Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesnesitelná bolest vs HA

Od: mari* odpovědí: 22 změna:
Dobrý den, před rokem jsem přestala brát HA(nebyla potřeba, nebyl přítel a já do sebe nechtěla prát hormony). Je mi 21let.Asi před půl rokem, když se menstruace srovnala, mi začaly galeje. Nesnesitelné bolesti první den MS trvající cca 4 hodiny. Ale když říkám bolest, myslím opravdu neuvěřitelná bolest. Jsem holka do nepohody a jen tak něco mě nebolí, ale tohle se nedá. Zvracim,omdlevam, drevenati mi nohy, nemůžu rovně stát,chodit,mám všude studený pot, poslední dva měsíce je to ve fázi, že chybí opravdu jen kousíček abych si nezavolala sanitku(kvuli nějaké kapacce na bolest). Jsem u bezpečnostních sborů a tyto stavy si nemohu dovolit zažívat... Jsem každý měsíc vystresovana, abych náhodou nebyla ten den ve službě, protože to bych rozhodně nezvládla. Gynekolog tvrdí, že je to normální než se tělo srovná s tím že už nebere HA a předepsal mi algifen(ten skoro nepomáhá). Díky práci zvažuji že znovu začnu s HA abych se zbavila těchto bolestí.. Ikdyz Teda jsem proti tomu... Zkrátka buď extrémní bolesti nebo pohoda s praskama. Co si vybrat a jak se rozhodnout.. Máte některá podobnou zkušenost dámy?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Zkuste přírodní bioinformační kapky Gynex / Energy/. Tou alternativou se zabývá úspěšně gynekolog MUDr Bohdan Haltmar. Olomoucký kraj. Měl poradnu i na internetu. Jen nevím, jestli ještě ordinuje coby důchodce.

Váš problém může souviset s nedostatkem některých látek v těle. Třeba Mg- hořčík, je dobré zapít mlékem. Ideálně jako Magnosolv- prášek do vody, předepíše obv.lékař. Prospívají flavonoidy- ty jsou v salátě, jablkách, švestkách, borůvkách, hrozn.víně, červené řepé i červ.zelí. E vitamín 200mg denně- jinak obilné klíčky, semena, panenské oleje.1 nalačno, vitamín B6- kvasnice, banány, melasa, brambory, luštěniny, pohanka, vločky, ořechy..., a jestli máte větší krevní ztráty, tak řepnou melasu určitě lžíci denně. + čaje z lékárny. Z léků doporučují Ibalgin.

Omezte kávu, čaj, živočišné tuky. Méně masa, ale více ryb.

liska5

Tohle prý bývá u typů dívek spíš méně "hormonálně výrazných". Myslím takové ty sportovní chlapecké typy s menšími ňadry. Jste taková figura? A śtítnou žlázu máte v pořádku? Vše souvisí se vším, zejména v případě hormonů...A po dítěti už problémy nebudou. Aspoň u těch, co znám.

mari*
hodnocení

Ano, mám svalnatou figuru, skoro žádná prsa. Sportuji 6x týdně na závodní úrovni a štítná žláza v pořádku (po vyšetření)
liska5

Já kdysi dělala závodně atletiku. Když jsem měla menses, tak byly i lepší časy! To prý asi u 15% běžkyň. Pak jsem na rok úplně ztratila menses v 21 letech! Ženské hormony jsou v tuku, kterého jsem měla málo.. Tehdy chtěli ať uberu na intenzitě treninku, abych přibrala a ještě mi dali hormonální tabletky, de facto antikoncepci. Když jsem se bavila s gynekologem, tak říkal, že buď je to, jako u mne, nebo takové sportovkyně mají naopak velmi bolestivé menses. A tak tomu bylo následně u mé dcery. Tam ve škole volali sanitu, jak se svíjela a kolabovala. Mně hormony pomohly, ten Gynex jsem objevila pro dceru. Babička říkala nahřívat poklici a přes utěrku nahřívat podbřišek.

liska5

Jsem ráda, že jsem Vás odhadla. Ale snažší by to bylo, kdybyste hned v dotazu uvedla něco tak zásadního, jako svoji každodenní fyzickou zátěž.

mari*
hodnocení

Ano ano atletiku jsem dělala závodně dřív a hodně holek mělo také ztrátu měsíčku. Já ne, vlastně nikdy nevynechaly a tehdy jsem je měla vlastně ráda - žádné bolesti a dokonce větší fyzické výkony...
Zkusí Vaše rady a mockrát děkuji :)

floro*
hodnocení

2x
Je smutne, ze jsme to s emancipaci a rovnopravnosti zen a muzu dotahly tak daleko az musime potlačovat a tajit zenske prirozeno jakym menstruace je. To jen na okraj.
Urcite znovu reste s gynekologem a nejspis bych zmenila ordinaci. Dalsi vec je ta, ze se toto muze dit pri vysoke fyzicke zatezi. I kdyz nemusi byt nijak extreme vysoká, jako spis na jiste vysi dlouhodoba. To muze menit ponery hormonu. Texistuje i hormonalni vysetreni.

hodnocení

0x

Vyzkoušejte ještě volně prodejné léky proti bolestem. Poptejte se v lékárně, který lék je nejvíce účinný při menstručních bolestech. Je hodně možností, některý by mohl zabrat lépe než algifen.

Gynekologické vyšetření máte pravděpodobně v pořádku? Možná byste si mohla nechat zkontrolovat hormonální profil, pro jistotu, zda je v pořádku. Při indikace gynekologem zdarma na pojišťovnu. Jinak se platí, hormonální profil se zkoumá z krve. Některé problémy neusí být na ultrazvuku vidět, poznají se až podle hodnot hormonů. Více k HP jsem psala zde poradte.cz/...

mari*
hodnocení

Děkuji za rady :) vše by mělo být v pořádku, na pravidelné prohlídky samozřejmě chodím.
Zkusím tedy ale to vyšetření z krve :) pěkný den

hodnocení

0x
Já jsem měla přímo nesnesitelné křeče v podbřišku, počítám že bolest jsou křeče. Nic jiného jsem ale řešit nepotřebovala. Našla jsem cvik v joze. Potřebovala jsem uvolnit svaly.
Jako první jsem zkusila předklon vestoje s napnutými nohami, výdrž 15 sekund. Zabíral asi za 2 minuty, nějak mne nenadchnul.
Pak jsem používala cvik, který zabíral ihned, úplně kouzelně. Dřep s vybočenými koleny. Cvik je docela těžký. Jestli ale pomůže i někomu jinému na tyto křeče, to nevím.
joga.cz/...
Chodidla jsou do stran vytočená co nejvíce, jako by stála na neviditelné přímce.
Po porodu můj problém s křečemi zmizel.
mari*
hodnocení

Ano, jedná se o křeče, ale takové že nemůžu stát, vlastně nemůžu ani ležet, jen zvracim a brecim nedokážu si představit dělat jóga cvik, téměř určitě bych hned omdlela
floro*
Musíte to zkusit. Ono někdy to nejnemoznejsi řešení je někdy nejúčinnější.

hodnocení

0x
Nechte se vyšetřit dobrým gynekologem. Taky můžete mít endometriózu, ta právě způsobuje, mimo jiné, strašné bolesti v podbřišku. Může to skončit až neplodností. Kamarádky dcera to měla a skončila na operaci. Naštěstí to pomohlo a miminko má.
liska5

Taky se divím, že gynekolog tvrdí, že je to v pořádku. Já bych tam šla znova...

pb®

Jenže slečně je 21, nejspíš ještě dítě neplánuje. Endometrióza se většinou zjišťuje až invazivně, když se tělo otevře. Odstraní se vše co roste kde nemá a doporučuje se po operaci rychle otěhotnět, protože často sliznice za pár měsíců zase naroste, kde nemá. HA může být menší zlo, brání růstu sliznice.

mari*
hodnocení

Na endometriozu jsem se schválně ptala a po testech se zjisitilo, že mám jen lehké změny způsobené vysokou zátěži, ale nic zásadního. Jsem vážně zoufala a už teď se bojím dalšího měsíce

Mari,

plně vás chápu, že je to k nevydržení. Já jsem to tak měla celý život. Jako mladá tak příšerné bolesti, horem dolem, omdlívání, musela jsem mít neschopenku, protože jsem se ani neudržela na nohách. A bohužel ani po porodu to lepší nebylo. Až v 48 s přechodem to pochopitelně ustalo. Co já do sebe naházela Spasmoveraginů, to bych těžko spočítala.

floro*
hodnocení

0x
Ještě bych zkusila teplou lázeň, napustit si vanu horké vody a relaxovat. Nebo alespoň sedací koupel ve vysokém lavoru ať máte ponorný celý podbrisek a půl zad. A pak nahřátá zacvičit.
Taky rozbory krve na železo, jestli nejste chudokrevna a hořčík.
Ten doplňkový hořčík si zkuste nasadit už několik dní před očekávanou menstruaci a dávkování podle návodu. U magnezia v tabletách je ta dávka vysoká, jeden prášek nestačí. To by vám mohlo pomoct. Ty křeče jsou stahy dělohy a magnezko se předepisuje těhotným při tvrdnuti břicha, což jsou stahy taky.
liska5

Tazatelka přiznala každodenní fyzickou zátěž. Závodně sportuje. AH u ní potlačila onu "ženskou cykličnost" a v důsledku náročných tréninků nenastal nejspíš pořádně restart. Tam budou ve hře hormony.

floro*
Nesportuje, ale je u bezpečnostních sborů. Už jsem ji psala vyse, že má jít určitě k lékaři a nechat si zjistit, kde problém začíná. Druhá rada je jen to, co může proti bolesti udělat doma. Navíc ten stres ji k tomu nepřidá, ten to ještě zhoršuje. Ale zjistit odkud to pramení je základ, přes to nejede vlak.

hodnocení

0x

Dokážu si představit jak vám je. Kdysi jsem měla taky takový problémy. Některý cykly byli tak hrozný, že jsem i uvažovala nad tím nechat si vzít dělohu. Jedno období jsem brala i Tramal, ale z toho jsem byla ko. Zkuste kontryhelovej čaj a pak kapky od paní Podhorné / fy Naděje / . Pokud napíšete přímo paní, vysvětlíte svoje problémy, tak vám sestaví kúru na tělo. A ještě jsem dělala jednu "prasárnu" a to, že jsem první den brala každy 4 hodiny Ibalgin 400. Ale to raději nezkoušejte ať si neodrovnáte zažívání. Přeji hodně sil.

liska5

Ibalgin se doporučuje, ale jen jeden v úplném začátku. Tramal by mě taky porazil. Mgr Jarmila Podhorná z Konice mi namíchala kůru přímo na tělo po borelioze a opravdu jsem se z toho zcela "vylízala". Dělá ty kapky z pupenů stromů- gemmoterapie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]