Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Mám doma tuto konzervu s kaštanovým pyré. Vůbec netuším, co tam po otevření najdu. Kaštanové pyré údajně bývá často sladké, toto má být neochucené. Má se ředit vývarem. Vývarem z masa a zeleniny? Máte někdo nějakou zkušenost? Nějaké tipy? Nerada bych to otevřela a z neznalosti vhodné úpravy zjistila, že je to nepoživatelné.
Nedaleko nás bývala rozlehlá kaštanka. Chodívali jsme tam kaštany sbírat. Nejlepší byly nakrojené do kříže, pokropené kapkou vody a pečené v troubě či na plátech kamen. Byla to pochoutka. Dneska je tam kaštanka pořád, ale zanedbaná a co spadne, stačí sežrat celá stáda kančí zvěře, která se tam stahují a kaštany jim moc chutnají.
Z kaštanů jsem dělala jenom kaštanový dort, zdobený šlehačkou. Silně připomínal dort oříškový.
Na netu jsem dál našla recept třeba na kaštanovou nádivku k drůbeži. Mám ještě velkou kuchařku obsahující recepty ze všech států Evropy. Tam je kaštanových receptů dost. Zkusím pohledat a pak dám vědět. Hezký nový rok. Jaga.
V oddílu "kuchyně italská" jsem našla KAŠTANOVOU POLÉVKU. Opisuji:
1,25 l vývaru z masa, 250 g kaštanů, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 plátek libové šunky, sůl. Upečené a oloupané kaštany zalijeme vývarem, přidáme šunku, sůl, koření a vaříme 40 minut. Odstraníme koření, polévku rozmixujeme nebo prolisujeme,ohřejeme a podáváme s opečeným bílým chlebem.
Myslím, že to pyré se dá použít. Odpadne pak nějaké lisování či mixování polévky. Šunku bych nakrájela hodně nadrobno. Tak ať chutná. Jaga.
A na škodu by určitě nebylo něco zeleného /petrželka, pažitka/.
A když tak o tom dál přemýšlím, napadlo mě, že polévku z pyré nebude jistě třeba vařit 40 minut. Je to už měkké, propasírované. Ta dlouhá doba varu je nastavena asi na to, aby se celé kaštany uvařily. Proto bych dobu vaření z pyré zkrátila.
A i když to není v receptu, nebránila bych se ani lžíci zakysané smetany. Byl by to sice experiment, ale určitě ne špatný. Jaga.
Dávám kaštanové pyré do buchet ( jen pár kousků pro sebe). Nebo na palačinky. A také do nádivky ke kuřeti.
Polévku jsem nezkoušela, prosím napište sem, jaké to bylo. Díky.
Úžasná polévka! Slíbila jsem se podělit o zkušenost. Je to tady, i když o něco později, než jsem původně myslela. Skoro celý leden jsem měla doma vnuky na doučování a těm se musí vařit jinak.
Zvolila jsem recept od zajdy 888. Tedy takovou hodně podobnou variaci. Asi jako kuchař Babica . Řapíkatý celer a mražené kostičky celeru - vždyť je to skoro totéž
. S druhou polovinou obsahu plechovičky už nebudu nic jiného vymýšlet a za pár dní si uvařim stejnou polévku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.