Ahoj, už pár měsíců cvičím a chci začít jíst zdravěji. Jenže mi v posledních měsících nezbývá moc peněz. Cvičím poměrně dost, ale mám opravdu nízký příjem bílkovin. Samozřejmě bych do jídelníčku zařadila ráda maso, protein (práškový), oříšková másla, kvalitní jogurty, ryby, jenže to jsou poměrně finančně náročné potraviny. Máte někdo tipy na nějaké levné potraviny/recepty plné bílkovin?
Sice vám to nijak v růstu svalů nepomůže ale zato na WC to bude pohoda... Do posilovny se nemůže, tak z vás budou " nadšení " jen doma.
floro*
Jestliže na to organismus není zvyklý, tak z počátku jo. Pravidelně zařazováné luštěniny trávení upraví. Bohužel jsou dnes bráně jako nějaká rarita v jídelníčku, ale měly by být jeho zakladem. Respektive, v trávicím traktu se změní složení biomu (osídlení mikroorganismy).
Tofu je levné, domácí seitan také. Hodně levné bílkoviny jsou luštěniny. Já si dávám jako protein Soy isolate od My Protein- kilo za 300 z aktinu, mám to tak na dva měsíce. Ještě můžete v akci v lidlu vychytat luštěninové testovinyz, ale to je i tak celkem pálka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.