Nejste přihlášen/a.
Zkuste přírodní bioinformační kapky Gynex / Energy/. Tou alternativou se zabývá úspěšně gynekolog MUDr Bohdan Haltmar. Olomoucký kraj. Měl poradnu i na internetu. Jen nevím, jestli ještě ordinuje coby důchodce.
Váš problém může souviset s nedostatkem některých látek v těle. Třeba Mg- hořčík, je dobré zapít mlékem. Ideálně jako Magnosolv- prášek do vody, předepíše obv.lékař. Prospívají flavonoidy- ty jsou v salátě, jablkách, švestkách, borůvkách, hrozn.víně, červené řepé i červ.zelí. E vitamín 200mg denně- jinak obilné klíčky, semena, panenské oleje.1 nalačno, vitamín B6- kvasnice, banány, melasa, brambory, luštěniny, pohanka, vločky, ořechy..., a jestli máte větší krevní ztráty, tak řepnou melasu určitě lžíci denně. + čaje z lékárny. Z léků doporučují Ibalgin.
Omezte kávu, čaj, živočišné tuky. Méně masa, ale více ryb.
Tohle prý bývá u typů dívek spíš méně "hormonálně výrazných". Myslím takové ty sportovní chlapecké typy s menšími ňadry. Jste taková figura? A śtítnou žlázu máte v pořádku? Vše souvisí se vším, zejména v případě hormonů...A po dítěti už problémy nebudou. Aspoň u těch, co znám.
Já kdysi dělala závodně atletiku. Když jsem měla menses, tak byly i lepší časy! To prý asi u 15% běžkyň. Pak jsem na rok úplně ztratila menses v 21 letech! Ženské hormony jsou v tuku, kterého jsem měla málo.. Tehdy chtěli ať uberu na intenzitě treninku, abych přibrala a ještě mi dali hormonální tabletky, de facto antikoncepci. Když jsem se bavila s gynekologem, tak říkal, že buď je to, jako u mne, nebo takové sportovkyně mají naopak velmi bolestivé menses. A tak tomu bylo následně u mé dcery. Tam ve škole volali sanitu, jak se svíjela a kolabovala. Mně hormony pomohly, ten Gynex jsem objevila pro dceru. Babička říkala nahřívat poklici a přes utěrku nahřívat podbřišek.
Jsem ráda, že jsem Vás odhadla. Ale snažší by to bylo, kdybyste hned v dotazu uvedla něco tak zásadního, jako svoji každodenní fyzickou zátěž.
Vyzkoušejte ještě volně prodejné léky proti bolestem. Poptejte se v lékárně, který lék je nejvíce účinný při menstručních bolestech. Je hodně možností, některý by mohl zabrat lépe než algifen.
Gynekologické vyšetření máte pravděpodobně v pořádku? Možná byste si mohla nechat zkontrolovat hormonální profil, pro jistotu, zda je v pořádku. Při indikace gynekologem zdarma na pojišťovnu. Jinak se platí, hormonální profil se zkoumá z krve. Některé problémy neusí být na ultrazvuku vidět, poznají se až podle hodnot hormonů. Více k HP jsem psala zde poradte.cz/...
Jenže slečně je 21, nejspíš ještě dítě neplánuje. Endometrióza se většinou zjišťuje až invazivně, když se tělo otevře. Odstraní se vše co roste kde nemá a doporučuje se po operaci rychle otěhotnět, protože často sliznice za pár měsíců zase naroste, kde nemá. HA může být menší zlo, brání růstu sliznice.
Mari,
plně vás chápu, že je to k nevydržení. Já jsem to tak měla celý život. Jako mladá tak příšerné bolesti, horem dolem, omdlívání, musela jsem mít neschopenku, protože jsem se ani neudržela na nohách. A bohužel ani po porodu to lepší nebylo. Až v 48 s přechodem to pochopitelně ustalo. Co já do sebe naházela Spasmoveraginů, to bych těžko spočítala.
Tazatelka přiznala každodenní fyzickou zátěž. Závodně sportuje. AH u ní potlačila onu "ženskou cykličnost" a v důsledku náročných tréninků nenastal nejspíš pořádně restart. Tam budou ve hře hormony.
Dokážu si představit jak vám je. Kdysi jsem měla taky takový problémy. Některý cykly byli tak hrozný, že jsem i uvažovala nad tím nechat si vzít dělohu. Jedno období jsem brala i Tramal, ale z toho jsem byla ko. Zkuste kontryhelovej čaj a pak kapky od paní Podhorné / fy Naděje / . Pokud napíšete přímo paní, vysvětlíte svoje problémy, tak vám sestaví kúru na tělo. A ještě jsem dělala jednu "prasárnu" a to, že jsem první den brala každy 4 hodiny Ibalgin 400. Ale to raději nezkoušejte ať si neodrovnáte zažívání. Přeji hodně sil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.