Nejste přihlášen/a.
Peču na čtvrtky, ale nikdy se mi neudělá ta krásná křupavá kůrčička a navíc se někdy sloupne, díky
Mě se tedy křupavá kůrčička daří, dělám to následovně :
- kuře napřed omyju a důkladně osuším papírovýma utěrkama
- šoupnu ho napřed tak na 25 - 35 minut při 230°C (pod poklicí)
- potom uberu na nějakých 170°C, zapnu horkovzduch a pokračuju další půlhodinku (pořád poklice)
- v další fázi poklici odstraním, přeliju výpekem a dám mu ještě tak 10 minut
- poslední krok - kuře rychle přeliju ledovou vodou, teplotu trouby zvýším na 220°C a dodělám ho tak 10 - 15 minut.
Samozřejmě je prvořadý vybrat si dobrý kuře, ideálně jen chlazený a ne nějakou chcíplotinu, co se dva roky válela v mrazáku... Pokud ho pečeš rozčtvrcený, tak se ta kůže sloupne velice často, lepší je vážně v celku...
Ta ledová voda mě zaujala, slyším to poprvé, jaký to má význam. Samozřejmě kupuji čerstvé a kvalitní.
Peču kuře zásadně na čtvrtky, omyju a poctivě nasolím, přidám kus másla a peču na 200 v el. troubě. Asi 45min, vytáhnu a čtvrtky potřu medem s gril. kořením, dopeču kůrku asi 10min.
Na všechno používám horkovzduch a kůrčička je vždy, at peču mírně delší dobu nebo prudčeji, když na to pospíchám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.