Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem dělat steaky a natenko je pak nakrájet do zapečených tortill. Bohužel přítel donesl z obchodu plátky hovězího válečku a ten mám strach, že bude při klasické steakové přípravě tuhý. Nemáte někdo, prosím, tip, jak plátky válečku připravit, aby byly měkké? Napadlo mě zprudka je osmahnout a dodělat v troubě, ale nejsem si jistá na jak dlouho.
Děkuji.
Děk
Španělské ptáčky je dobrý tip. Kromě nich snad ještě roštěnky, či plátky na houbách. Při dušení maso změkne. Jinak mě napadl ještě, protože máme silvestra, dobrý tataráček s topinkami. Váleček 2 x pomlít, ještě lepší je naškrabat.
Žádného přítele příště pro maso neposílejte, vyberte si raději sama. Na steaky je třeba maso odleželé, odpočinuté. Z každého masa nejdou, i když třeba na pohled vypadá dobře.
Kdybych poslala manžela pro maso, přinese domů zaručeně olejový filtr, startovací kabely či jinou nutnou věc a maso žádné. Hospodyňka nejlíp vybere sama, když vidím v prodejně opravdu pěkný kousek masa, mám přímo před očima, co z něj bude. Neznám muže, kromě několika vyučených kuchařů, kteří by opravdu dobře vybrali maso.
Tak ať se něco dobrého podaří. Jaga.
Já bych z takového masa udělala španělské ptáčky. Plátky dobře naklepala, natřela, naplnila a zabalila s pomocí párátek nebo jehel, případně omotala nití.. Nejdřív bych ptáčky osmahla s nasekanou cibulí ze všech stran a pak podlila horkým vývarem a dusila a dusila, pak lehce zaprášila hl. moukou a přešla varem. To máte jisté, že to změkne, na rozdíl od minutek. Cibule dávám dost. 1 ptáček 1 stř. cibule, ať je z čeho omáčka. Někdy ani není třeba zahušťovat.
Ale to je velmi kvalitní maso, když ho upečete jako rostbíf, tak ho pak klidně můžete nakrájet natenko a použít do toho svého receptu. Ale pozor na čas při pečení, nejlepší je použít kuchyňský teploměr s jehlou, který se do masa zapíchne a hlídá se teplota. Když ho upečete správně, tak to bude pochoutka a můžete nakrájet i studený na takové falečné carpaccio. Ale musí být uvnitř medium, to znamená ani krvavý, ani úplně propečený. Medium: středně pečený, mírně propečený; teplota středu 58 °C – 60 °C. Úplný střed je stále růžový, ačkoli zbytek masa už je zcela propečen do šedohnědé barvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.