Nejste přihlášen/a.
Nějak jsem dnes předimenzoval večeři.
Dá se těsto na bramboráky zmrazit na jindy?
Nebo je lepší bramboráky nasmažit a zmrazit hotové?
Brambory, obzvlášť syrové v mrazáku nedopadnou dobře. Zmodrají, zhadrovatí, uvolní se z nich voda. Pokud dáte zamrazit těsto a pak rozmrazíte a chcete použít, bude z toho jen vodnatá blátivá nelákající směs.
Pokud dáte zamrazit hotové bramboráky, nebudou taky nikdy jako čerstvé. Nebudou křupavé, ale něco, jako udělané z filcu.
Občas se mi stane, že těsto zbyde. Udělám z něj jeden veliký a silný bramborák, nechám vychladnout a natrhám slepičkám. Ty se dovedou poprat o něco dobrého. Mám radost, že jim to chutná, protože vím, že bych s bramborákového těsta stejně nic jiného neudělala. Tak ať se holky "maj". Jaga.
Syrové brambory, když přemrznou, tak zesládnou.
Doporučuji zamrazit hotové bramboráky.
Neberte si příklad ze "zmrazených bramboráků", které přesunute z mrazáku do friťáku a pak jsou výborné, postup přípravy těchto polotovarů není jednoduchý. Mimochodem, patent na mražené bramboráky má český podnikatel, který na tom po revoluci vydělal dost peněz, podle mne zaslouženě...
Zmrazené syrové bramboráky se kdysi (jak teď nevím) prodávaly a nebyly špatné. Jen bych doporučila zmrazit jednotlivě, proložené fólií a pod., protože z hroudy těsta placku neuděláte - a pak samozřejmě lehce povolené smažit pomaleji a déle.
Zažila jsem na jedné chatě v Beskydech, že bramboráčky vyndali z mražáku, rozstřihli folii a hned nám ta kolečka usmažili. A to avizovali na vývěsce domácí bramborák.
Hlásím výsledek: Bramboráky lehce osmažené jen tak aby držely tvar jsem proložil fólií a zmrazil. Dnes (po pěti dnech) jsem je vytáhl z mražáku a dosmažil dokřupava. Chutnaly stejně jako čerstvé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.