Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pečené kuře bez kůrky, co dělám špatně?

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Peču na čtvrtky, ale nikdy se mi neudělá ta krásná křupavá kůrčička a navíc se někdy sloupne, díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

7x

Mě se tedy křupavá kůrčička daří, dělám to následovně :
- kuře napřed omyju a důkladně osuším papírovýma utěrkama
- šoupnu ho napřed tak na 25 - 35 minut při 230°C (pod poklicí)
- potom uberu na nějakých 170°C, zapnu horkovzduch a pokračuju další půlhodinku (pořád poklice)
- v další fázi poklici odstraním, přeliju výpekem a dám mu ještě tak 10 minut
- poslední krok - kuře rychle přeliju ledovou vodou, teplotu trouby zvýším na 220°C a dodělám ho tak 10 - 15 minut.
Samozřejmě je prvořadý vybrat si dobrý kuře, ideálně jen chlazený a ne nějakou chcíplotinu, co se dva roky válela v mrazáku... Pokud ho pečeš rozčtvrcený, tak se ta kůže sloupne velice často, lepší je vážně v celku...

hodnocení

Ta ledová voda mě zaujala, slyším to poprvé, jaký to má význam. Samozřejmě kupuji čerstvé a kvalitní.

jezevec*

Já upřímně nevím, ale kdysi mi to poradil jeden kuchař, já zjistil, že to funguje... a tak jsem neodmlouval, neřešil, nepátral... a od tý doby to takhle dělám...:)

hodnocení

4x
Peču na 160 st.C., rozporcované.
Pěkně pomalu, asi tak dvě hodiny.
Ke konci zapnu horkovzduch a přidám teplotu na 180 st. C.
Kuře se rozpadá a kůrčička je famózní.
hodnocení

díky, tak horovzduch jsem zatím nepoužívala

lidus*
hodnocení

3x

Peču kuře zásadně na čtvrtky, omyju a poctivě nasolím, přidám kus másla a peču na 200 v el. troubě. Asi 45min, vytáhnu a čtvrtky potřu medem s gril. kořením, dopeču kůrku asi 10min.

hodnocení

Děkuji, ale maso pečené s medem mi nechutná.

Na všechno používám horkovzduch a kůrčička je vždy, at peču mírně delší dobu nebo prudčeji, když na to pospíchám.:)

liska5

A to já ještě kuřecí čtvrtky pokladu plátky slaniny, ty pak taky chroupou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]