Jaký sýr na těstoviny? Od: chekase 12.01.21 18:33 odpovědí: 18 změna: 26.01.21 19:26 Zdravím,
jakým sýrem si nejčastěji posypáváte porci těstovin na talíři?
18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
3 x
Parmezán nebo nic. Jiné sýry máme na zapékání, na pizzu nebo na chleba. Ale na těstoviny výhradně parmezán resp tento typ.
2 x
Každým, co se dá strouhat. Nejčastěji Eidam cihlou, ale i Balkánem i Nivou. Z té zbrousím ty bílé okraje...
2 x
Strouhaným. Nejlepší je parmezán.
2 x
Miluju parmazán, takže většinou ten. Ale ne vždy se podaří mít ho doma, takže pak buď úplně bez, nebo co je při ruce. I tu nivu si nadrobím. M.
2 x
Na kostičky nakrájeným 20 % eidamem nebo madelandem.
doplněno 12.01.21 19:43: nebo mozzarelu/cottage/balkán
Proč na kostičky a ne strouhaný?
Děkuji
Je to rychlejší (bez mytí struhadla) a plátkový by se stejně hůř strouhal.
elisa24
Dík za odpověď
2 x
Goudu. Teď jsem v nějakém pomatení mysli koupila aidam a divila jsem se, co to je. Tvrdé, bez chuti a bez vůně. Pokorně se vracím ke goudě. Nejen na špagety, ale na všechno. Občas Nivu.
Český eidam snad už ani není sýr, aspoň od některých výrobců.
1 x
Asi budu za prase, ale parmezán jen výjimečně. Většinou mozarellu nebo ovčí Kaškaval...
Jen si malinko dloubnu. Správný název je PARMAZÁN, podle italského města Parma!
0 x
0 x
Já nastrouhám Goudu, tu kupuji pravidelně, takže ji mám téměř vždy doma. Ale nejlepší je na těstoviny Parmazán.
0 x
Goudu, ale poslední dobou je velice mazlavá, že se ani nastrouhat nedá.
0 x
Jakýkoliv tvrdý nebo polotvrdý, mám ráda i s nivou a úplně ujíždím nankozím s koriandrem.
0 x
Nejlepší je strouhaný parmazán, ale když není, tak jde taky gouda, niva, eidam
0 x
Dobrý je i horácký sýr, gouda také, eidam se opravdu zhoršil v kvalitě. Parmazán je dost slaný, ten nemusím.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.