Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký sýr na těstoviny?

Od: chekase odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

jakým sýrem si nejčastěji posypáváte porci těstovin na talíři? :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Parmezán nebo nic. Jiné sýry máme na zapékání, na pizzu nebo na chleba. Ale na těstoviny výhradně parmezán resp tento typ.

liska5
hodnocení

2x

Každým, co se dá strouhat. Nejčastěji Eidam cihlou, ale i Balkánem i Nivou. Z té zbrousím ty bílé okraje...

hodnocení

2x
Strouhaným. Nejlepší je parmezán.

72mona
hodnocení

2x
Miluju parmazán, takže většinou ten. Ale ne vždy se podaří mít ho doma, takže pak buď úplně bez, nebo co je při ruce. I tu nivu si nadrobím. M.

hodnocení

2x

Na kostičky nakrájeným 20 % eidamem nebo madelandem.

doplněno 12.01.21 19:43:

nebo mozzarelu/cottage/balkán

Proč na kostičky a ne strouhaný?

Děkuji

Je to rychlejší (bez mytí struhadla) a plátkový by se stejně hůř strouhal.

elisa24

:) Dík za odpověď

hodnocení

2x

Goudu. Teď jsem v nějakém pomatení mysli koupila aidam a divila jsem se, co to je. Tvrdé, bez chuti a bez vůně. Pokorně se vracím ke goudě. Nejen na špagety, ale na všechno. Občas Nivu.

Český eidam snad už ani není sýr, aspoň od některých výrobců.

jezevec*
hodnocení

1x

Asi budu za prase, ale parmezán jen výjimečně. Většinou mozarellu nebo ovčí Kaškaval...

kepler*

Jen si malinko dloubnu. Správný název je PARMAZÁN, podle italského města Parma!

hodnocení

0x

Parmezán nebo niva.

hodnocení

0x

Já nastrouhám Goudu, tu kupuji pravidelně, takže ji mám téměř vždy doma. Ale nejlepší je na těstoviny Parmazán.

sametka
hodnocení

0x

Goudu, ale poslední dobou je velice mazlavá, že se ani nastrouhat nedá.

hodnocení

0x

Jakýkoliv tvrdý nebo polotvrdý, mám ráda i s nivou a úplně ujíždím nankozím s koriandrem.

anonymgirl
hodnocení

0x
Nejlepší je strouhaný parmazán, ale když není, tak jde taky gouda, niva, eidam

hodnocení

0x

Dobrý je i horácký sýr, gouda také, eidam se opravdu zhoršil v kvalitě. Parmazán je dost slaný, ten nemusím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]