Nejste přihlášen/a.
Hezkou sobotu přeji, dcera chodí po vyšetření zatím s nejasnými potížemi, vyslechla si na urologii podezřeí, že by se mohlo jednat o zúžení močové trubice. Setkal se zde někdo s takovým problémem a jak vypadala léčba? Byla na sono a odběrech a je pozvána za týden na další vyšetření. Děkuji za odpověď.
maky, ty nejpřesnější a odborné informace ohledně zdravotního stavu dcery Vám může dát jedině lékař, který ji vyšetřuje. Bude znát laboratorní hodnoty i výsledek sona. Zbytečně byste se stresovala cizími příběhy, pokud by někdo líčil vlastní zážitky. U Vaší dcery může být vše úplně jinak.
Obecně a jen stručně: provádí se urodynamické vyšetření - pomocí křivky se zaznamenává průtok moče, jsou různá vyšetření se zavedením optiky do močových cest, vyšetřuje se i podáním kontrastní látky, Někdy se provádí chirurgické uretroplastiky. Všechno rozhoduje lékař, záleží i na důvodu, který by se zúžením souvisel (poranění, záněty, časté cévkování, nádory). Ať vše dobře dopadne!
patrika, to máte pravdu, že u každého pacienta je to jinak. Jen mne tato zpráva překvapila a protože má přijít až ve čtvrtek na další vyšetření s pro výsledky krev+moč, přišlo mi to dlouhá doba a jsem trochu napnutá, co se zjistí. Nezbývá než vyčkat, děkuji za odpověď.
Tam kde je zúžení z jakýchkoliv příčin, tam se asi bude snáze držet infekce. Ať si na event. záněty pořídí Lichořeřišnici kapky a Rowatinex. Obojí, když začne řezání při močení, tak hned nasadit. Jinak močové cesty nejvíce "marodí" v zimě a velmi často bývají reakcí na stres. A urolog. čaje střídat. Držím palce!
liško, děkuji za radu, řezání naštěstí nemá, jen divný tlak. A stresy, ty tedy byly hrozné, zetáka srazil na kole nákladák, je div, že přežil, bylo to strašné, vrtulníkem ihned do Motola. Tak nyní již mu dovolili odložit berle a dva týdny již pracuje /doma na pc/. I otřes mozku byl také velký, následky už se lepší.
Mám tutéž diagnozu a časté záněty močového měchýře plus inkontinence. Na podzim mi trubici trochu "rozšířili" (zákrok v narkoze-tedy 3 dny hospitalizace) a po 6 týdnech by se měl zákrok opakovat, ale kvůli covidu je to v nedohlednu, neb je to odkladná záležitost. Musím i podotknout, že už nejsem nejmladší.
samento, děkuji, zatím to ani na zánět nevypadá, koukáme na to jak z jara, protože záněty močových cest neznám ani já, ani dcera, naštěstí ani jedna vnučka. Musíme vyčkat na výsledky krev+moč a další vyšetření. Dceři je 48. Děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.