Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
Hledám brigádu na léto 2021 - oddílová vedoucí na tábor...nevíte někdo, kde mě vezmou v 16? Nebo prosím někdo nějaké typy na dobře placené místo praktikantky na táboře?
Díky za odpovědi
Dělávala jsem každoročně vedoucí na táboře v úžasné krajině nedaleko Babiččina údolí. Zkusila jsem jednou, uvázla drápkem a jezdila tam dlouhých 10 let. Pak tábor zanikl. Mám proto bezva vzpomínky na plno zážitků s dětmi.
Jako vedoucí tě v 16 nevezmou nikde. Vedoucí můžeš dělat až od dospělosti, tedy 18 let. Máš na starosti oddíl dětí /u nás to bylo okolo 16/ ve dne v noci, se vším všudy. Zodpovídáš za ně, za jejich zdraví.
Praktikantku od 16 dělat můžeš. Ty ale u nás byly přijímány jen za stravu a ubytování. Bylo to pro mladé, kteří to měli v sobě a chtěli jednou být také vedoucími. Nakonec jim přidali každému 200 Kč a velikou čokoládu. Je to už nějaký ten rok, ale myslím si, že ani dnes nemůžeš jako praktikantka s nějakým velkým finančním ohodnocením počítat.
Nejlepší je jet na tábor, kam jsi jezdila jako dítě. Znáš prostředí, okolí...Měla bys mít organizační schopnosti, smysl pro legraci, ale i určitou dávku rozhodnosti a respekt. Znát nějaké hry. My hledali v rokli poklad pirátů, hrálo se Jak stařečk měnil, Den naruby, vysvobodili jsme princeznu ze drápů zlého černokněžníka. Tolik se naštval, že nám chcípl přímo u ohniště. A my se na něj šli v noci podívat. Ve dne to nešlo. Proč asi? Vysvobozená princezna nám za to zatančila v noci pod lesem, za silného světla lampy a jemné hudby. Bylo to krásné. Přízemní chuchvalce mlhy, z nich se vynořovala něžná postava v nadýchaných šatech. Jak by ne, nedaleko od tábora byla firma Rico na obvazový materiál a obvazoviny jsme dostávali celé balíky. To se pak tvořily šaty, masky apod. Probíhal karneval, soutěž ve zpěvu Chvalkovický skřehotal, olympiáda a další.Dětem se tam líbilo, i jídlo bylo opravdu výborné, mnoho dětí se vracelo rok co rok. Mohla jsem je pozorovat, jak rostou, berou rozum a vybírat, kdo z nich by jednou mohl dělat vedoucí.
Člověk to musí mít v sobě. Já už byla vdaná, 2 děti a jezdila jsem. Brávala jsem si s sebou dceru, té se tam moc líbilo. Syn nechtěl. A lidé se mě ptali, co na tom mám, že se tam harcuju každé prázdniny. Člověk, který chce pracovat na táboře musí mít kromě respektu i pořádný kus smyslu pro humor, dobré nápady a ochotu udělat si občas legraci i sám ze sebe. Jaga.
Tipy na tábory se dají zjistit na internetu. U dětských táborů bývá kontakt na organizátora nebo zřizovatele. A toho bych oslovila. Dobře placená praktikantka? To zní, jako vysokohorské jarmilky. Praktikantka pomáhá v táborových činnostech, hlavně aby získala praktické zkušenosti i nějaké zážitky. Peníze nebývají hlavní motivací. Jesti jste ten typ a jde Vám především o finance, tak hledejte jiný druh brigády.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.