Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moc nejím, je mi špatně od žaludku a nevím co s tim

Od: fox123* odpovědí: 33 změna:

mam takovou otázku , je mi skoro 15 a merim 167 Cm a vážím 54 kg ... ale moc sloro nejim a navíc vždycky když se najim tak je mi po jídle blbě od žaludku a Ja vůbec nevím Proč ... a to je po každém jídle tak potom nechci moc jist protože mi je potom blbě ale někdy se snazim jist ale ted poslední dny moc nejim , poradi mi prosím někdo proč je mi vždy blbě? Prosím

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Problém může být psychosomatický od stresu anebo třeba počínající mentální porucha stravování (anorexie). Řekni to rodičům a své lékařce.

doplněno 19.01.21 11:12:

Proč byste měla mít křeče, když máte hlad? Nerozumím.

fox123*
hodnocení

Dobře dekuju , a chtěla jsem dodat ze když mám někdy hlad nemám vůbec křeče

fox123*
hodnocení

Vždy když jsem měla hlad měla jsem křeče ale přestalo to i stim ze se mi dělalo blbě s hladu

hodnocení

4x

Upravte si stravování tak, abyste nehladověla. Pokud moc nejíte, pak si zaděláváte na problémy s příjmem potravy. Pokud trpíte nechutenstvím, obraťte se na svého lékaře a řešte to s ním.

hodnocení

2x
A se svou váhou jsi spokojená? Bojíš se, že ztloustneš? Základ je jíst pravidelně a hýbat se. Tím že nebudeš jíst, si zaděláváš o zdravotní problémy do budoucna.
fox123*
hodnocení

Jakoby chtěla jsem nekolikrat zhubnout , cvicim ale kvůli tomu ze mám problémy s koleny ale někdy dělám i dřepy aby se mi nějak zlepšila postava

Podle výšky a váhy mi přijde, že jsi akorát. Není potřeba žádný extra sport. Stačí třeba dlouhé procházky rychlejším tempem a v létě jezdit na kole. K pohybu je třeba pravidelně jíst, aby se ti zrychlil metabolismus a spalování. I když se ti nechce, dej si malou snídani, pak svačinu, oběd, svačinu a večeři. Je potřeba se to naučit. Já měla třeba problém se snídaním. Jako motivaci si můžeš pořídit nějaký fitness náramek, kde uvidíš své pokroky. Přítel používá aplikaci, kde si hlídá jídelníček. Když chce zhubnout, jí méně jídla nebo méně kalorickeho. Zelenina neomezeně. Ale jí PRAVIDELNĚ! Výsledek se dostaví vždy. Když chce nabrat svaly v posilovně, naopak jídla přidá, aby tělo mělo z čeho a maká. Jen přestat jíst je cesta do pekla.
fox123*
hodnocení

Bohužel me se někdy jidlo hnusi i když jim třeba Rizek s kaši je mi z toho blbě , a ten fitness náramek je dobrý nápad asi bych to zkusila protože me děla problem jist svačiny a snídaně někdy i večeře

Ten jídelníček si stáhni do telefonu, fitness náramek je pro měření aktivit a spalenych kalorií. Zkus jíst to, nač máš chuť. Něco být musí. Pokud ti z jídla bude špatně až tolik, že nebudeš jíst, svěř se rodičům. To už by bylo na lékaře. Obvodní lékař by tě pak poslal buď k psychologovi - pokud je to ve tvé hlavě tj. stres nebo strach z tloustnutí nebo na gastro pro vyloučení jiného problému. Na nechutenství je také dobrý pangamin.

Na nechutenství se také píchá vitamín B (nevím přesně který), aby měl člověk hlad. Mi se to jeví jako psychický problém, že rodiče ani lékař o problému neví. Pouze z psychických důvodů se tyto potíže tají, když začíná anorexie anebo jiné psychosomatické potíže způsobující nechutenství.

fox123*
hodnocení

Dobrá , ale ohledně toho nechutenství ... i i když mám had tak z každého jidla mi je divné a nebo dokonce blbě ... takový divny pocit , nebo vždy když se vzbudim taky mi je úplně totálně blbe , a já proste nevím co stim mám dělat jestli teda nějaký vitamin nebo jina věc to netuším

Pomohou rodiče a lékař.

fox123*
hodnocení

Už jsem ti říkala mamce ale ta mi řekla ze si prej vymyslim :D

Mamka si může myslet, že jsi jen vybíravá v jídle. Nemusí jí dojít, že by to mohlo být něco jiného.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

nejsi tehotna?

fox123*
hodnocení

Nejsem těhotná , tak mlada bych nikdy těhotná nebyla

jurajjuraj*

tak k doktorovi at te posle na nejake vysetreni, sono , gastro a si zas moudrejsi, taky to muzou byt nervy

liska5
hodnocení

2x

Tak zavolej své doktorce, jestli Ti dá doporučení k psychologovi a tip na výživového poradce, že se jedná nejspíš o poruchu příjmu potravy. A klidně dodej, že rodiče si myslí, že si vymýšlíš a nechtějí tím pádem nic řešit. Nějak Ti odpovědět musí..A jednej. Není to normální. Sportuješ?

fox123*
hodnocení

Už jsem doktorce zavolala , a ano sportuju

hodnocení

2x

Rozhodně tohle musíte řešit s rodiči a s lékařem. My tady můžeme psát názory, ale neznáme Vás a nevíme co vám opravdu je. A pokud byste měla opravdový problém zdravotní, tak to přece nemůžete řešit na laické poradně, kde nejsou lékaři, ani odborníci a i kdyby byli, tak by Vám přece nemohli nijak pomoci nějakou radou, aniž by Vás vyšetřili. Máte rodiče a těm na Vás určitě záleží a navíc Vás znají, tak ti budou určitě vědět co se s Vámi opravdu děje.

Slečna píše, že mamka jí nevěřila.

liska5

Tak se svěřit tetě nebo babičce. Ale i sama si může zavolat lékaři...

Já jsem to četla, že slečna píše, že jí maminka nevěřila. Ale viděl jste někdy matku, která by brala na lehkou váhu zdraví vlastního dítěte? Já teda ne. Proto si myslím, že její rodiče vědí nejlépe, co slečnu opravdu trápí a kdyby to bylo vážné, tak by ji podle mého určitě maminka neodbyla s tím, že si vymýšlí ale šla by s ní k lékaři.

Také žádnou takovou matku osobně neznám, ale jistě takové existují, dokonce ještě horší. Těžko můžeme posoudit, jaká její matka je.

liska5

Znám takové dvě /každou v jiném městě/, které berou zdraví dítěte na lehkou váhu a potíže děcka bagatelizují. Jedna pro práci na dítě nemá čas, druhá chce vychovávat tvrďase, který nefňuká... A obě děti na první pohled nejsou v pořádku...

A hlavně můžeme těžko posoudit, kdo to sem vůbec píše. Ale to nevadí, jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a jestli ty naše rady někam povedou. V téhle době je zde čím dál víc divných dotazů. Ale alespoň máme co číst a na co reagovat a nikdo nemůže říct, že by se nikdo nesnažil pomoci. :) Já teda mám štěstí, ale takové rodiče jsem za celý svůj život nepotkala.

Škoda, že se asi nedozvíme, zda je už slečně lépe, nebo jestli se někam objednala. Doufejme, že si někam zavolala.

fox
hodnocení

Ale dozvíte , měla jsem povinnou týdenní dietu a už mi skončila trochu se to zlepšilo ale furt mi někdy je blbě , doktorka mi řekla at se ji ozvu tak uvidím co me ještě čeká

liska5
hodnocení

2x

Říkáš, žes volala lékařce. A jak to dopadlo? Taky Tě nebere vážně? Poslala Tě psycholožce nebo k výživové poradkyni?

fox123*
hodnocení

Dala mi dietu Ale moc to nepomaha , tak me asi posle na sono a na odběr krve

liska5

Lékařka zkouší, co zabere a čeká, že jí dáte vědět. Tak se u ní objednejte.

Ona Vás zná, my tady můžeme akorát hádat.

hodnocení

2x
Když jsem měla kdysi bolesti žaludku a nešlo mi jíst, dělalo se mi špatně, bývá to psychické. Psychika tím symbolicky ukazuje, že něco v životě toho člověka nejde strávit. Jde o nepříjemný zážitek, nepříjemné myšlenky a musí se to hledat hned. Hledá se, jestli se někdo nechová tak, že to nejde přijmout. Nestravitelné myšlenky se přenesou na tělo a to pak u citlivých lidí nezvládne dobře trávit. Tělo poslechne psychiku a chová se stejně. Tomu se právě říká psychosomatické potíže. Lékař nenajde problém na těle, problém je neviditelný. Musí se najít a zklidnit. Často je problém už starší a potlačovaný, skrývaný před sebou. Psychika pak umí vyvolávat i zvracení a tělo se vysílí úplně.
Je nutné si uvědomit, že jsi ideální právě taková, jaká jsi teď. Že jsi ale nemocná a chceš najít myšlenku, která tvoji bolest (problém) nastartovala. Myšlence se musíš postavit, protože ty nejsi otrok takové myšlenky a není bezpečné jí věřit a poslouchat. Ty vládneš takovým myšlenkám a ony musejí poslouchat Tebe.
Pokud je problém v psychice, musí si za takovým novým postojem člověk pevně stát a věřit mu. Stačí se podívat a rozpomenout se, jestli Tě nějaký zážitek, nebo něčí slova nebolela nějak víc, aby to skoro nešlo přijmout. Na to se dá vzpomenout rychle.

iz*
hodnocení

2x

"Poradi mi prosím někdo proč je mi vždy blbě?"

Neporadí, protože nikdo neví, co Vám je. Může to být psychikou, jak zde zmiňují někteří rádci, ale může to být i něčím úplně jiným > na to odpoví jenom lékař.

Mně bývá špatně, když někdy méně jím a pak se najím normálně. Kdyby to byla tato příčina, mohlo by pomoci postupné zvětšování porcí až do "normálu".

Ovšem bez lékaře radši nehazardujte, zdraví máte jenom jedno!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]