Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, často chodím do přírody a proto kladu důraz na pořádné boty. Na léto a pěkné počasí mám kožené, nízké. Chtěla bych ještě kotníkové, na zimu a do mokra. V dámském provedení jsem nenašla nic. V pánském se mi líbily kožené kotníkové boty od Bati, mají navíc uvnitř zateplení. Oceňuji i protismykovou podrážku. Cena je sice 1.800 Kč, ale myslím, že bych boty užila.
Problém je, že jsou pánské. Nabízejí je od čísla 40 výš. Já si sice čtyřicítku kupuji, ale v dámském. Bojím se, aby pánské nebyly vpředu moc široké, prostě aby mi nekloktaly. Mužská a ženská noha není stejná.
Dále se bojím, aby boty vzhledem k té masívní podrážce nebyly moc těžké, hampulácké.
Teď nelze nic koupit v prodejně a poslat mi mohou leccos. Tak abych nebyla zklamaná. Možná bude lepší počkat, až se otevřou prodejny.
Byla bych ráda, kdybyste mi poradili:
1/ máte podobné boty, jste s nimi spokojeni? Nejsou těžké při chůzi?
2/ je velký rozdíl mezi tvarem mužské a ženské boty?
3/ Úplně nejlepší by bylo, kdyby někdo věděl, kde sehnat něco podobného v dámském provedení. Děkuji - Jaga.
Dobrý den, než riskovat zklamání s pánskou botou, tak snad raději zakoupit dámské pohorky. Zdravím!
Můžete vyhledávat i pod pojmem (dámská) outdoorová nebo treková či trekingová obuv.
S problémem úzká / široká neporadím. Jsem chlap, botu mám 48, nohu širokou, ale přes internet bych si v životě botu nekoupil. Prostě to nejde, některé boty jsou šité tak, že mi nesednou, rozdíl mezi číslováním různých výrobců je alarmující (taky mám boty č.52 a jsou mi). V botách se zkrátka musíte cítit dobře, v turistických tím spíš. Jedinou výjimkou, kdy objednávám přes internet, jsou boty, které kupuji opakovaně a nebo ty u kterých vím, že jsou šité na stejné podrážce, jakou už mám doma.
Pánské boty jsou širší, asi by se vyplatilo počkat, až otevřou a rovnou si je vyzkoušet, nemůže být zavřeno věčně.
Jinak já nosím z pánského botasky, jsou mi tedy úžasně pohodlné.
V té 40 to asi bude problém, jsou tam hezké, ale malé, ve 40 tam podobné vidím jen tyhle bata.cz/...
Těmhle botám, koženým, z obrázku, bych se obloukem vyhnula. Jsou těžké. Navíc, pánské boty jsou hodně široké a napomůže ani hrubá ponožka. Já bych hledala v prodejnách sportu a Outdooru. Boty z goretexu nebo z něčeho podobného. Jsou mnohem lehčí a nepromokají i bez ošetření. Jsou prostě tak koncipované.
Je potřeba hledat: trekové vysoké boty. Třeba tady ceskyraj.com/...
Takových prodejen jsou spousty.
Zaujal mě tento mladý podnikatel v botách: forbes.cz/...
Boty má krásné a věřím, že se v jeho případě můžu spolehnout i na kvalitu, ale jsou hodně drahé
Třeba by vás ale zaujaly tyto, mají totiž široké použití: vasky.cz/...
Asi bych do těchto bot nešla. V této děsné uzavřené době jsem si oblíbila nakupování ve Sportisimu. Objednám, z prodejny mi pošlou SMSku k vyzvednutí bot. V autě vyzkouším, pokud nepasují, tak hned bezproblému jim je vrátím. Zkuste se podívat třeba na tyto
mají membránu, váží 428 g atd. Mám zkušenost, že boty ze sortsima musíme mít o půl čísla větší než běžně nosíme.
Jéjej, to je, panečku odpovědí. A protože jste to všichni mysleli dobře, obodovala jsem vás všechny, aby někdo nezůstal opomenut. ![]()
Díky za vaše odpovědi. Asi opravdu počkám, až otevřou prodejny. Tím spíš, že na mě teď sedla angína. I kdyby otevřeli, stejně nemohu nikam.
Přesto děkuji za vaše nápady. Probírám se vší tou obuví, kterou jste mi poslali a je tam plno výrobků, které se mi opravdu líbí. Jenže to bych musela být stonožka, abych mohla unosit všechno, co se mi zalíbilo.
Děkuje a všechny zdraví Jaga.
Ted si vzpomínám, že dcera vždy chodila na pochodáky a kupovala si "Farmářky", bez tech nedala ránu. Ale nevím, jestli se ještě vyrábějí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.