Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaštanové pyré, co z toho udělat?

Od: bimbam® odpovědí: 10 změna:

Zdravím! Mám doma tuto konzervu s kaštanovým pyré. Vůbec netuším, co tam po otevření najdu. Kaštanové pyré údajně bývá často sladké, toto má být neochucené. Má se ředit vývarem. Vývarem z masa a zeleniny? Máte někdo nějakou zkušenost? Nějaké tipy? Nerada bych to otevřela a z neznalosti vhodné úpravy zjistila, že je to nepoživatelné.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jednou jsem jedl kaštanovou krémovou polévku. Chutnala super. Možná by se tahle konzerva dala použít jako základ.
doplněno 02.01.21 06:32: Zkuste použít třeba tento recept:
receptyproradost.cz/...
Jedl jsem ji před rokem, vybavuju si její zvláštní barvu a svou nedůvěru :)
Ale byla naprosto fantastická, ještě jsem si talíř přidal.
Věřím, že se Vám povede.
doplněno 02.01.21 06:35: babajaga - já měl tu polévku bez šunky a abych řekl pravdu, neseděla by mi tam...
Ale nejsem Ital :-D
hodnocení

Možná dobrý tip! Děkuji. Jen tak v první chvíli mě napadá přidat česnek a pak osmažené kostičky rohlíku. Nebo jakou příchuť si vybavujete Vy?

hodnocení

2x

Nedaleko nás bývala rozlehlá kaštanka. Chodívali jsme tam kaštany sbírat. Nejlepší byly nakrojené do kříže, pokropené kapkou vody a pečené v troubě či na plátech kamen. Byla to pochoutka. Dneska je tam kaštanka pořád, ale zanedbaná a co spadne, stačí sežrat celá stáda kančí zvěře, která se tam stahují a kaštany jim moc chutnají.

Z kaštanů jsem dělala jenom kaštanový dort, zdobený šlehačkou. Silně připomínal dort oříškový.

Na netu jsem dál našla recept třeba na kaštanovou nádivku k drůbeži. Mám ještě velkou kuchařku obsahující recepty ze všech států Evropy. Tam je kaštanových receptů dost. Zkusím pohledat a pak dám vědět. Hezký nový rok. Jaga.

hodnocení

Děkuji předem za snahu.

V oddílu "kuchyně italská" jsem našla KAŠTANOVOU POLÉVKU. Opisuji:

1,25 l vývaru z masa, 250 g kaštanů, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 plátek libové šunky, sůl. Upečené a oloupané kaštany zalijeme vývarem, přidáme šunku, sůl, koření a vaříme 40 minut. Odstraníme koření, polévku rozmixujeme nebo prolisujeme,ohřejeme a podáváme s opečeným bílým chlebem.

Myslím, že to pyré se dá použít. Odpadne pak nějaké lisování či mixování polévky. Šunku bych nakrájela hodně nadrobno. Tak ať chutná. Jaga.

A na škodu by určitě nebylo něco zeleného /petrželka, pažitka/.

A když tak o tom dál přemýšlím, napadlo mě, že polévku z pyré nebude jistě třeba vařit 40 minut. Je to už měkké, propasírované. Ta dlouhá doba varu je nastavena asi na to, aby se celé kaštany uvařily. Proto bych dobu vaření z pyré zkrátila.

A i když to není v receptu, nebránila bych se ani lžíci zakysané smetany. Byl by to sice experiment, ale určitě ne špatný. Jaga.

hodnocení

2x

Dávám kaštanové pyré do buchet ( jen pár kousků pro sebe). Nebo na palačinky. A také do nádivky ke kuřeti.

Polévku jsem nezkoušela, prosím napište sem, jaké to bylo. Díky. *palec*

hodnocení

Ano, podělím se o dojmy. Jen o něco později, než jsem předpokládala. Budu zde mít na týden vnuka. Docela "žravého". Vařit tedy budu osvědčená jídla ve velkém množství, nebude čas na piplání se s novinkou :).

hodnocení

Oba recepty se mi líbí, Zajdo, Jago děkuji. Během příštího týdne oba postupně vyzkouším, plechovička asi na dvě malé porce polévky vystačí.

hodnocení

Úžasná polévka! Slíbila jsem se podělit o zkušenost. Je to tady, i když o něco později, než jsem původně myslela. Skoro celý leden jsem měla doma vnuky na doučování a těm se musí vařit jinak.

Zvolila jsem recept od zajdy 888. Tedy takovou hodně podobnou variaci. Asi jako kuchař Babica :). Řapíkatý celer a mražené kostičky celeru - vždyť je to skoro totéž :). S druhou polovinou obsahu plechovičky už nebudu nic jiného vymýšlet a za pár dní si uvařim stejnou polévku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]