Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám strach navázat nový vztah

Od: bsvrv odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, v minulosti jsem se spálila s kluky. Teď se s jedním novým scházím a mám strach, aby se to neopakovala. Mám i sníženou důvěru a často přemýšlím, co se může stát, aby mě někdo zase nezklamal.
S chlapcem na nic nespěchám, na třetím rande mi dal první pusu a na čtvrtém vzal za ruku. Chodíme spolu na procházky ven. Jinak mi je 24 let.
Nevíte, jak se toho pocitu z minulosti zbavit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

5x
Chlapec je bud pomalejší nebo ma trpělivost hodnou boha.

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Nepatlejte se ve svých zklamáních. To je minulost. Teď se vám rýsuje nový vztah. Vzhledem k tomu, že jste se sešli již několikrát, je jasné, že náklonnost je oboustranná. Taková, jakou vás poznal do dnešního dne, taková se mu líbíte. Nesrovnávejte ho s těmi předchozími, ani nečíhejte na to, zda něco neřekne nebo "nepojedná" jako některý z těch předchozích mužů. Všechno, co udělá nebo řekne a vám je to příjemné a sympatické, to opětujte a chovejte se spokojeně, mile a hlavně přirozeně. Pokud se budete obávat neúspěchu nebo zklamání, vycítí to, taky vám přestane důvěřovat (i on má jistě za sebou nějaká zklamání, jinak by byl zadaný) a začne být ostražitý. Žádný chlap nechce vystresovanou a nervózní chudinku co je stále ve střehu. Každý chce příjemnou, spokojenou, milou a vyrovnanou osobnost. Nepřemýšlejte a neplánujte, jak by se měl on nebo vy chovat, chovejte se tak, jak to v tu chvíli cítíte. A pokud je to pro vás ten pravý, tak ten vztah vyjde. A my všichni tady vám držíme palce. Ida

liska5
hodnocení

3x

Jestli z Vás tyto obavy vyzařují a on vycítí, že na něm příliš visíte a že Vás má totálně jistou, tak ta jeho touha může ochladnout. Určitě mu neříkejte o tom, jak Vás jiní zklamali a opouštěli. To bylo poučení pouze pro Vás, abyste příště byla pohodová a řešila problémy s humorem a měla dál své zájmy.

Třeba má on taky špatné zkušenosti s druhým pohlavím a pochopí ji. Ale lepší je to neříkat.

hodnocení

2x

Dobrý den. Věřte si, je dobré mít zdravé sebevědomí. Ve vztahu je důvěra důležitá. Nemyslete na to co bylo. Myslete na to co prožíváte s ním nyní a na budoucnost. Téměř každý z nás se zklamal ve vztahu a život jde dál. Nebojte se toho, život je krátký, tak si ho užívejte a nechte bolístky z minula už být.

hodnocení

2x

Víš proč to v minulosti tak bylo? Protože to být nemělo. Ty vztahy být prostě neměly být. Jestli tenhle ano, pak vydrží. Máš pravdu, nikam nespěchejte, ale také nesmíte dlouho přešlapvat na místě. Vztah se musí vyvíjet, postupovat. Je potřeba budovat důvěru, prohlubovat vztah, stavět základy. A to jinak nejde, než poznáváním ním toho druhého a chápaní, zda lze tohle přijmout a mílovat ho právě proto.

hodnocení

2x

Kdo se bojí, nesmí do lesa!

Hlavně to není fér, že by někdo nový měl pykat za chyby někoho v minulosti.

hodnocení

0x
Myslím, že jedno sezení s psychologem by Vám mohlo pomoci.

hodnocení

0x

Ak nie je totalne zamilovany, neskuseny alebo nesmely, casom vznikne bludny kruh :

necha vas, lebo s niekym, kto poriadne nevie, co chce, sa fungovat neda, co zase vas utvrdi v tom, ake svine su vsetci chlapi a ide im len o jedno.

hodnocení

0x

Záleží pouze na vás, jak to bude pokračovat. Buďto se rozhodnete, že se bát přestanete a teprve pak můžete mít pohodový vztah, nebo si nedokážete poručit, stále se budete bát a historie se bude opakovat. Je potřeba se strachu zbavit, at už s pomocí psychologa, nebo svojí vůlí. "Vše, čeho se obáváte, se na vás navalí..."

vercana
hodnocení

0x

Jestli to bude u vás všechno tak pomalé, tak pán může ztratit trpělivost a budete opět zklamaná a sama. Máte sníženou důvěru, kterou on už může cítit. Takže také by vás mohl jenom využít a pláchnout jako ti předešlí.

hodnocení

0x

Podle průběhu rande bych řekl, že to jde tak jako za mojí doby, tedy celkem normálně! Proto když někdo píše, že je to pomalé, tak už se třeba na druhém rande spolu peleší? Vidím to tak, že pokud to vydrží mezi Vámi jako přístup člověka k člověku včetně zamilovanosti a né jen pro požitek v sexu, tak by to třeba budoucnost mohlo mít... On né každý kluk nemusí být posedlý hned třeba sexem, ale hledá tu pravou na dlouhodobý vztah...

Ono taky hnedka na podruhé spolu hupnout do postele taky nemusí mít budoucnost, on ten dotyčný třeba taky může vyžadovat nějakou dobu na Vaše první milování... A může v tom vidět třeba,že jste třeba holka pro všechny...

Prostě bych tomu nechal volný průběh... Ono vše vždy nějak dopadne a v tomto případě třeba i dobře...?

liska5

Hlavně nemyslet na to, že to může špatně dopadnout, protože to pak opravdu zkrachuje. Ze všech těch nevydařených vztahů snad má nějaká poučení. To nejsou prohry, ale lekce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]