Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmražení těsta na bramboráky

Od: jethro® odpovědí: 15 změna:

Nějak jsem dnes předimenzoval večeři.

Dá se těsto na bramboráky zmrazit na jindy?
Nebo je lepší bramboráky nasmažit a zmrazit hotové?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

9x
Já bych je normálně usmažil tak jako napůl, aby držely pohromadě, proložil bych je potravinářskou fólií a pak je dal do mrazáku. Běžně kupuju bramboráky od Mc. Caine, ty jsou předsmažený a následně zamražený a hlavně strašně dobrý. Ale záruku ti na to nedám, já je nikdy takhle zmrazit nezkoušel... *mir*

hodnocení

5x

Brambory, obzvlášť syrové v mrazáku nedopadnou dobře. Zmodrají, zhadrovatí, uvolní se z nich voda. Pokud dáte zamrazit těsto a pak rozmrazíte a chcete použít, bude z toho jen vodnatá blátivá nelákající směs.

Pokud dáte zamrazit hotové bramboráky, nebudou taky nikdy jako čerstvé. Nebudou křupavé, ale něco, jako udělané z filcu. :-D

Občas se mi stane, že těsto zbyde. Udělám z něj jeden veliký a silný bramborák, nechám vychladnout a natrhám slepičkám. Ty se dovedou poprat o něco dobrého. Mám radost, že jim to chutná, protože vím, že bych s bramborákového těsta stejně nic jiného neudělala. Tak ať se holky "maj". Jaga.

hop®
hodnocení

2x

Syrové brambory, když přemrznou, tak zesládnou.
Doporučuji zamrazit hotové bramboráky.
Neberte si příklad ze "zmrazených bramboráků", které přesunute z mrazáku do friťáku a pak jsou výborné, postup přípravy těchto polotovarů není jednoduchý. Mimochodem, patent na mražené bramboráky má český podnikatel, který na tom po revoluci vydělal dost peněz, podle mne zaslouženě...

lidus*
hodnocení

2x

Nemrazit. Je to pár brambor, vejce a koření, já bych to v klidu vyhodila a příště dělala čerstvé.

rothschedl
hodnocení

1x
Tento prášek se jmenuje Bělka a slouží aby brambory neoxidovaly. Lze použít i při zavařování, např. květák nezčerná apod.
liska5

To je vlastně - E 221, antioxidant, částečně konzervant. Dává se do kompotů a džúsů, aby udržely svou barvu. Jinak ničí thiamin / vit.B1/ . Někdo na něj citlivý, možná alergický. Nepoužívat často, vadí ledvinám.

hodnocení

0x

Zmrazené syrové bramboráky se kdysi (jak teď nevím) prodávaly a nebyly špatné. Jen bych doporučila zmrazit jednotlivě, proložené fólií a pod., protože z hroudy těsta placku neuděláte - a pak samozřejmě lehce povolené smažit pomaleji a déle.

liska5

Zažila jsem na jedné chatě v Beskydech, že bramboráčky vyndali z mražáku, rozstřihli folii a hned nám ta kolečka usmažili. A to avizovali na vývěsce domácí bramborák.

kenav

Vše co je z brambor tak z mrazaku nestoji za nic,a ze syrovych to uz vubec ne

liska5

Já nikde neříkám, že byly výborné. Domácí bramborák, co si sama dělám, je o dost lepší. A možná byly předsmažené, jak píše Jezevec.

hodnocení

Dík za odpovědi. Zařídil jsem se podle rady od @jezevec a když to nevyjde, tak holt to dopadne podle @babajaga

hodnocení

Hlásím výsledek: Bramboráky lehce osmažené jen tak aby držely tvar jsem proložil fólií a zmrazil. Dnes (po pěti dnech) jsem je vytáhl z mražáku a dosmažil dokřupava. Chutnaly stejně jako čerstvé.

tibike
Ahoj, máš tento způsob zamražení odskoušený víckrát? Opravdu to funguje? A před smažením je necháš povolit na pokojovou teplotu, nebo hned mražené do rozpáleného oleje? Potřebuji připravit cca 60 branboráků na akci. Děkuji za odpověď a tvůj čas. Tibor.

bramboros
hodnocení

0x
Tak před pěti lety jsem poznal kouzlo.To spočívalo v tom,že jsem do čerstvého těsta na bramboráky přidal jednu surovinu.Těsto na bramborák se po několika hodinách proměnilo na hnědé bahno(každý to určitě zná,že cca po půl hodině tmavne.Když jsem tam přidal prášek(nelze koupit v ČR)tak tèsto druhý nebo 3 dny bylo bořád světlé a nezabarvilo se do hněda.Vím jak se jmenuje ten prášek,ale nemůžu ho nikde najít na internetu.Za nedlouho se tu na té poradně pokusím zjistit,jak ten prášek získat.Pochybuji,že ten prášek někdo zná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]