Nejste přihlášen/a.
Lístkové těsto to není - to vzniká skládáním a opakovaným překládáním dvou druhů těst (tučného a vodového). Z vodového potom vzniknou lístky, a z tukového mezery mezi nimi (resp. tukové těsto se víceméně rozpustí a tuk se vsákne do lístků z vodového těsta). Ve vašem receptu nejsou podmínky pro vznik takové situace.
Tohle není lístkové těsto, ani bych jej nepoužila k nahrazení lístkového těsta. Nebude lístkovat a to je podstatná chyba.
Lístkové těsto dělám ze 2 těst:
1. těsto: 15 dkg hladké mouky /prosáté/, 3 žloutky, špetka soli, 1 lžíce octa, 3-4 lžíce vody, podle potřeby. Vypracovat dobře těsto, hodně hníst, jako třeba na nudle, až se budou dělat puchýřky.
2. těsto: 15 dkg prosáté hladké mouky, 1/4 kg másla. Nejlepší bylo vážené, ale kde je mu dneska konec. Zpracovat v těsto, rychle, aby máslo nezřídlo.
Z 1. těsta vyválet placku, na ní po celé ploše naplácat 2. těsto, uzavřít jako obálku, přehnout, dát do lednice na 15 minut. Pak nerozbalovat, ale znovu rozválet, složit a na 15 minut do lednice. Potřetí také tak. Tím se obě těsta propojí, vytvoří vrstvičky, které po upečení krásně lístkují.
Je to dost pracné, ale pokaždé se mi to báječně podařilo. Jaga.
Optravdu tohle není lístkové těsto. Já jsem objevila mražené lístkové těsto u Hrušky a v Kaufu, za 13 kč. Stále mám na mrazáku jedno nebo dvě. Nemá cenu se dělat s překládaným těstem. Je to příliš pracné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.