to chci až někdy kolem 10. února a jen kvůli krvi se mi tam už znovu jet nechce. Tak to aspoň vyzkouším. A pak dám vědět. Jaga.

Jaguško, dejte vědět, mělo by to být v pořádku *palec*

hodnocení

2x

I s petou to strčte do mrazáku. Před použitím nechte rozmrazit. Měla jsem to tak i půl roku a nic se nestalo. V lednici se vám krev zkazí a nejen že si zničíte maso, ale mohlo by vám být pořádně špatně.

anonymni357
hodnocení

2x

Zdravim,bez zaruky,nejsem odbornik.Krev zmrazenou v normalnim mrazaku jiz ctvrty rok vzdy castecne ,asi dvakrat uplne,rozmrazim,cast odeberu,znovu zamrazim.

Mimo tema,pokud se mi krev,i cerstva,pri zavarovani srazi,rozmixuji ji ponornym mixerem a polevku malinko prihustom jiskou.Z nouze ctnost.

hodnocení

1x
Taky ji mrazím. Pokud ji nepotřebuji max druhý den je v mrazáku rozdělena do vanicek po X ml, abych nemusel rozmrazovat vše najednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]